V noci vypadl z postýlky :-(

Petra2104
10.11.12 11:09

V noci vypadl z postýlky :-(

Zdravím všechny maminky a prosím o radu, zda máte některá podobnou zkušenost. Syn 14 měsíců mi dnes v noci vypadl z postýlky, zřejmě se snažil vylézt nebo nevím, jak jinak by se mu to podařilo a přepadl přes okraj. Naštěstí je zdá se v pořádku, klepklepklep, vzbudila mně rána a řev a dítě na zemi a to ho mám cca metr od postele. Samozřejmě jsem do rána nespala a vzala si ho k sobě do postele. Tak a teď přemýšlím, jak případnému dalšímu pádu zamezit. Snížila jsem hned ráno postýlku na nejnižší příčku, ale už to o moc nešlo a k postýlce dala starou matraci, kdyby náhodou padal, tak ať aspoň do měkkého. Do větší postele mám strach ho dát, v noci hodně cestuje a asi by byl na zemi taky pořád. Co myslíte? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ŠáruušN
10.11.12 11:19

To se nám taky stávalo, že dítě při vylézání z postýlky prostě vypadlo. Přesně v tomhle věku. Máš tyto možnosti: a) Obložit postýlku polštáři a matracemi, aby padal do měkkého. b) Nechat ho ještě párkrát spadnout, a věřit, že se poučí a příště si dá větší pozor. c) Místo postýlky si pořídit dětskou postel s bočnicemi, které zabrání pádu ve spánku, ale zároveň jsou nízké takže se syn při jejich přelézání nepřizabije :) Anebo mě napadá ještě d) Přirazit postýlku z jedné strany ke zdi, z druhé strany k ní přirazit svoji postel, aby prostě ani z jedné strany nebyla holá podlaha. Jinak přeji hlavně hodně trpělivosti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sterezie

Já bych ho do větší postele dala, myslím, že je to jediná stoprocentní ochrana před takovýmito pády, když se dítě naučí vylézat..Malá to začla zvládat ve 13m, koupili jsme v Ikee dětskou postel se zábranou a i když v malé postýlce dost cestovala, ve větší podstatně míň..první dva měsíce měla matraci pod postelí, aby spadla do měkkého (spadla asi třikrát), ale i tak, ta výška je podstatně nižší, než když dítě přeleze dětskou postýlku.. ;)

• Citovat
  • Upravit
48576

Příčku si měla mít sníženou už dávno. Na tu nejnižší se dává jakmile si dítě začíná stoupat. Náš malej dokázal jednou přelézt(nespadl teda, chytla sem ho) a pokoušel se o to zas tak sem ho raději přesunula do klasik postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

No pokud je postýlka nejníž, tak bych ho už asi učila spát ve velké posteli…z postýlky přelezl, prostě chtěl ven, z postele může slézt a na velkou postel jde dát zábrana, aby právě nespadl…

• Citovat
  • Upravit
ŠáruušN
10.11.12 11:21

Taky bys ho ještě mohla naučit, jak lézt ven a nespadnout při tom… Stejně jako já teď učím ročního syna slézat z postele, na kterou si vyleze a pak je problém :)

• Citovat
  • Upravit
Anett07
10.11.12 11:22

Malej začal přelézat nějak kolem roku, asi 4× spadl, pak se to naučil a už to zvládal, dokonce si do postýlky i lezl, no ale postýlka ztratila tímto význam, takže je ve velké posteli, dcera mi dělal to samé, ale později a je od 18ti měsíců, taky ve velké posteli

• Citovat
  • Upravit
3481
10.11.12 11:25

U některých postýlek jdou vyndat třeba tři příčky, tak je můžeš vyndat a on když bude chtít tak tím vyleze. já ale dala syna do velké postele když se snažil z postýlky zdrhat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
10.11.12 11:26

My dávali kluka do větší postele až letos v létě, ve 2,5 letech. Ale měli jsme ještě tu starou klasickou postýlku po mě (přes 30let) a z nejnižší příčky nepřelezl ani v těch 2,5letech.
Teď máme postel tak, že je z jedné strany u zdi a z druhé strany je pelest postele ségry.
Ale bohužel, od té doby, co je ve velké posteli, noc co noc chodí za náma do ložnice:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
10.11.12 11:38

@danik Tak to náš dělá taky, že si vleze k nám, ale až k ránu a to nám nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
10.11.12 11:47

Taky malého plánuji dát do velké postele ve dvou letech :) oddalovala jsem to protože jsem právě nechtěla aby mi z postele utíkal, z postýlky mi teda ještě nevylezl a to je dobrý koumák a jsem ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
10.11.12 11:58

To jsi teprve teď snižovala postýlku 8o to se snad dělá jakmile to vypadá že si dítě sedne.
Já teda nevím, ale mě nikdy dítě z postýlky nevypadlo :nevim: pokud by i tak chtěl přelézat tak bych dala do velké, nebo sundala bočnici z postýlky a měl by jako malou postel.Syn to teď tak má, a ta výška je tak malá, že i když se skulí, nemůže se mu nic stát.

• Citovat
  • Upravit
7257
10.11.12 12:05

Postýlku jsi snížila pozdě, my ji snížíli někdy v půl roce na nejnižší stupeň. Jinak všechny děti měly zhruba os roka vyndané 3 příčky v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.11.12 12:06

Některé postýlky mají ty polohy tři. a jestli to už moc nešlo, pravděpodobně to tak je. v tomhle věku oba moji kluci strkali nohy přes šprušle, neuvěřitelným způsobem, noha ve výši ucha, apod., a snažili se přelézat. mladšího stačilo přistihnout a sprdnout. staršímu jsme museli sundat celou bočnici a nahradit jí jen vyšší zábranou z ikei, naštěstí postýlka má tuto funkci. pak sice cestoval do naší postele, kdy chtěl, ale zase se nepřizabil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.11.12 12:08

To snad mají všechny 3 polohy, ne? Nejhornější je pro novorozence, poté, když si dítě kleká je spodní a jakmile si stoupne nebo raději dříve je úplně ta spodní, skoro u země, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák