Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: VíceŽlučník se snad neodstraňuje kvůli hubnutí, ne?
@Anonymní píše: Více
Byla jsem před víc jak rokem, laparoskopicky, v nemocnici 3 dny, nezhubla jsem, naopak něco málo přibrala. Ale přestala jsem hned po operaci kouřit a konečně jsem mohla jist to, co mi vadilo. Takže plus mínus asi 4 kg, ale jsem malá, takže já to má sobě vidím a cítím, ostatní prý ne ![]()
@ibis píše: Více
Tyjo, to mi řekni, jaktože někoho mohou pustit po pár hodinách domů a tys tam musela ležet 3 dny? Táta byl v Palas Atheně v Praze.
@unuděná píše: Více
No protože tam dělají jednodenní operace.. já byla v klasické nemocnici a šla jsem domů 4 den. A bylo mi blbě. Byla jsem ráda, že je to nešla jednodenně, jak jsem měla v plánu. A to vydržím hodně, ale tohle mi fakt nesedlo.
@alisekR píše: Více
No a co tam s tebou dělali jiného, než bys dělala sama doma v posteli? Právě mě zaráží, že někde to udělají pomalu mezi dveřmi a normálně to jde, jinak stát platí 3-4 denní hospitalizaci. Samozřejmě neříkám, když jsou komplikace, je to něco jiného.
Nezhubla jsem nic, žlučníková dieta není hubnoucí. Nebyla jsem tedy obézní. V nemocnici 3 dny a třetí den domů.
Dopoledne příjem, druhý den operace, třetí den domů ![]()
Hele a tys na ní byla, že tvrdíš, že ji dělají mezi dvěma? To dělají některé kliniky. Ale můj švagr je chirurg a při operaci laparo žlučníku se pod játra dává podtlakový drén. To je taková výborná ňamka. A ta by se dávat měla. A rozhodně nemá cenu ji tam dát ráno a po obědě jí vyndat a jít domů.
Já jsem ležela " ve svý nemocnici",kde pracuji, starali se o mě jen ti nejlepší, takže proč si chvíli nepoležet ![]()
Ono nejspíš záleží na tom, v jakém stavu ten žlučník je. Někomu najdou kameny, doporučí odstranění a on jde na operaci, kdy je vše čisté, klidné a není tam zánět. No a někdo jiný si ty kameny ještě pár let „pěstuje“, dietu nedrží, vytvoří se zánět s náběhem na sepsi a už to jede. A pak ještě různé mezistadia. Podle mě je to o odpovědnosti konkrétního jednotlivce, dneska doktoři nikoho k operaci nepřesvědčují, vysvětlí jen důvody a pokud odmítneš, dají podepsat revers a „umyjí si ruce“. Ne že bych se jim divila.
@alisekR píše: Více
Nebyla, psala jsem, že jsem na ní vezla tátu a jela pak po pár hodinách pro něj. Takže mě jen překvapuje, že někde to jde udělat během jednoho dne, pacient odejde po svých a úplně v klidu funguje, jinde z toho dělají takovou velkou operaci. Toť vše ![]()
@Mosie píše: Více
Je to možné. Asi ne každá diagnoza může jít takhle snadno. Jak říkám, jen mě to překvapilo. Táta měl několik žlučníkových kolik, určitě nešlo o nic „jen tak preventivně to vyndáme“. A spolu s ním tam ten den odoperovali další 4 lidi.
To není tak úplně pravda, protože pacient je po operaci o ten žlučník lehčí, což dělá asi tak 40 až 50 gramů. A pokud v tom žlučníku byly kameny, může být odlehčen ještě o víc. ![]()
Ahoj, čeká mě odstranění žlučníku. Mám už ted strach..co mě čeká? jak to u vás probíhalo? doba v nemocnici, zhubly jste po odstranění? Děkuji všem za odpovědi na mé otázky.