Žlučník-odstranění -při obezitě

Anonymní
20.1.25 14:17

Žlučník-odstranění -při obezitě

Ahoj, čeká mě odstranění žlučníku. Mám už ted strach..co mě čeká? jak to u vás probíhalo? doba v nemocnici, zhubly jste po odstranění? Děkuji všem za odpovědi na mé otázky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
20.1.25 14:36
@Anonymní píše: Více
Žlučník se snad neodstraňuje kvůli hubnutí, ne? :think: Byl na tom před pár lety můj táta, ráno jsem ho tam hodila, šel na laparo, kolem 14 hodiny jsem ho vyzvedávala, normálně přišel po svých, vše ok. Nezhubnul vůbec nic :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
20.1.25 14:44
@Anonymní píše: Více

Byla jsem před víc jak rokem, laparoskopicky, v nemocnici 3 dny, nezhubla jsem, naopak něco málo přibrala. Ale přestala jsem hned po operaci kouřit a konečně jsem mohla jist to, co mi vadilo. Takže plus mínus asi 4 kg, ale jsem malá, takže já to má sobě vidím a cítím, ostatní prý ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.25 14:47
@ibis píše: Více

Tyjo, to mi řekni, jaktože někoho mohou pustit po pár hodinách domů a tys tam musela ležet 3 dny? Táta byl v Palas Atheně v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
20.1.25 14:51
@unuděná píše: Více

No protože tam dělají jednodenní operace.. já byla v klasické nemocnici a šla jsem domů 4 den. A bylo mi blbě. Byla jsem ráda, že je to nešla jednodenně, jak jsem měla v plánu. A to vydržím hodně, ale tohle mi fakt nesedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
20.1.25 14:52

Nepletes si to? Zlucnik nema na hubnuti vliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.25 14:53
@alisekR píše: Více

No a co tam s tebou dělali jiného, než bys dělala sama doma v posteli? Právě mě zaráží, že někde to udělají pomalu mezi dveřmi a normálně to jde, jinak stát platí 3-4 denní hospitalizaci. Samozřejmě neříkám, když jsou komplikace, je to něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12900
20.1.25 15:08

Nezhubla jsem nic, žlučníková dieta není hubnoucí. Nebyla jsem tedy obézní. V nemocnici 3 dny a třetí den domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
20.1.25 15:27

Dopoledne příjem, druhý den operace, třetí den domů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
20.1.25 15:27

Hele a tys na ní byla, že tvrdíš, že ji dělají mezi dvěma? To dělají některé kliniky. Ale můj švagr je chirurg a při operaci laparo žlučníku se pod játra dává podtlakový drén. To je taková výborná ňamka. A ta by se dávat měla. A rozhodně nemá cenu ji tam dát ráno a po obědě jí vyndat a jít domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
20.1.25 15:30

Já jsem ležela " ve svý nemocnici",kde pracuji, starali se o mě jen ti nejlepší, takže proč si chvíli nepoležet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
20.1.25 15:33

Ono nejspíš záleží na tom, v jakém stavu ten žlučník je. Někomu najdou kameny, doporučí odstranění a on jde na operaci, kdy je vše čisté, klidné a není tam zánět. No a někdo jiný si ty kameny ještě pár let „pěstuje“, dietu nedrží, vytvoří se zánět s náběhem na sepsi a už to jede. A pak ještě různé mezistadia. Podle mě je to o odpovědnosti konkrétního jednotlivce, dneska doktoři nikoho k operaci nepřesvědčují, vysvětlí jen důvody a pokud odmítneš, dají podepsat revers a „umyjí si ruce“. Ne že bych se jim divila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.25 15:43
@alisekR píše: Více

Nebyla, psala jsem, že jsem na ní vezla tátu a jela pak po pár hodinách pro něj. Takže mě jen překvapuje, že někde to jde udělat během jednoho dne, pacient odejde po svých a úplně v klidu funguje, jinde z toho dělají takovou velkou operaci. Toť vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.1.25 15:44
@Mosie píše: Více

Je to možné. Asi ne každá diagnoza může jít takhle snadno. Jak říkám, jen mě to překvapilo. Táta měl několik žlučníkových kolik, určitě nešlo o nic „jen tak preventivně to vyndáme“. A spolu s ním tam ten den odoperovali další 4 lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
20.1.25 16:03

To není tak úplně pravda, protože pacient je po operaci o ten žlučník lehčí, což dělá asi tak 40 až 50 gramů. A pokud v tom žlučníku byly kameny, může být odlehčen ještě o víc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí