Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Projdi si obchody Vietnamců nebo ty hrabarny za korunku. Tyhle šílenosti tam bývají…
Já si teda vybavila při názvu tyhle…
Smutný je, že si je pamatuju i jsem je měla…čas fakt hrozně utíká ![]()
No, to by mě zajímalo, k čemu to může být dobré? Nostalgie??
Jinak teda rozhodně souhlasím s @Alriga, řekla to jasně, stručně, výstižně.
Takový typ s obrázky mají v Dedoles, případně se sportovní značkou např. Sportisimo ![]()
@Magical-eyes píše:
Já si teda vybavila při názvu tyhle…
Smutný je, že si je pamatuju i jsem je měla…čas fakt hrozně utíká
Ty měla mamka a asi 3 miliony dalších. A já při otevření této diskuze jsem si vzpomněla na ty samé.
Byly tvrdé a klapaly a my jim říkali dřeváky. Ale ty se vyráběly už v 80. letech.
@alisekR píše:
Ty měla mamka a asi 3 miliony dalších. A já při otevření této diskuze jsem si vzpomněla na ty samé.Byly tvrdé a klapaly a my jim říkali dřeváky. Ale ty se vyráběly už v 80. letech.
No právě, že už v 80. letech
…z toho mi je smutno nejvíc
.
Jinak byly fajn a přesně jak píšeš, klapaly a měla je snad každá žena…
@Betty MacDonald píše:
No, to by mě zajímalo, k čemu to může být dobré? Nostalgie??
Jinak teda rozhodně souhlasím s @Alriga, řekla to jasně, stručně, výstižně.
No, příkladně, když budeš mít babičku s Alzhaimerem či stařeckou demencí, tak to pochopíš. Mě vždycky fascinuje, jak lidi jsou líní přemýšlet, proč by to mohl člověk shánět a raději z něj udělají blbce.
Já takto sháněla před 13 lety plastový hřebínek, konkrétní barvou a tvarem. Jeho výroba se datovala jistě 40 let zpět. Česat se s tím nedalo. Jenže to, že ho naše babi nemohla najít, ji uvádělo v šílenství.
@Magical-eyes píše:
No právě, že už v 80. letech…z toho mi je smutno nejvíc
.
Jinak byly fajn a přesně jak píšeš, klapaly a měla je snad každá žena…
Ano a uvnitř byly nesmírně tvrdé, bylo to vyrobeno z nějakého tvrdého plastu. Ale měl je fakt každý. A taky si pamatuju na první „vietnamky“, dnes vzlétně žabky
U nás ve městě bylo v 80. letech kvanta Vietnamců, kteří se učili v naší Zbrojovce a ty je přiváželi. Nosily se tedy maximálně na zahradu. ![]()
@alisekR píše:
No, příkladně, když budeš mít babičku s Alzhaimerem či stařeckou demencí, tak to pochopíš. Mě vždycky fascinuje, jak lidi jsou líní přemýšlet, proč by to mohl člověk shánět a raději z něj udělají blbce.
Já takto sháněla před 13 lety plastový hřebínek, konkrétní barvou a tvarem. Jeho výroba se datovala jistě 40 let zpět. Česat se s tím nedalo. Jenže to, že ho naše babi nemohla najít, ji uvádělo v šílenství.
Z nikoho jsem blbce nedělala, jen jsem se zeptala. A že důvod může být nostalgie jsem uvedla taky.
@alisekR píše:
Ano a uvnitř byly nesmírně tvrdé, bylo to vyrobeno z nějakého tvrdého plastu. Ale měl je fakt každý. A taky si pamatuju na první „vietnamky“, dnes vzlétně žabkyU nás ve městě bylo v 80. letech kvanta Vietnamců, kteří se učili v naší Zbrojovce a ty je přiváželi. Nosily se tedy maximálně na zahradu.
Ale kdepak. Žabky se nosily dávno předtím. ![]()
„Vietnamky“, čili žabky jsem nosila jako malá v 70. letech. V létě je měl naše Jednota - smíšené zboží. Stály tuším kolem 12 korun. Nosily jsme je hlavně k vodě, na zahradu, když jsme třeba zalévali zeleninu…občas kolem domu.
@Labužník mirabelka02 píše:
„Vietnamky“, čili žabky jsem nosila jako malá v 70. letech. V létě je měl naše Jednota - smíšené zboží. Stály tuším kolem 12 korun. Nosily jsme je hlavně k vodě, na zahradu, když jsme třeba zalévali zeleninu…občas kolem domu.
Aha, no vidíš. My je dostávali od Vietnamců a byly vyplétané z nějakého rákosu. Vypadaly podobně jako takový ten chránič zdí za postel, co se taky používal.
ale vydržely strašně moc.
Dobrý den, vím, že tady nejspíš nikdo nebude vědět název pantoflí nebo kde by se dali koupit, přesto se zkusím zeptat.
Vím, že jsem je občas v obchodech vídala, tyhle jsou staré možná 25 let, takže už ani nepůjdou na pohled poznat.
Myslím, že tam býval motiv dvou bílých kytek?