Žluté pantofle - 90 léta?

Anonymní
23.3.22 23:03

Žluté pantofle - 90 léta?

Dobrý den, vím, že tady nejspíš nikdo nebude vědět název pantoflí nebo kde by se dali koupit, přesto se zkusím zeptat.
Vím, že jsem je občas v obchodech vídala, tyhle jsou staré možná 25 let, takže už ani nepůjdou na pohled poznat.
Myslím, že tam býval motiv dvou bílých kytek?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
24.3.22 00:51

Myslim, že se jim říká „sešlapaný, špinavý, starý křápy“.

• Citovat
  • Upravit
21918
24.3.22 06:03

Projdi si obchody Vietnamců nebo ty hrabarny za korunku. Tyhle šílenosti tam bývají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13474
24.3.22 06:08

Já si teda vybavila při názvu tyhle…
Smutný je, že si je pamatuju i jsem je měla…čas fakt hrozně utíká ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43370
24.3.22 06:08

No, to by mě zajímalo, k čemu to může být dobré? Nostalgie??
Jinak teda rozhodně souhlasím s @Alriga, řekla to jasně, stručně, výstižně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
24.3.22 06:17

Takový typ s obrázky mají v Dedoles, případně se sportovní značkou např. Sportisimo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9071
24.3.22 06:27
@Magical-eyes píše:
Já si teda vybavila při názvu tyhle…
Smutný je, že si je pamatuju i jsem je měla…čas fakt hrozně utíká ;)

Ty měla mamka a asi 3 miliony dalších. A já při otevření této diskuze jsem si vzpomněla na ty samé. :mrgreen: Byly tvrdé a klapaly a my jim říkali dřeváky. Ale ty se vyráběly už v 80. letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13474
24.3.22 06:33
@alisekR píše:
Ty měla mamka a asi 3 miliony dalších. A já při otevření této diskuze jsem si vzpomněla na ty samé. :mrgreen: Byly tvrdé a klapaly a my jim říkali dřeváky. Ale ty se vyráběly už v 80. letech.

No právě, že už v 80. letech :mrgreen:…z toho mi je smutno nejvíc ;).
Jinak byly fajn a přesně jak píšeš, klapaly a měla je snad každá žena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9071
24.3.22 06:35
@Betty MacDonald píše:
No, to by mě zajímalo, k čemu to může být dobré? Nostalgie??
Jinak teda rozhodně souhlasím s @Alriga, řekla to jasně, stručně, výstižně.

No, příkladně, když budeš mít babičku s Alzhaimerem či stařeckou demencí, tak to pochopíš. Mě vždycky fascinuje, jak lidi jsou líní přemýšlet, proč by to mohl člověk shánět a raději z něj udělají blbce.
Já takto sháněla před 13 lety plastový hřebínek, konkrétní barvou a tvarem. Jeho výroba se datovala jistě 40 let zpět. Česat se s tím nedalo. Jenže to, že ho naše babi nemohla najít, ji uvádělo v šílenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9071
24.3.22 06:40
@Magical-eyes píše:
No právě, že už v 80. letech :mrgreen:…z toho mi je smutno nejvíc ;).
Jinak byly fajn a přesně jak píšeš, klapaly a měla je snad každá žena…

Ano a uvnitř byly nesmírně tvrdé, bylo to vyrobeno z nějakého tvrdého plastu. Ale měl je fakt každý. A taky si pamatuju na první „vietnamky“, dnes vzlétně žabky :mrgreen: U nás ve městě bylo v 80. letech kvanta Vietnamců, kteří se učili v naší Zbrojovce a ty je přiváželi. Nosily se tedy maximálně na zahradu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43370
24.3.22 06:46
@alisekR píše:
No, příkladně, když budeš mít babičku s Alzhaimerem či stařeckou demencí, tak to pochopíš. Mě vždycky fascinuje, jak lidi jsou líní přemýšlet, proč by to mohl člověk shánět a raději z něj udělají blbce.
Já takto sháněla před 13 lety plastový hřebínek, konkrétní barvou a tvarem. Jeho výroba se datovala jistě 40 let zpět. Česat se s tím nedalo. Jenže to, že ho naše babi nemohla najít, ji uvádělo v šílenství.

Z nikoho jsem blbce nedělala, jen jsem se zeptala. A že důvod může být nostalgie jsem uvedla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
24.3.22 06:47
@alisekR píše:
Ano a uvnitř byly nesmírně tvrdé, bylo to vyrobeno z nějakého tvrdého plastu. Ale měl je fakt každý. A taky si pamatuju na první „vietnamky“, dnes vzlétně žabky :mrgreen: U nás ve městě bylo v 80. letech kvanta Vietnamců, kteří se učili v naší Zbrojovce a ty je přiváželi. Nosily se tedy maximálně na zahradu. :lol:

Ale kdepak. Žabky se nosily dávno předtím. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24.3.22 06:51

„Vietnamky“, čili žabky jsem nosila jako malá v 70. letech. V létě je měl naše Jednota - smíšené zboží. Stály tuším kolem 12 korun. Nosily jsme je hlavně k vodě, na zahradu, když jsme třeba zalévali zeleninu…občas kolem domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9071
24.3.22 06:57
@Labužník mirabelka02 píše:
„Vietnamky“, čili žabky jsem nosila jako malá v 70. letech. V létě je měl naše Jednota - smíšené zboží. Stály tuším kolem 12 korun. Nosily jsme je hlavně k vodě, na zahradu, když jsme třeba zalévali zeleninu…občas kolem domu.

Aha, no vidíš. My je dostávali od Vietnamců a byly vyplétané z nějakého rákosu. Vypadaly podobně jako takový ten chránič zdí za postel, co se taky používal. :think: ale vydržely strašně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák