Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Maminky, můžete mi některá poradit, proč mám nevzhledně vypadající šátek na nošení mimča? Mám Amazonas Carry sling Boy. V návodu psali vyprat. Po vyprání byl hrozně tuhý. Vygooglila jsem, že se má vysedět, tak jsem na něm několik dní seděla a spala, ale stejnš je po úvazu hrozně zmačkaný. Když se podívám na videa na youtube, tak tam mají krásné šátky, které se nemačkají, tak jsem zmatená. Myslíte si, že není kvalitní?
a jak jsi ho prala? řekla bych, že jsou vlákna zlámaná a stím toho moc už neuděláš ![]()
Mám doma 5 šátků (Didimos 3, Storchenwiege 2) po navázání se mi mačkají všechny. Myslím, že na videích mají šátky vyžehlené. Co se týká tuhosti - to dělají nové šátky běžně. Vysezení, válení se pomůže, ale nestačí den dva, ale někdy mnohem více. Více než jen sezení pomáhá uzlování a hlavně nosit a nosit. Více třeba tady
Potrhaný by neměl být, prala jsem ho vpračce na šetrném programu. Spíš asi budu muset ještě počkat a pořádně ho unosit či uležet, protože to mu celkem hodně pomohlo. Jen jsem si nemyslela, že to bude až tak dlouho trvat.
Díky za rady ![]()
Opravdu je potřeba ho pořádně zanosit
Záleží jak moc je tuhý, u tužších to trvá dlouho, u tenkých stačí párkrát navázat.
Neper ho v prášku, ale v nějakém gelu (a jen trošku) a taky pomáhá ho žehlit a napařovat.
Všechny šátky se mačkají, úplně nemačkavý snad neexistuje, to by v něm musela být umělina nebo nevím. Míň mačkavé bývají buď ty hodně silné nebo pak hodně nadýchané ale i tak je prostě navázáný šátek na krajích většinou skrčený a smačká se.
Amazonas je zrovna celkem tenká keprová vazba, takže ta se mačkat bude vždycky a ničemu to nevadí, nebo jo?
U navázaného to vidět není, pak jsem vždycky složila, přejela rukama od prostředka k lemům, aby se trošku „vyžehlil“. Ale je fakt, že až se zanosí, bude to asi o trochu lepší - a nebude to trvat dlouho, jestli se za 5 let u nich nic nezměnilo, tak ten můj je příjemný po pár ponošeních.