Změna adresy- neschopenka

23
4.9.15 11:37

Změna adresy

DOBRÝ DEN MAMINKY,

Chtěla jsem se zeptat, jsem cca 3 týdny na neschopence. Jenže jsme s přítelem sehnali vetší byt a cca do 14dní se budeme stěhovat. Stačí změnu adresy nahlásit pouze u lékaře nebo musím i na sociálku? Já jen kuli kontrolám.. Děkuji, přeji pěkný víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.9.15 11:39

Nahlásíš doktorce změnu pobytu a až si vyřídíš změnu trvalého pobytu, tak to nahlásíš na úřadech a všude, kde pracují s tvými daty (banka, zaměstnavatel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
4.9.15 11:41

No já na té adrese nebudu mít trvalý pobyt. Přijde mi to zbytečné jelikož se jedna pouze o pronájem než se vrátím do práce a budeme moct si vzít hypotéku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
4.9.15 11:43

Já bych si hlavně ze staré na novou adresu zřídila dosílku aby mi vše chodilo na skutečné místo pobytu a měla tak jistou, že se mi žádná důležitá pošta neztratila. Ale pokud se jedná jen o kontroly tak bych dosílku neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
4.9.15 11:44

Všechna pošta mi chodí na místo trvalého pobytu k rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
4.9.15 11:53

@LuJo Ty to nahlásíš lékaři a on na OSSZ, v tomhle případě se nežádá, protože se jedná o stěhování, doktor ti to změní i na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
4.9.15 11:57

A je jedno jestli to nahlásím u gynekologa nebo u obvodního lékaře? Omlouvám se nemam s tímto vůbec žádné zkušenosti a nerada bych pak měla problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
4.9.15 12:03

@LuJo Musíš to nahlásit u toho, kdo tě vede na té neschopence, aby ti to na ní změnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.10.17 01:15

Víte někdo jak dlouho trvá změna adresy na neschopence? Jako jestli to musím řešit nějak předčasně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
17.10.17 04:26

Změny na neschopence řeší ošetřující lékař, který ji vystavil - tedy většinou zdr. sestra - tak, že vypíše změnový formulář, který odešle, stejně jako předtím PN na OSSZ (ČSSZ).
Je to stejný postup, jako když hlásí třebas vycházky a pod. Myslím, že jakmile je to vypsáno a zaznamenáno u PL, tak je změna aktuální i pro případnou kontrolu nemocných. Jestliže víš dopředu, že se budeš stěovat, tak je dobré to třeba dva dny předem dát vědět (zajít k lékaři a provést tu změnu) od kterého data to je aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
17.10.17 05:44

Já to zařizovala minulý týden a stačí když už to budeš mít vyřízené na úřadě tak si zajít k lékaři který Ti neschopenku vystavil ( v mém případě gynekolog ) a říct o změně bydliště a od kterého datumu tě na dané adrese najdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.10.17 17:31

Trvalé bydliště si měnit nebudu, jen bych se chtěla zdržovat v PN na jiné adrese. Jsem na neschopence kvůli těhotenství, tak chceme být s přítelem spolu. Takže stačí zajít ke gynekologovi a nahlásit změnu jestli to dobře chápu. A jak je to s tou přechodnou adresou, když bych třeba chtěla jet na víkend k rodičům? Četla jsem, že povolují jen max 3 dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
17.10.17 17:38

@Ell-Ell Přechodná adresa záleží na lékaři, klidně ti ji nemusí povolit vůbec, koneckonců, z nějakého důvodu asi máš neschopenku, tak nemusí být vhodné někam jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
17.10.17 18:05

Stačí zajít ke gynekologovi, mě přechodnou adresu třeba vůbec nedovolil… Záleží na gynekologovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.10.17 20:20

Aha, tak to jsem nevěděla, že mi to třeba vůbec nepovolí..tak to jsem zvědavá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat