Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No právě,nevyšlo
Právě že jich bylo hodně,tak to mohli nechat,aby byli zbyli jen ty nejlepší. Někde jsem četla,že teprve 4 den nastupuje mužský faktor a tím se hodně embryek přestane dál vyvýjet,ale nevím co je na tom pravdy.
no mi při prvnim měli 8 embrijek a do 4 dne se krásně vyvíjeli a 4 den se 6 rozpadlo a 2 nebyli už tak dobré kvality,to nám říkali,že ten 4 den je nejhorší,když se rozpadnou do 3 dne tak je většinou chyba ve vajíčkách.
No právě… A to je ten důvod,proč bych chtěla,jestli by šlo nechat je po rozmražení ještě vyvýjet. Aby mi je zase jen nevložili a já se netěšila jak blázen,že to klapne a pak zase nic.
tak to jsem zvědavá, jestli to jde nechat jeden den vyvíjet,no uvidíš co ti zítra řeknou.
Asi to jde
Koukej co jsem dohledala na netu: Den provedení kryoembryotransferu (KET) je stanoven po přípravě sliznice v děloze pomocí hormonálních tablet. Embrya jsou po rozmražení 24 hod. kultivována. Lze tak vybrat na transfer embrya, která se po rozmražení nejlépe vyvíjejí. Tato jednodenní kultivace je bezplatná a zvyšuje úspěšnost KET.
Takže teoreticky když to ten den zvládnou,bude to paráda ![]()
no tak to je paráda,tak snad to pujde,když je rozmrazí všechny, tak už se zamrazit zbatek opět nedá,nebo???
No to už pak asi né,ale je jistota,že to budou ty nejkvalitnější co přežili ![]()
A ještě mám tohle: Embryologové rozmrazí embrya jeden až dva dny před transferem a dále je kultivují. Přenáší pak pouze ta, která se dále vyvíjí. Tak lze alespoň odpovědět na otázku: „… zůstal po rozmražení zachován biologický, růstový potenciál embrya?“. Samozřejmě bez ohledu na to jak je embryo „uvnitř naprogramováno“. To, že se vyvíjí po rozmražení, ještě nezaručuje, že se bude vyvíjet dokonale až do porodu. To stejné ale platí i u čerstvých embryí. Vždy je třeba počítat s tím, že ne všechna rozmražená embrya se budou dále vyvíjet a je-li jich více zmražených, rozmrazit je. Kultivace ukáže ta schopnější. Pokud se embryo po rozmražení nevyvíjí, KET se neuskuteční a odpovídající část poplatku za něj je vrácena.
tak to je super,tak jen doufat, aby vydrželi,snad to v car dělají…
Snad jo,dyštak bych se s nima zkusila nějak domluvit
Hlavně aby se to už konečně hnulo a vedlo to k našemu štěstíčku
Škoda,že zítra nebudu mluvit s doktorem
Hned bych si zjistila co a jak i s tou laparkou a hystero… Tys tyhle vyšetření měla?
dělali nam genetiku,mě laparko a hystero.nedělali,já jsem žádný problémy neměla,byl problém u přítele,je fakt,že jsem při druhým pokusu měla horší vajíčka,než při prvním,akorát co mi zjistili mutaci MTHFR,což má docela hodně ženskej,a trochu zvýšenou štítnou žlázu,jinač tak nejak nic.
Je to studie nového léku,musíš splňovat určitá kriteria a když tě vyberou máš celý cyklus zdarma a jsi sledována až do porodu.Je to šance..Mrkni na stránky CUBE a uvidíš..
já mám také mutace a 2
Tu co ty a pak ještě nějakou PAI-1 nebo tak nějak. Ale podle hematologa to na léčbu není
Akorád na tu MTHFR musím brát listovku.
No a mám 3,5% mozaiku chromozomu X. Prozkoumali 311 chromozomů a v 11 našly špatné počty.
to ani nevim,že něco takovýho existuje,co se člověk všechno dozví,někdy je lepší nevědět nic,ja beru taky listovku acidum folicum a musim ještě brát do třetího měsíce 6 tablet denně ultrogestanu na udržení.
Tobě nedali agolutin? O všech co v bělehradské vím,tak měli právě místo utroše agolutin.