Změna délky RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna délky rp
Ahoj protřebuji poradit s rodičákem. Od srpna bych chtěla snížit dávku a tím prodloužit délku trvání, aby mi končil v prosinci. A teď dotazy: kdy jít na ÚP aby to stačili vyřídit do srpna a pomohou mi spočítat cílovou částku nebo musím už mít připraveno. A slyšela jsem o formuláři na to ten je k dostání tam? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@helbell šla bych tak měsíc dopředu, mají na vyřízení 30 dní. S částkou určitě poradí, pokud tam tedy sedí schopné pracovnice, všude je to jinak. Formuláře by měli mít tam ale určitě nic nezkazíš, když si ho pro jistotu stáhneš na netu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helbell RP si můžeš měnit co 3 měsíce. tak si to spočítej, jestli ti srpen vychází právě jako ten třetí měsíc. já si zažádala o RP v únoru a o první změnu jsem si mohla přijít říct v květnu a změna by platila právě od toho května. o tom, jestli ti pomůžou spočítat částku, tak záleží na konkrétní úřednici. u mě byla paní protivná, takže jsem si to spočítala sama a ona jen odkývla… ale šla jsem tam dost informovaná, takže jsem vše věděla… formulář přesně nevím, ale myslím, že to bude ten samý, jak jsi na něm žádala o RP…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helbell Ahoj formulář mají tam, ale kdo ví
A mě rovnou bylo řečeno, at to mám spočítané kolik mi vyplatili do té doby. Zároveň k datu narození dítěte potřebuješ platový výměr svůj a nebo přítele/manžela..
- Citovat
- Upravit
@helbell být tebou, spočítám si, kolik již mám vybráno. pak rozpočítala na další měsíce, kolik chceš mít a šla tam. formulář tam prostě mít musí - ne každý má doma internet, aby si jejich formulář stáhl… popř. prostě poprosila o pomoc, od toho tam přeci úředníci jsou, ne;-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc všem. Tak já se načančám a vyrazím
. Pak poreferuji jak to chcodí na Praze západ
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj změna se provádí max dva měsíce předem ale spíše měsíc. Pak si zvolíš do kdy chceš prodloužit a potom to spočítají. Jo a dávka se bere zpětně tak říklad: já chci první sníženou dávku v září tak je to vlastně rodičák za srpen. Mě to pletlo
. Ale na ÚP Praha západ poradili bez problému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat, jestli jde změnit délka RP? Jsem na 4 roky a chtěla bych na 3..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak v případě, že jim můžeš nabídnout svůj nebo otce dítěte platový výměr ke dni narození, tak ano..
- Citovat
- Upravit
A ty jsi na ty 4 roky musela nebo chtela? No pokud mel manzel/partner narok na ppm ( v poslednich 2 letech platil soc. pojisteni min. 270 dni ) tak ano, muzes si to zmenit. Chteji platovy vymer + denni vymerovaci zaklad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosim taky o radu
RP mi konci v breznu 14, ale chceme to prodlouzit, musim na to mit taky nejaky platovy vymer? To by me nenapadlo… Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anorien : na jak dlouho ho mas a na jak dlouho chces? Pokud ty jsi mela narok na ppm, tak jsi pri zadosti o RP odevzdava denni vymerovacu zaklad, tak uz nic nepotrebujes. Minimalni castka se vyplaco 50 kc. Ale pozor, aby ti zameatnavatel povolil prodlouzeni. Musis o to u nej zazadat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka Musela jsem. Partner sice práci v den narození měl, ale jelikož propouštěli, nechali mu jen doběhnout smlouvu a dost, takže jako by nedělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit