Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všichni!
Chtěla bych poradit nebo se spíše svěřit s takovou zajímavostí.
![]()
Už po několikáté se mi stalo, že když mi přítel napsal SMS zprávu, tak mi SMSka přišla s jiným obsahem. Takže mu odepíšu, on pochopitelně netuší, na co se ho ptám, protože on napsal něco jiného. Poté si přepošleme sreenshoty a je tam patrné, že část SMSky, kterou mi zaslal, mám já na telefonu úplně jinou. Např. napíše mi, že je ještě doma a mě přijde SMSka, že je už v práci. Začátek SMSky je povětšinou nezměněn (pozdrav atd.)
Doufám, že to píšu srozumitelně.
Stalo se Vám to někdy? Může někdo takto měnit SMSky, ještě než mu bude doručena?
![]()
@Lixie píše:
Ahoj všichni!Chtěla bych poradit nebo se spíše svěřit s takovou zajímavostí.
![]()
![]()
Už po několikáté se mi stalo, že když mi přítel napsal SMS zprávu, tak mi SMSka přišla s jiným obsahem. Takže mu odepíšu, on pochopitelně netuší, na co se ho ptám, protože on napsal něco jiného. Poté si přepošleme sreenshoty a je tam patrné, že část SMSky, kterou mi zaslal, mám já na telefonu úplně jinou. Např. napíše mi, že je ještě doma a mě přijde SMSka, že je už v práci. Začátek SMSky je povětšinou nezměněn (pozdrav atd.)
Stalo se Vám to někdy? Může někdo takto měnit SMSky, ještě než mu bude doručena?
Doufám, že to píšu srozumitelně.![]()
v životě se mi nic takového nestala a ani jsem to od nikoho neslyšela ![]()
@Lixie píše:
Ahoj všichni!Chtěla bych poradit nebo se spíše svěřit s takovou zajímavostí.
![]()
![]()
Doufám, že to píšu srozumitelně.![]()
Jsi si jistá, že ti přítel zasílá screenshorty odeslané zprávy? On klidně může zprávu napsat, vyfotit a pak ji upravit a odeslat. Je silně nepravděpodobné, skoro bych řekla nemožné, aby se ti zpráva během odesílání záhadně změnila.
Zkuste si poslat pár SMS když uvidíte na oba mobily, tohle je divné. Co máte za mobily?
@Katastrofaobecna píše:
Také bych se klonila k tomu, že z tebe dělá vola
Napadlo mě to samé…
Jen těžko říct, proč by to někdo dělal, to by snad musel být příznak duševní choroby ![]()
@ivašot. píše:
Napadlo mě to samé…
Jen těžko říct, proč by to někdo dělal, to by snad musel být příznak duševní choroby
Ani ne. Prostě potřebuje, aby zakladatelka věřila, že jí nekecá, když jí kecá.
@ivašot. píše:
Napadlo mě to samé…
Jen těžko říct, proč by to někdo dělal, to by snad musel být příznak duševní choroby
Těžko říci, tady jsou divní lidé. Teta má starý telefon a část se jí zobrazuje divně, ale nezamění se slovo. Jen se jí z toho stává hádanka.
@lachtanice86 píše:
Ne, tomu se mi ani nechce věřit, že by se to samo změnilo
a navíc změnilo na něco smyslupného…
Ještě bych si dokázala třeba představit, že se obsah SMSky nějakým stylem „rozsype“ a bude nečitelný ( i když ani to jsem nikdy neviděla )
@Katastrofaobecna píše:
Těžko říci, tady jsou divní lidé. Teta má starý telefon a část se jí zobrazuje divně, ale nezamění se slovo. Jen se jí z toho stává hádanka.
Jo, to bych dokázala pochopit. Ale že se změní „ahoj, ještě jsem v práci“ na „ahoj, už jsem doma“ ![]()
Mě v tomto nemusí lhát. Jedná se o část SMSky, která není tak podstatná. Vím, jaké má směny, atd.
Stane se to třeba 1× za 5 měsíců. Vždy mi ukáže na mobilu, co mi psal, v kolik to bylo odesláno, atd. vše jinak prostě sedí.
On má Huawei a já Xiaomi.
Také nechápe, jak se to může stát.
Jako konspiracni myslenku hodim do placu to, ze udajne operator site muze ledovat a cist smsky a slysela jsem, ze jsou i zname pripady, kdy to nejaci zamestnanci u providera delali. Odchytavali i lechtive fotky a pod. Zda maji moznost „zastavit sms“ nez dorazi k adresatovi a muzou zmenit jeji obsah, to netusim. Teoreticky by to melo byt mozne, ale je to krajne nepravdepodobne a pritazene za vlasy.
Povetsinou, pokud ma nejaka situace jednoduche vysvetleni, neni treba vymyslet nejake fantasmagoricke zduvodneni. Take se priklanim k verzi, ze pritel dela ze zakladatelky blazna. Bud umyslne, nebo ma nejakou uchylku.