Změna TP a příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ten anonym nakonec nešel, musím mít nadiskutováno 100 příspěvků, ale už jsem zapoměla větu smazat ![]()
- Citovat
- Upravit
Žádosti jsi měla vyplnit adresu nového trvalého bydliště. Máš k novému bytu nájemní smlouvu? Musíš splňovat podmínky pro nárok v novém bytě, i když budeš dokládat náklady ze starého bytu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je jasný, že nemůžeš zadat příspěvek na bydlení na misto kde už nebydlíš. Každé bydliště ma jiné náklady, tudíž i jinou vyšší příspěvku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lendeš, ano @Lendeš vyplnila jsem novou adresu, paní mi řekla že mám uplně vše na žádosti v pořádku, doložila jsem rovnou i smlouvu na nový byt, kterou po mě dopisem žádali, a nakonec mi přišel dopis, že nájem zanikl k 30.6. a žádala jsem si začátkem 7.měsíce, tudíž nemám nárok dle zákona.
Proč mi tedy paní přednice řekla, že je vše v pořádku, tomu nerozumím.
@Netopirek proč bych nemohla zpětně po přestěhování si za ten byt zažádat?
- Citovat
- Upravit
@nonyx já neříkám, že nemůže, jen že to ještě nikomu delali. Ale vím o tom, že žádali o byt kde bydlí z tzv fiktivních, očekávaných nákladů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nonyx Zpětně si o příspěvek může žádat ten, kdo má v daný okamžik k bytu nájemní smlouvu a TP tzn. v tvém případě si mohla žádat 4-6/2017 a doložit příjmy a výdaje za 1-3/2017.
Ty jsi nyní zřejmě žádala na 4-6, ale doložila jsi smlouvu a TP od 1.7. což samozřejmě nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to byla tvá první žádost nebo jsi minulé čtvrtletí příspěvek pobírala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o zachování anonymu
Dobrý den,
do 30.6.2017 jsem bydlela na adrese XXX, od 1.7.2017 na adrese YYY, přestěhovala jsem se.
O příspěvek na bydlení jsem si žádala na byt XXX, a to dne 1.7.2017, přišlo mi však zamítnutí příspěvku, jelikož jsem v době žádání o příspěvek již neměla TP na adrese XXX.
Toto mi příjde absurdní a nelogické, a to z toho důvodu, že o příspěvek mohu žádat až 3 měsíce zpětně, když jsem tam šla koncem června, paní mě poslala domů že se žádá až v červenci za 2.kvartál.
Nemám však od ní žádný důkaz, že mi toto řekla, tudíž nevím, jak se odvolat.. Podle zákona jsem skutečně měla žádat max 30.6., ale pracovnice mě odmítla.