Podpora- prý nemám nárok

80
7.9.17 08:57

Podpora- prý nemám nárok

Prosím o radu.. jsem evidovana na UP..když jsem se tam byla přihlásit, vyplnila jsem i papír s příspěvkem v nezaměstnanosti. Jenže když jsem mluvila s paní, co tam pracuje tak mi řekla ze já rozhodne nárok na příspěvek nemám, ani na bydlení, ani na nic, prý mám nárok jen na rodičovský příspěvek který si vyridim až dostanu rodný list(to chápu, nebyla jsem zamestnana déle jak půl roku). Mám manžela který má přiznany základ (pracuje u soukromnika, dostává víc než základ ale zase ne o moc). Donesla jsem na pracak i nájemní smlouvu aby viděli kolik platíme ze nám toho opravdu moc nezbyde. Ale paní furt trvá na tom ze já nárok nemám, ze mám manžela který se o mě má z toho základu postarat.. je tomu opravdu tak? Nebo mi poraďte, jak to dělají ti neprizpusobivy občane státu, ze mají peníze z příspěvku a tak..děkuji mnohokrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
7.9.17 09:06

Kolik je diteti? Nebo je vůbec dítě? Trochu to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
7.9.17 09:07

Je to tak. Nevim cemu se divis… Nemas nic odmakano, tudiz proc bys mela dostat podporu. Mas manzela, ktery vydelava. Takze presahujete zivotni minima, tak proc by ti mel stat davat davky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
7.9.17 09:12

Navic… Asi sis mela rozmyslet driv jestli chces pracovat, nebo mit dite v takovyhle situaci. Pokud mi ted vpalis, ze to nebylo planovany, tak zasedni zpet do lavice zs a tam ti daji prednasku o tom kolik existuje druhu antikoncepce. Pokud jste to planovali a spolihalas na to, ze natahnes ruku a stat da, tak je mi te lito. Navic na tom asi spatne nebudete kdyz pises, ze manzel dostava penize jeste mimo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
7.9.17 09:14
@IvePr píše:
Je to tak. Nevim cemu se divis… Nemas nic odmakano, tudiz proc bys mela dostat podporu. Mas manzela, ktery vydelava. Takze presahujete zivotni minima, tak proc by ti mel stat davat davky? :nevim:
@IvePr píše:
Navic… Asi sis mela rozmyslet driv jestli chces pracovat, nebo mit dite v takovyhle situaci. Pokud mi ted vpalis, ze to nebylo planovany, tak zasedni zpet do lavice zs a tam ti daji prednasku o tom kolik existuje druhu antikoncepce. Pokud jste to planovali a spolihalas na to, ze natahnes ruku a stat da, tak je mi te lito. Navic na tom asi spatne nebudete kdyz pises, ze manzel dostava penize jeste mimo. :roll:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.9.17 09:21

Jsem v 7. Měsíci.. pracovala jsem 4 měsíce když jsem zjistila ze jsem těhotná, hned jsem to řekla zaměstnavateli a ten mě beze slova vyhodil…opravdu nepotřebuji přednášku kolik druhu je antikoncepce atd.
Nepsala jsem to sem abyste se tu do mě obouvali, ze jsem si dítě neměla dělat atd. Ale jen jsem poprosil a o radu zdali to tak je či nikoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
7.9.17 09:23
@Biibii píše:
Jsem v 7. Měsíci.. pracovala jsem 4 měsíce když jsem zjistila ze jsem těhotná, hned jsem to řekla zaměstnavateli a ten mě beze slova vyhodil…opravdu nepotřebuji přednášku kolik druhu je antikoncepce atd.
Nepsala jsem to sem abyste se tu do mě obouvali, ze jsem si dítě neměla dělat atd. Ale jen jsem poprosil a o radu zdali to tak je či nikoli

Jakou jsi měla smlouvu? Že tě tak beze slova vyhodil…

Jo a je to skutečně tak. Miminko sis udělala s manželem, ne se státem. Takže tě má živit manžel ;)

Příspěvek upraven 07.09.17 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.9.17 09:25

@Biibii, tak si podej žádost a uvidíš…vezmeš papír, vyplníš, potvrdíš, podáš…příjde vyjádření s odůvodněním… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
7.9.17 09:25

Takže tě vyhodil ve zkušebce? Pokud vaše příjmy (ano i jeho) jsou víc jak minimum, tak nárok nemáš. Zvláštní je, že ses na pracák přihlásila až teď, kdo ti celou dobu platí pojištění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
7.9.17 09:30

Já Teda nevím, ale já chodila do práce 9let, přítel taky něco smě našetřili a až pak měli dítě :) Tak by to měli dělat všichni, já chápu že se člověk dostane do takové situace, ale to je tady pořád takové téma. Co porad čekáte? Dítě ste si udělali sami, tak se sami starejte. Nebudete dělat nic, akorát sedět doma a natahovat ručičky a ostatní ať makaji? Můj přítel maká od rána do večera aby sme měli to co máme. Zkuste to taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.17 09:33
@Saatine píše:
Já bych jen dodala, aby jsi si uvědomila, že když chlap bere peníze bokem je to průšvih. Protože pak budeš jen koukat, až onemocní, jak málo dostáváte.

Musim souhlasit! At si chlap najde neco, kde bude mit vsechno priznany! Brala jaem 18, psano sem mela 10500. Pak me vyhodili a z pracaku jsem odchazela se 4tis. Od toho se odviji uplne vsechno, nedejboze, kdyz onemocni na dyl, tak jste namydleni!

• Citovat
  • Upravit
441
7.9.17 09:35

Nechapu! Pujdu na chvili makat, aby se nereklo a pak si udelam dite. Vzdyt oni jsou davky, on se stat postara :potlesk:
Bud si dite dovolit muzu a nebo nemuzu a chranim se. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
7.9.17 09:36
@Anonymní píše:
Musim souhlasit! At si chlap najde neco, kde bude mit vsechno priznany! Brala jaem 18, psano sem mela 10500. Pak me vyhodili a z pracaku jsem odchazela se 4tis. Od toho se odviji uplne vsechno, nedejboze, kdyz onemocni na dyl, tak jste namydleni!

Oni jsou evidentně namydlení už teď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
7.9.17 09:43

@Biibii na podporu v nezaměstnanosti nárok nemáš, musela bys mít odpracováno za poslední 2 roky 1 rok, takže opravdu nárok máš, jako každá matka, na rodičovský příspěvek, možná pak na přídavky a porodné, pokud manžel má velmi malou mzdu - +- do 13000, jsou na to kalkulačky na netu, tak si to najdi a budeš vědět co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
7.9.17 09:45

@Biibii opravdu se nediv ze nic nedostaneš, my sami maminky Máme málo a to dřeme jako prase

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat