Podpora- prý nemám nárok
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ka2ka píše:
promin i prodavačka bere víc než její manžel
Fakt? Já nikde nevidím jeho plat… A u „nás“ sm kraj mají" holky" v Hrušce miminalni mzdu…
Já jako vedoucí prodejny brala cca 11 čistého ( nešlo o potraviny)… A třeba nájmy se pohybují cca 12 000,– 3+1 ( i s energiemi)…takže pokud by měl chlap cca 18 čistého… Tak příspěvek na bydlení dostaneš…
@Lidym
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Biibii píše:
Moc děkuji za smysluplné komentáře s radou, kde jste mě hned neodsoudili.
Nechci se tu opravdu obhajovat, a opravdu mě mrzí, ze aniž by mě někdo znal, mě nazývá bílým cikanem..
chtěla jsem vědět jen jak to funguje..
jinak s manželem rozmlouvam jak se dá aby z práce odešel a našel si jinou ve které mu přiznají úplně všechno přesně kvůli tomu kdyby náhodou onemocněl, ale mysli si něco o vzdálené prdeli.. a i on maka od nevidím do nevidím jen aby nás uzivil, jen jsem mu chtěla touto cestou nějak pomoci alespoň třeba s jedním příspěvkem třeba na to bydlení, aby vše nebylo jen na něm když já nemůžu pracovat..
a to ze jsem nemakala.. jasné nemakala, když jsem cely život studovala a první práci co jsem si našla tak se jednalo o podvod..
A copak jsi celý život studovala?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše:
Jakou jsi měla smlouvu? Že tě tak beze slova vyhodil…Jo a je to skutečně tak. Miminko sis udělala s manželem, ne se státem. Takže tě má živit manžel
Příspěvek upraven 07.09.17 v 09:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem chemii- farmakologii
Ano o brigádě jsem uvažovala, hledala jsem, posílala životopis, byla jsem asi na dvou brigádách, ale u nás mi přijde upřednostňují studenty než lidi z pracaku.. a taky každá brigáda by mi nevyhovoval a nejen vzhledem k mému těhotenství ale celkovému zdravotnímu stavu
ale nevzdávam to a hledám brigády dal, i třeba práce z domova ale nemám jistotu ze přijdou peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elenloth píše:
U nás se tomu říká „bílí cikáni“.
jinde bílá špína.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Biibii píše:
Studovala jsem chemii- farmakologii
Ano o brigádě jsem uvažovala, hledala jsem, posílala životopis, byla jsem asi na dvou brigádách, ale u nás mi přijde upřednostňují studenty než lidi z pracaku.. a taky každá brigáda by mi nevyhovoval a nejen vzhledem k mému těhotenství ale celkovému zdravotnímu stavuale nevzdávam to a hledám brigády dal, i třeba práce z domova ale nemám jistotu ze přijdou peníze
Práce z domova je hafo. Musíš umět hledat a taky záleží co umíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Fakt? Já nikde nevidím jeho plat… A u „nás“ sm kraj mají" holky" v Hrušce miminalni mzdu…Já jako vedoucí prodejny brala cca 11 čistého ( nešlo o potraviny)… A třeba nájmy se pohybují cca 12 000,– 3+1 ( i s energiemi)…takže pokud by měl chlap cca 18 čistého… Tak příspěvek na bydlení dostaneš…
@Lidym
v úvodním příspěvku píše že manžel má přiznaný jen základ a na černo pár korun k tomu takže tak
ono záleží kde děláš ale určitě nemá každá prodavačka minimální mzdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP Můj chlap má 17 tis., přídavky na děti nám zamítli, protože rok předtím měl 20 tis. Tak jsem přídavek na bydlení ani nezkusila i když mě ho soc. pracovnice nabízela. Stejně máme nízkonákladové bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lidym píše:
@MarieP Můj chlap má 17 tis., přídavky na děti nám zamítli, protože rok předtím měl 20 tis. Tak jsem přídavek na bydlení ani nezkusila i když mě ho soc. pracovnice nabízela. Stejně máme nízkonákladové bydlení.
Teď už budou přídavky podle příjmů tři měsíce zpětně, ne rok a víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Biibii píše:
Moc děkuji za smysluplné komentáře s radou, kde jste mě hned neodsoudili.
Nechci se tu opravdu obhajovat, a opravdu mě mrzí, ze aniž by mě někdo znal, mě nazývá bílým cikanem..
chtěla jsem vědět jen jak to funguje..
jinak s manželem rozmlouvam jak se dá aby z práce odešel a našel si jinou ve které mu přiznají úplně všechno přesně kvůli tomu kdyby náhodou onemocněl, ale mysli si něco o vzdálené prdeli.. a i on maka od nevidím do nevidím jen aby nás uzivil, jen jsem mu chtěla touto cestou nějak pomoci alespoň třeba s jedním příspěvkem třeba na to bydlení, aby vše nebylo jen na něm když já nemůžu pracovat..
a to ze jsem nemakala.. jasné nemakala, když jsem cely život studovala a první práci co jsem si našla tak se jednalo o podvod..
Tvoje blbost dělat si dítě, když nemáš práci. Takže další přírůstek, který budou živit daňoví poplatníci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Holky, ale tak jasně, ona toho moc nenapracovala…ale nesouhlasím s názorem, že buď na dítě mám nebo se chráním… To jako rodiči mohou byt jen lidé s průměrným a vyšším platem/ mzdou? Od toho snad ten příspěvek na bydlení a přídavky, bonusy na dani jsou ne? Jako někdo tu uklízečku, prodavačku, kantýnskou, dělníka dělat musí, že… Všichni v placatých botičkách do kanclu chodit nemůžeme…
A osobní zodpovědnost za svůj život a potažmo i život dítěte ti nic neříká? Ano, dítě mám, až na něj mám. A klidně s pomocí těch dávek, pokud mám malý plat, ale aspoň si ho udělám až když na ně mám nárok a ne jako zakladatelka, která nikdy nepracovala, chlap má minimálku a podvádí na daních a ještě se diví, že jí jako stát nic nedá a že by se měli starat primárně oni.
![]()
- Citovat
- Upravit
@andelka83 Dnes jsem to zjistila. Nám to právě mělo vyjít za rok 2016. Tak jsem myslela, že mě klepne. Ale když zdvihli násobek životního minima, tak by to mohlo vyjít.
Je to lepší, protože když jsme potřebovali peníze, tak jsme neměli nárok, když jsem rok předtím pracovala. A když jsme nárok měli, tak jsem už chodila na brigádu od 6ti měsíců malého, protože jsme předtím nárok neměli
. Tak jsem měla práci i přídavky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lidym, @ka2ka… To určitě ano, ale mi šlo o to, že ta prodavačka, která tu min mzdu má, si podle některých nemá nárok pořídit děti… ![]()
Jo přídavky jsou opravdu pro lidi s velmi nízkým příjmem…
příspěvek na bydlení se odvíjí i od výdajů na bydlení a je pro širší cílovou skupinu…No naštěstí mě chlap s dětmi uživí, když jsem na rd a i po ní, kdy musím vzít hůře placenou práci nebo 1/2 úvazku, abych zaopatrila děti… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím ze to už asi nemá cenu dal rozebírat a obouvat se do mě proč jsem si dělala dítě, proč jsem ne pracovala, co jsem studovala… děkuji všem kteří mi poradili ze si mám podat zadost a počkat a radši už se nebudu koukat dal co budete o mě psát ze jsem bílá špína atd. To mě mrzí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
@Lidym, @ka2ka… To určitě ano, ale mi šlo o to, že ta prodavačka, která tu min mzdu má, si podle některých nemá nárok pořídit děti…
Jo přídavky jsou opravdu pro lidi s velmi nízkým příjmem…příspěvek na bydlení se odvíjí i od výdajů na bydlení a je pro širší cílovou skupinu…No naštěstí mě chlap s dětmi uživí, když jsem na rd a i po ní, kdy musím vzít hůře placenou práci nebo 1/2 úvazku, abych zaopatrila děti…
jde o to že za minimální mzdu dneska nemusí pracovat ani prodavačka, dřív to tak možná i bylo ale dneska už ne to že maká za minimální mzdu už je její rozhodnutí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit