Podpora- prý nemám nárok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
7.9.17 11:51

@Lidym, @ka2ka… To určitě ano, ale mi šlo o to, že ta prodavačka, která tu min mzdu má, si podle některých nemá nárok pořídit děti… 8o
Jo přídavky jsou opravdu pro lidi s velmi nízkým příjmem… :nevim: příspěvek na bydlení se odvíjí i od výdajů na bydlení a je pro širší cílovou skupinu…No naštěstí mě chlap s dětmi uživí, když jsem na rd a i po ní, kdy musím vzít hůře placenou práci nebo 1/2 úvazku, abych zaopatrila děti… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.9.17 11:51

Myslím ze to už asi nemá cenu dal rozebírat a obouvat se do mě proč jsem si dělala dítě, proč jsem ne pracovala, co jsem studovala… děkuji všem kteří mi poradili ze si mám podat zadost a počkat a radši už se nebudu koukat dal co budete o mě psát ze jsem bílá špína atd. To mě mrzí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
7.9.17 11:57
@MarieP píše:
@Lidym, @ka2ka… To určitě ano, ale mi šlo o to, že ta prodavačka, která tu min mzdu má, si podle některých nemá nárok pořídit děti… 8o
Jo přídavky jsou opravdu pro lidi s velmi nízkým příjmem… :nevim: příspěvek na bydlení se odvíjí i od výdajů na bydlení a je pro širší cílovou skupinu…No naštěstí mě chlap s dětmi uživí, když jsem na rd a i po ní, kdy musím vzít hůře placenou práci nebo 1/2 úvazku, abych zaopatrila děti… ;)

jde o to že za minimální mzdu dneska nemusí pracovat ani prodavačka, dřív to tak možná i bylo ale dneska už ne to že maká za minimální mzdu už je její rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.9.17 11:58
@Elenloth píše:
A osobní zodpovědnost za svůj život a potažmo i život dítěte ti nic neříká? Ano, dítě mám, až na něj mám. A klidně s pomocí těch dávek, pokud mám malý plat, ale aspoň si ho udělám až když na ně mám nárok a ne jako zakladatelka, která nikdy nepracovala, chlap má minimálku a podvádí na daních a ještě se diví, že jí jako stát nic nedá a že by se měli starat primárně oni. :zed: :poblion:

To se opravdu ptáš mě? Co o mě víš? Houno… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
7.9.17 12:00

@MarieP Jasně. Kdyby měly minimální mzdu, tak budou mluvit jinak. Kdo nezažil, nepochopí. U nás jsou taky malé mzdy. Naštěstí je teď práce dost a už je zvedají, ale na mnohých místech je to výsměch. Já před RD jsem dělala fakturantku/ skladnici za 9 tis. čistého. A byla ráda, že mě vůbec zaměstnali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.9.17 12:00

@ka2ka, já ti nevím, těch prodavacek je tam kupa…a rozhodně nemají leharo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
7.9.17 12:03

@Biibii Ano, radši to tady nečti. Přeji hodně štěstí a zdravé miminko. Vypadáš jako slušná holka, co půjde po RD do práce. Já třeba nemohla během těhotenství na brigádu, ale s nástupem příkrmů to šlo. ( Před RD jsem pracovala 7 let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.9.17 12:06

@Lidym, jj já hledala před cca 3,5 lety práci a ty mzdy… :mrgreen: ( mám stavarnu a pedagogiku - maturity)… Mezi dětmi jsem vždy pracovala, ale tady ty platy jsou fakt děs… ( teď jsem na rd, malý má dva roky a prý se to trochu zlepšilo, no za rok uvidím… ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
7.9.17 12:06
@MarieP píše:
@ka2ka, já ti nevím, těch prodavacek je tam kupa…a rozhodně nemají leharo…

ale tak to není jediný zaměstnavatel ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
7.9.17 12:11

@MarieP Jak já se dívám, tak to fakt lepší je. Uvidíme, co bude za rok. Já mám 6ti měsíčního mrňouska, tak mám času hromadu, ale už bych si vybrala. Rozhodně zase půjdu na brigádu až bude větší, chybí mi peníze, lidi a doma mě to nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
@Lidym píše:
@andelka83 Dnes jsem to zjistila. Nám to právě mělo vyjít za rok 2016. Tak jsem myslela, že mě klepne. Ale když zdvihli násobek životního minima, tak by to mohlo vyjít.
Je to lepší, protože když jsme potřebovali peníze, tak jsme neměli nárok, když jsem rok předtím pracovala. A když jsme nárok měli, tak jsem už chodila na brigádu od 6ti měsíců malého, protože jsme předtím nárok neměli :zed:. Tak jsem měla práci i přídavky.

Já též tak. Když jsem byla bez práce, tak jsem nárok neměla. Když jsem práci měla, tak i přídavky. Teď už na ně nedosáhnu, asi o 1-2tis. Byla jsem ráda že jsem měla trošku víc, když jsem rok předtím na tom byla blbě. Tak teď už nic no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965

Tady jde, ale o to, že paní nemá odpracováno skoro nic. Taky jsem nedělala v kanclu, nestydím se za to. Ale mám odmakáno a nenatahuju ruku na to, státe dej mi. :potlesk: @MarieP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.9.17 12:13

@ka2ka, to sice ne, ale celkem výrazný, jen v mém okolí je cca 5 hrušek, každá má v průměru 5 prodavaček na prodejně ( plus střídání směn…) zase tolik volných míst tu fakt není…všichni nemůžou dělat v Lidlu nebo hornbachu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32921
7.9.17 12:15

Já jsem tedy taky otěhotněla krátce po škole, odpracováno nic, jen brigády. Jenže tehdy byla krize (2009), a manžel vydělával slušně, nikdy jsme žádné dávky nebrali. Nasetreno jsme měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
7.9.17 12:16

@IvePr Tak je mladá, má vystudované a nevypadá jako někdo, kdo bude do konce života na dávkách. Někdo potřebuje pomoct v začátcích a někdo později. Nevíme, jestli bylo dítě plánované, stát se může ledacos. Prostě potřebuje pomoct pár měsíců než dostane RD, pak půjde do práce a bude státu vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat