Podmínky pro příspěvek na bydlení

Anonymní
6.9.17 18:53

Podmínky pro příspěvek na bydlení

Řeší úřad pouze to kolik platím nájem a kolik mám rodičak? Nebo i věci okolo?
Jako třeba auto. Je to sice stará 20leta herka jen na to, abych se dostala do města k doktorovi. Ale nevím, zda může i Tohle úřad řešit. Prosím jen o příspěvky k věci, ne to že chci zdimat stát apod. ( Neznáte situaci, tak prosím nesuďte)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
6.9.17 18:55

Určitě nezjišťují jaký máš majetek, zajímá je jen příjem a výdaje za bydlení :)

• Citovat
  • Upravit
1054
6.9.17 19:01

Majetek se zjišťuje jenom když si na hmotné nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 19:02

@Doe_Jane no já už práve nevím, přijde mi že stouraji do všeho. Tak aby se jim nezdálo, že auto, který se nedá ani prodat, spis naopak ještě bych platila za likvidaci…je taky majetek, tak že nemám chtít příspěvek.
Děkuji tedy za odpověď. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.17 19:03

@elle21 aha, děkuji

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
6.9.17 19:05
@Anonymní píše:
@Doe_Jane no já už práve nevím, přijde mi že stouraji do všeho. Tak aby se jim nezdálo, že auto, který se nedá ani prodat, spis naopak ještě bych platila za likvidaci…je taky majetek, tak že nemám chtít příspěvek.
Děkuji tedy za odpověď. :)

ne u příspěvku na bydlení nešťourají do ničeho :) dokonce s tebou může bydlet dalších 10 lidí a nezajímá je to pokud mají jinde trvalý pobyt :)
nevadí mi když někdo ten příspěvek bere, peníze tečou jinudy

• Citovat
  • Upravit
5165
6.9.17 20:03
@Doe_Jane píše:
ne u příspěvku na bydlení nešťourají do ničeho :) dokonce s tebou může bydlet dalších 10 lidí a nezajímá je to pokud mají jinde trvalý pobyt :)
nevadí mi když někdo ten příspěvek bere, peníze tečou jinudy

je treba predkladat evidencni list, kde je uveden pocet osob prihlasenych na „sluzby“ pokud je tam jiny pocet, nez pocet osob uvedenych v zadosti, chteji vyjadreni, kolik Kc prispivaji na najem. Taky resi, ze pokud matka s detmi bydli sama, bez otce, tak bud otec na bydleni prispiva nebo musi platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
6.9.17 20:19
@Anik6 píše:
je treba predkladat evidencni list, kde je uveden pocet osob prihlasenych na „sluzby“ pokud je tam jiny pocet, nez pocet osob uvedenych v zadosti, chteji vyjadreni, kolik Kc prispivaji na najem. Taky resi, ze pokud matka s detmi bydli sama, bez otce, tak bud otec na bydleni prispiva nebo musi platit alimenty.

není to pravda, v evidenčním listu může být napsaných více lidí a nic pak nerozpočítají ani nechcou žádné vyjádření a pokud matka bydlí s dětmi opravdu sama tak by měla dostávat alimenty, ale žádný příspěvek na bydlení od otce se nepočítá…

• Citovat
  • Upravit
5165
6.9.17 20:35

@Doe_Jane zřejmě jak kde.. co úřad, jiná pravidla…prisnost apod. kdyby se evid.list nekontroloval, tak 4 clenna rodina matku nebo otce nahlásí trv. Pobyt jinde..ona přizná jen RP, on alimenty 1000Kc/měs.,nájem 20tis.ale ve skutečnosti bydlí všichni spolu…a to se zjistí dle ev. listu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 22:02
@Anonymní píše: Řeší úřad pouze to kolik platím nájem a kolik mám rodičak? Nebo i věci okolo?
Jako třeba auto. Je to sice stará 20leta herka jen na to, abych se dostala do města k doktorovi. Ale nevím, zda může i Tohle úřad řešit. Prosím jen o příspěvky k věci, ne to že chci zdimat stát apod. ( Neznáte situaci, tak prosím nesuďte)

Nesouvisí s majetkem.Jsem přímo pracovnice, která tuto problematiku řeší.

• Citovat
  • Upravit
7.9.17 12:39

Přípěvek na bydlení

Hezký den, omlouvám se, pokud jsem příspěvek vložila špatně-jsem tu nová :)
Mám dotaz. Pobírám příspěvek na bydlení. Elektřinu mám jako součást nájmu. Nyní po mě chce"bydlení"rozepsat všechny položky, které tvoří nájem.
Nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
7.9.17 13:56

Tzv. evidencni list, by ti mel vystavit pronajimatel… zajdi za nim..popr. by cena za elektrinu mela byt v najemni smlouve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
19.6.18 12:27

Chtela bych se zeptat jestli je problem pri zadosti o prispevek na bydleni kdyz mame ve smlouve uvedenou pouze celkovou cenu za najem vcetne poplatku 14500kc a zadne vyuctovani energii. Dekuji za reakce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Smarcie
19.6.18 12:40

Ano je to problém. Musi to byt celé rozepsane…

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
19.6.18 12:42

musí to být vše rozepsané

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat