Změna trvalého pobytu (nájem)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37124
7.1.19 20:27

A nemůžeš se do ty smlouvy nechat dopsat, stačí jméno, datum narození, místo toho plus osoba?? Já měla byt napůl se ségrou, smlouva byla na ni, ale já byla vypsaná jako další osoba v bytě, jmenovitě, pak stačilo zajít na úřad, musela se mnou teda ségra když smlouva byla na ni, mít sebou tu smlouvu a občanky a to bylo vše, ale jestli tě tam dají bydliště když v té smlouvě nejsi těžko říct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
158
7.1.19 20:28
@Kriss Tina píše:
A nemůžeš se do ty smlouvy nechat dopsat, stačí jméno, datum narození, místo toho plus osoba?? Já měla byt napůl se ségrou, smlouva byla na ni, ale já byla vypsaná jako další osoba v bytě, jmenovitě, pak stačilo zajít na úřad, musela se mnou teda ségra když smlouva byla na ni, mít sebou tu smlouvu a občanky a to bylo vše, ale jestli tě tam dají bydliště když v té smlouvě nejsi těžko říct :nevim:

Právě na prd je, že majitelka bytu žije v zahraničí a jezdí sem jedno za… takže by to bylo složitý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
7.1.19 20:30

@Lussinda tak zkuste s přítelem na ten úřad zajít, jestli tě tam napíšou, on tam musí každopádně i kdybys ve smlouvě byla a když nenapíšou tak jedině se připsat do ty smlouvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.1.19 20:32
@Lussinda píše:
Právě na prd je, že majitelka bytu žije v zahraničí a jezdí sem jedno za… takže by to bylo složitý

Pořád bude jednodušší, když ti pošle dodatek smlouvy, kde budeš uvedena jako spolubydlíci. Druhá varianta je totiž ta, zme se bude muset osobně dostavit na úřad a tam podepsat, že ti trvalý pobyt umožňuje.

• Citovat
  • Upravit
158
7.1.19 20:33

Aha, dobře. Zkusíme tam tedy spolu zajít a uvidíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
7.1.19 20:34

Nemusíš být ve smlouvě, stačí když tam s tebou půjde přítel, protože on je oprávněná osoba na základě nájemní smlouvy a doložíte nájemní smlouvu a občanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.1.19 20:37
@Lendeš píše:
Nemusíš být ve smlouvě, stačí když tam s tebou půjde přítel, protože on je oprávněná osoba na základě nájemní smlouvy a doložíte nájemní smlouvu a občanky.

A vadí, když tu adresu, na které žijeme, přítel v občance nemá? Ale má tam tu, kde žije jeho rodina? Jejich bydlí 5 minut od našeho baráku, takže mu to přijde zbytečné si to měnit. Všechny lékaře atd má v okolí, to já kvůli praktikovi jezdím přes hodinu :( A jelikož tu nemám trvalý pobyt, tak mě tu žádný doktor nepřijme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
7.1.19 20:39

Ja mam taky najemni smlouvu jenom na svoje jmeno a manžel tam k nahlášení trvaleho pobytu vubec napsany byt nemusel. Na urade jsem dala souhlas k jeho tr pobytu v byte a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.1.19 20:39
@Lussinda píše:
Ahoj,
chci si změnit místo trvalého pobytu. S přítelem bydlíme v nájmu, smlouva je psaná na něj, on vše podepisoval, zařizoval.. mé jméno tam není, sem tam vedena jako +1 osoba ( Přítelovo jméno + příjmení + jedna osoba)
Co prosím potřebuju vše na úřad, aby mi to v občance změnili?
Děkuji za odpovědi

Zákon o evidenci obyvatel, § 10 odst. 6 písm. c):

doložit vlastnictví bytu nebo domu, nebo doložit oprávněnost užívání bytu, anebo předložit úředně ověřené písemné potvrzení oprávněné osoby o souhlasu s ohlášením změny místa trvalého pobytu. Takové potvrzení se nevyžaduje v případě, že oprávněná osoba potvrdí souhlas na přihlašovacím tiskopisu k trvalému pobytu před zaměstnancem ohlašovny. Za oprávněnou osobu se považuje osoba starší 18 let, svéprávná, která je oprávněna užívat objekt uvedený v odstavci 1 nebo jeho vymezenou část (např. byt nebo obytnou místnost), anebo je provozovatelem ubytovacího zařízení, kde se občan hlásí k trvalému pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.1.19 20:40

děkuji všem za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.1.19 20:42
@Lussinda píše:
A vadí, když tu adresu, na které žijeme, přítel v občance nemá? Ale má tam tu, kde žije jeho rodina? Jejich bydlí 5 minut od našeho baráku, takže mu to přijde zbytečné si to měnit. Všechny lékaře atd má v okolí, to já kvůli praktikovi jezdím přes hodinu :( A jelikož tu nemám trvalý pobyt, tak mě tu žádný doktor nepřijme…

Nevadí, není tam napsáno, že tam musí mít trvalý pobyt (i když při té příležitosti si ho tam může vyřídit taky). Je tam napsáno, že to musí být osoba oprávněná k užívání. k užívání opravňuje nájemní smlouva, ne trvalý pobyt.

Příspěvek upraven 07.01.19 v 20:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
7.1.19 20:42

Zahackuju se. Zakladatelce neporadim, ale budu tohle resit taky. Ja sice jsem ve smlouve psana, ale co deti?!? Ty tam psane nejsou . Potrebuju prihlasit hlavne je. … nevite nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.1.19 20:46
@Alyss1 píše:
Zahackuju se. Zakladatelce neporadim, ale budu tohle resit taky. Ja sice jsem ve smlouve psana, ale co deti?!? Ty tam psane nejsou . Potrebuju prihlasit hlavne je. … nevite nekdo?

Tvoje děti budou logicky bydle s tebou. Přihlásíš i děti.

1. Za občana mladšího 15 let ohlásí změnu místa trvalého pobytu jeho zákonný zástupce nebo fyzická osoba, které bylo dítě svěřeno do péče rozhodnutím soudu. Za občana, jehož svéprávnost byla omezena tak, že není způsobilý k jednání podle odstavců 5 a 6, ohlásí změnu místa trvalého pobytu jeho zákonný zástupce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
7.1.19 20:46

ok nez jsem to fopsala, odpoved prisla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
7.1.19 20:51

@eumedon ok
Me je jasny ze ja je prihlasim. Ale nevedela jsem zda je mohu prihlasit nekam kde nebydli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí