Změnit zaměstnání nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
TamaraAlmara
20.11.17 14:43

Manazer farmacie je bezny obchodni zastupce. Je to hodne jezdeni, prespavani po penzionech, stres, stres a stres. Financne si polepsis, ale casove rozhodne ne. Takze pokud to mas dělat kvuli casu navic pro deti, tak na to rovnou zapomen. Je to managerska pozice. Organizujes svuj cas, zakazky, jizdu, nocleh. Proste vsechno. Navic je hodne nevycerpavajici ridit několik hodin v kuse a pak jeste jednat s lidmi. Neda se to delat dlouhodobě.

• Citovat
  • Upravit
458
20.11.17 14:54

Ahoj, jsem zdravotní sestra s velkými zkušenostmi jako manager ve farmacii. Pokud mas deti, tak si vaz,,klidnější,, práce jako sestra než se ve farmacii zničit. Nemusí to byt pravidlem, ale tam se nezastavis, musis plnit plány, nikdy nevíš kdy skoncis. Pokud by ti ve farmacii nabídli 2× větší peníze, tak ještě dejme tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
20.11.17 14:59

O kolik peněz budeš mít víc?

• Citovat
  • Upravit
6525
20.11.17 15:14

No je třeba si uvědomit, že budeš na těch cestách každý den… Přes zimu to bude fakt žůžo. Obědvat budeš nejspíš acidko s banánem někde za volantem a místo umytí rukou si budeš na ruce dávat antibakteriální gel. Přemýšlet o tom, kam si zajít na záchod…
Nejspíš spát po penzionech, protože se ti nevyplatí jet někam 4 hodiny tam a zase zpátky a mezitím něco stihnout. Po večerech budeš vyplňovat tabulky a odesílat reporty.
Nemám teda zkušenost přímo s touhle pozicí, ale s pozicí, kdy jsem byla taky pořád na cestách… Tak jsem napsala jen takové ty běžné provozní věci, co mě zrovna napadly… :mrgreen:
Zdravotních sester je málo, takže bych si vyjednala zvýšení platu, změnu prac. doby a asi bych zůstala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
20.11.17 15:17

Já bych taky raději volila zůstat u toho, co děláš a byla bych ráda za nabídnuté výhody :). Souhlasila bych se vším, co už tady bylo napsáno ohledně té manažerské pozice, možná tě ted jen lákají, že to zvládneš, že to bude v pohodě, víc peněz a jen samé výhody, ale nemyslím si, že v tvé situaci, kdy jsi na děti sama a jsou závislé na tobě, že v případě potřeby je vyzvedneš ze školky/školy, zůstaneš s nimi v klidu doma, když budou nemocné, že by to v té manažerské pozici tak snadně šlo (třeba zrovna budeš 100km od domova a budeš mít jednání). Raději bych volila jistotu známé práce, prostředí, jistého platu a přiměřené odpovědnosti. A taky z povahy věci by mi bylo proti srsti vnucovat někomu něco a vychvalovat něco (třeba nějaký lék, či zdravotnický prostředek, kterému bych tak úplně nevěřila) jen abych prodala. Třeba já jako soc. pracovník bych nejraději všem všechno darovala, popř. prodala za minimální cenu (když např. prodávám něco po dětech) a můj muž, vyloženě obchodník, by prodal i nefunkční věc vlastní matce :D, takže i z tohoto hlediska bych nad tím přemýšlala ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12973
20.11.17 15:24

Píšeš, že chceš být více s dětmi.
Tak proč jsi se hlásila na toho manažera farmacie. Možná je vypravíš ráno, ale jinak je neuvidíš.
Myslíš si, že je důležité ráno vypravit děti, když to dávají klidně i sami?
Daleko důležitější je být s nimi odpoledne.
Zkus si najít tutéž práci blíž bydlišti. A ne obchodního cestujícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.17 15:42

Nechci ti kazit iluze, ale na tyhle obchodní pozice berou kde koho jen proto, že tak 90% z toho vycouvá během pohovoru a z těch 10% tak jenom 3% tam zůstanou déle než 3 měsíce.

Nedělej si iluze, že je to fajn job, kde si jezdíš na schůzky, pak děláš něco z domova a odpoledne stihneš uklidit a uvařit. Je to stres. Nikdy nevíš, kolik měsíčně vlastně dostaneš peněz. Taky nevěř všemu, co ti jinej obchoďák na pohovoru nakukal…

Lidi tě budou nesnášet, už je toho tolik, že málo který doktor to uvítá. Nejideálnější v obchodí sféře je to, když ti jinej obchoďák, ideálně kamarád, předá nějakou již vyšlechtěnou databázi klientů a ty se o ně už jen staráš.

Já to dělala skoro 8 měsíců, měla jsem hodinovou mzdu a byla to hrůza! :nevim:

Příspěvek upraven 20.11.17 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.11.17 15:42

Píšeš, že bydlíš v podnájmu… Neuvažovala jsi přestěhovat se blíž ke své práci?
Vím, že starší to asi neponese zrovna s nadšením, ale zkus se o tom pobavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.11.17 17:10

Zustala bych ve stavajici praci, na zdravotni sestru to neni vubec spatna pracovni doba, navic kdyz pises, ze by ti byli ochotni vyjit vstric o neco vic. Manazer farmacie je blbost pro matku s dvema detma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
20.11.17 17:16

Zůstala bych tam, kde jsi teď. Jestli to tedy myslí tak, že budeš chodit na 7:30 a odcházet pořád v 15:00.. s dětmi bych radši měla „jistou“, klidnou práci od PO-PÁ než být ve stresu a jezdit buhví kdy buhví kam a být ještě pryč o víkendech na kongresech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
20.11.17 19:26

A nešlo by se přestěhovat blíž k současné práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
21.11.17 09:10

Holky, děkuji za vaše názory… dost mi pomohly :-) Dám pak vědět, jak jsem se rozhodla… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
21.11.17 11:12

Delala to moje kamoska pro firmu Biomedica.. je to teda tak 8 let zpatky.. vydrzela u toho 2 roky a pak zdrhla.. strasne narocne na cas, neustale na cestach, nedala to.. mela v te dobe 2 deti, jedno tak 10 druhe 7.. musela plnit plany prodeje, musela delat reporty, atd.. nevim, kazdej na tohle asi nema povahu.. a opravdu blbe bylo kdyz neplnila, dostavala kapky od sve manazerky.. Pravda je, ze na tyhle pozice berou kazdeho, protoze tam spousta lidi zdrha, prave kvuli podminkam.. proste ses obchodak a kazdej mesic musis splnit plan trzeb..a jak bylo receno, kongresy kolikrat I pres noc… ono je to ze zacatku super, ale postupem casu kdyz vis, ze 5× za mesic musis nekam pres pul republiky na kongres..opravdu, byla denne na cestach, rocni najezd 40 000km..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat