Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, neznáte nějakého šikovného programátora, který by naprogramoval finanční software podle zadání?
@Lenca27
Děvče, a víš co chceš?
To je jako se ptát znáte dobrého lékaře? Doporučím ti gynekologa a ty řekneš, že potřebuješ plastického chirurga.
Nebo opravdu nemáš požadavky (jako třeba programovací jazyk) a jen ti stačí dobrý programátor (nezapomeň, že chce být taky dobře zaplacen).
@zvidavajanca píše:
@Lenca27
Děvče, a víš co chceš?To je jako se ptát znáte dobrého lékaře? Doporučím ti gynekologa a ty řekneš, že potřebuješ plastického chirurga.
Nebo opravdu nemáš požadavky (jako třeba programovací jazyk) a jen ti stačí dobrý programátor (nezapomeň, že chce být taky dobře zaplacen).
Ano, vim uplne presne co chci. Je mi jedno, v jakem programu to naprogramuje. A ano, chci dobreho programatora, to jest ten, ktery umi naprogramovat podle zadani financni sw. Ziskem by byl spolecny prodej produktu, ktery by se navic u zakaznika musel udrzovat.
@Lenca27 píše:
Ano, vim uplne presne co chci. Je mi jedno, v jakem programu to naprogramuje. A ano, chci dobreho programatora, to jest ten, ktery umi naprogramovat podle zadani financni sw. Ziskem by byl spolecny prodej produktu, ktery by se navic u zakaznika musel udrzovat.
Aha, takze zdarma?
abra, flexiBee, sucto - zdarma
Prej ne, ze by to bylo drahy
@Lenca27 Do toho ti žádný rozumný a dobrý programátor nepůjde. Udržovat SW u zákazníka není zisk, to je za trest ![]()
Mam ti vyridit, ze lidi s napadama na software je milion denne, provedeni je vsak vec druha a znacne nakladna.
Mozna nejaky student.
Jsem programátorka, ale dám ti spíš radu - zeptej se na vysoké, možná nějakého nadšence najdeš. Pod vidinou něčeho možná někdy v budoucnu ti člověk z praxe ohrne nos.
Jak složitý software by to měl být? Neexistuje něco podobného hotového, co by se dalo použít? Pokud se to bude psát na zakázku, dobrý programátor si řekne 100 a více tisíc měsíčně a špatný to nedodělá ![]()
@Lenca27 píše:
To děvče, tak to je úplně jiná. Hlavně požadovat následnou údržbu, to máš říct rovnou - čekala jsem nakódit nějaco pro „domácí použití“ (tvé, tvojí firmy apod.) a šmitec, jdu o projekt dál.
A teď je tu údržba u zákazníka a to, že se jedná o produkt, který se bude prodávat - a co navíc SPOLEČNĚ ![]()
@Kajuli píše:
@Lenca27 Do toho ti žádný rozumný a dobrý programátor nepůjde. Udržovat SW u zákazníka není zisk, to je za trest
@dalmati píše:
Jsem programátorka, ale dám ti spíš radu - zeptej se na vysoké, možná nějakého nadšence najdeš. Pod vidinou něčeho možná někdy v budoucnu ti člověk z praxe ohrne nos.
I studenti dneska nebudou dělat z pár šušňů. I po těch je sháňka, každý dobrý se chytne někde ve firmě a ne bude čekat někde na budoucnost. Navíc, nejsem si jistá, že každý člověk na VŠ dokáže navrhnout dobrý SW, ono to není jen o tom nakódit to, že. Ten návrh je daleko důležitější.
@Jar Jar
Na tuty aspoň v rámco kompromisu s účelem „pro vlastní použití“ existuje. Ale tady jde o nápad, který má někdo nakódit a bude se společně prodávat.
@Jar Jar
Na tuty aspoň v rámco kompromisu s účelem „pro vlastní použití“ existuje. Ale tady jde o nápad, který má někdo nakódit a bude se společně prodávat.
Nj, takže defacto půjde o společný podnik do kterého jeden vloží nápad a druhý práci. Teď jde o to jak dobrý je to nápad a kolik bude té práce
Jak už tu někdo zmínil, nápadů má každý milión, takže bude potřeba ten nápad nějak prezentovat. Ale jakmile bude prezentován, tak… zkrátka nápad se nedá patentovat
Těžká situace.
@Lenca27 píše:
Znám a velice dobře
, ale je to drahé. Ten můj tedy je zasekaný prací. Vzkazuje ti, že na tvé zadání tak max. nějaký student, ale dobrý programátor profík ti toto dělat nebude. Respektive - jen pokud si připravíš hodně peněz
Ale nepředpokládám, že na to máš finance.
Tak pokud ma nekdo radeji jednorazovy prijem nez opakovany prijem plus prijem za udrzbu sw, tak proc ne ![]()
Neuplny sw mame zatim v zahranici, nicemene programagor je trosku lempl, je pomaly, nechape zadani a navic se do toho snazi kecat, ac financim nerozumi
Kazdopadne zajem o sw je.
Samozrejme to musi delat nekdo zapaleny, navic nekdo, kdo to riskne. Ale takovy je holt zivot ![]()
@Lenca27 Dobry programator je vetsinou zamestanany, nevim jak by sis predstavovala, ze by to jako delal zdarma ve volnem case. Muj muz delal ucetni systemy, ted dela hry a na neco takoveho by mozna kyvnul pred 15ti lety.