Zneužil mě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
28.7.26 18:32

Nevím, jestli do diskuze ještě zakladatelka zavítá, po tom, jak se k ní někteří zachovali (victim blaming a podobně, bez toho by nebylo emimino). Ale pokud tě to stále trápí a máš pocit zneužití (a zneužití to opravdu bylo), tak se, prosím, obrať na instituce, které jsou schopny ti pomoct. Například organizace Konsent - můžeš je kontaktovat na webu i na sociálních sítích. Mohou tě odkázat na potřebnou pomoc. Možná i ProFem nebo Persefona. Nemá smysl si dodrbat psychické zdraví kvůli nějakému volovi. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6546
29.7.26 09:59
@Keyllah píše: Více

Ano, ide o ranene ego. Ranene ego chlapa, preto nerespektoval nie a jej nechcenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
29.7.26 10:17
@JenTuOkouním píše: Více

K tomu bych ráda dodala, že nejde nutně o hlášení policii a podobně, spíš o zpracování zážitku, aby zakladatelku dál netrápil, a rozhodnutí, co v takové situaci dělat příště, pokud by nedej bože nastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.7.26 12:16

K tomu mě napadají tři věci. Asi dvakrát mě takto v noci probudila partnerka (v dávných dobách, kdy to mezi náma ještě jakž takž fungovalo) a bylo to super. Jenže nutno dodat, že nešla rovnou na věc, že by mi ho rovnou začala honit nebo něco podobného, ale začala mě líbat, hladit po těle a tím mě probudila. Takže i kdyby mi to bylo nejpříjemné, tak bych měl možnost říct ne a to by zase ona respektovala. Tady mi přijde ta hranice zdravá. Druhá věc je, že mě osobně by přišlo ještě víc rajcovní, kdyby šla rovnou na věc a bez zeptání mi ho začala třeba honit… jenže jsem chlap a vlastně sex bych odmítl asi jen kdybych měl 40 stupnů horečku. To ona dobře ví a tím ví, co si může dovolit. S tím souvisí to, že já bych si něco podobného k ní nedovolil. Ani zkoušet ve spánku předehru, protože vím, že by se jí to nelíbilo, určitě by ji to nenažhavilo a jen by se probudila podrážděná. Natož ji zajíždět prstama do pochvy ve spaní. Z mého subjektivního pohledu by to zneužití bylo. Třetí věc ale je, jak by se na to zakladatelka koukala v případě, že by se s ní nakonec nerozešel. Pokud to vnímá jako zneužití kvůli tomu, že se s ní vyspal a pak se rozešel, pak je to spíš otázka ublíženého ega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
29.7.26 17:18
@lukas938 píše: Více

Souhlasím kromě toho úplného konce. Ego se tady podává jako něco negativního, ale ono nás i chrání, takže být zraněná poté, co to vypadá, že bývalý se zakladatelkou spal, přestože vztah nechtěl a ona ano, není nic, za co by se měla stydět nebo to bylo nějak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.7.26 17:28
@KKubula píše: Více

Je to ale tenkrá hranice, pokud zraněností ega zpětně posuzuje jestli šlo o zneužití nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
29.7.26 17:34

Partnerovi odpustíš víc než někomu, kdo podle všeho jen využil situace. Je na ní, ne na jiných, co odpustí a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.7.26 17:55

No však partnerem v tu dobu ještě byl :-D Ne, nechci to zlehčovat, ale co kdyby se s ní ten večer nerozešel, byli spolu ještě další měsíce a ona pak zjistila, že ji přitom podváděl a lhal. Takže najednou to co bylo v tu chvíli jakože akt usmíření se stane zpětně viděno sprosté zneužití?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
29.7.26 18:40

Proto je potřeba odlišovat faktickou a pocitovou rovinu věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
29.7.26 18:45

Doufám že se shodneme, že to co udělal, v pořádku nebylo. A jestli mu teď měří přísnější metrem, tak já ji za to kritizovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
29.7.26 18:46
@Diagnoza2 píše: Více

Ano. Faktická stránka rozhodně v pořádku nebyla, pocitová je čistě její soukromá věc, ze které se nemusí nikomu zpovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39290
29.7.26 18:58

Jenomže ta subjektivní stránka nakonec rozhodně o následném celkovém hodnocení. :think:…To už jsem tu psal. 8)
Když to lehce přeženu, tak SM někdo miluje, jiný by za tu samou věc věšel. Rozhoduje tedy subjektivní vnímání, ne ta faktická fyzická stránka. :think:
Ne by mělo být jasné ne. Ale ještě tu je problém, jak to člověk hodnotí zpětné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
29.7.26 19:20
@M_Vladim píše: Více

Ne by mělo být jasné a srozumitelné hlavně tomu, komu je adresované. Ex měl evidentně problém porozumět mluvenému slovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí