Zneužití telefonního čísla?

1261
3.11.10 19:13

Zneužití telefonního čísla?

Ahoj holky.
Taky se vám stává, že na vaše číslo zavolá někdo cizí - třeba z nějaké společnosti, za účelem propagace svých služeb, popř. výrobků? Už druhý den mě nahání nějací lidé a snaží se mě nalanařit na předváděcí akci. Samozřejmě jsem vyhrála strašně drahou cenu atd., atd. Jak je možné, že mají tito lidé přístup k mému telefonu? Nikde ho nezveřejňuju, nezadávám, je to moje soukromá věc… Je možné, že takovéto informace získávají od operátora??? Znali i mé jméno a není to poprvé, čas od času je to zase nějaký průzkum veřejného mínění a podobné ptákoviny. Stalo se vám to taky? Díky, papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
3.11.10 19:19

Máš paušál nebo předplacenou kartu, kterou dobíjíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040

Moje kámoška pracovala chvilku u jedné takové společnosti jako operátorka. Nakonec to psychicky nevydržela. praktiky jsou takový, že oni si ty čísla kupujou od operátorů a od různých firem, kde podepisuješ souhlas se zpracováním informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

Nám zase volají nějaký finanční poradci,nějaký báječný příbuzní nebo někdo z okolí na nás dá kontakt a už po nás jdou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.11.10 19:20
lemaz píše:
Moje kámoška pracovala chvilku u jedné takové společnosti jako operátorka. Nakonec to psychicky nevydržela. praktiky jsou takový, že oni si ty čísla kupujou od operátorů a od různých firem, kde podepisuješ souhlas se zpracováním informací.

Myslíš i operátor?To se mi nějak nezdá.nebo jsem moc důvěřivá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.10 19:22

ano stalo. a je to zcela normální - bohužel. ve smlouvách je totiž napsané, že při podpisu smlouvy souhlasíš s poskytováním svých údajů třetí straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
3.11.10 19:24

Hkac: mám paušál. Na sdělování konkrétnách informací a osobních údajů jsem opatrná. Podle mě je to jedině od operátora. Ale jistě to, samozřejmě nevím. Štve mě to! Nesnáším vtěrky na náměstí, co se mi snaží něco nacpat, než člověk přejde náměstí, tak ho zastaví aspoň čtyři z různých společností a te´d už se mi budou dobývat do telefonu? Přijde mi to dost drzé… Chápu, že je to jejich práce, ale mělo by to mít své meze :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verenika píše:
lemaz píše:
Myslíš i operátor?To se mi nějak nezdá.nebo jsem moc důvěřivá :roll:

asi jseš moc důvěřivá, ale opravdu to tak je. přečti si smlouvu…je tam přímo napsané, že souhlasís s poskytováním svých údajů v rámci marketingu, výzkumu apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verenika píše:
lemaz píše:
Myslíš i operátor?To se mi nějak nezdá.nebo jsem moc důvěřivá :roll:

asi jseš moc důvěřivá, ale opravdu to tak je. přečti si smlouvu…je tam přímo napsané, že souhlasís s poskytováním svých údajů v rámci marketingu, výzkumu apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.11.10 19:27

Takovýhle lidi si stahujou telefonní číslo např. kam ho uvedeš, aby na tebe měl někdo kontakt, stačí ho zadat bance, u nějaký reklamace a já nevim kde ještě. Jinak u mě ho mají všechny úřady kde je uváděný moje jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
3.11.10 19:31

Kubik.kubikula: pak je to právně v pořádku, s tím člověk nic nenadělá… Je pravda, že takové věci ve smlouvě jsou, ale operátor by si měl podle mě ověřovat, komu tyto údaje zadává. Jak můžu vyhrát cenu za desítky tisíc, když jsem nikde s žádnou takovou společností nesoutěžila?! Ty výzkumy beru - to je takové přijatelné, ale reklamy, kdy to zkoušejí z různých čísel neodbytně dva dny, to je fakt otravné. Nesnáším, když nabízející nepochopí mé odmítnutí a produkt nebo nabídku cpe pořád dál a dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.11.10 19:34

Jestli máš paušál, tak to je jasný. Mají jméno atp. Taky mě to štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.10 19:41
Nouky píše:
operátor by si měl podle mě ověřovat, komu tyto údaje zadává.

Nechci ti brát iluze, ale operátorům je to úplně u zadku, komu ty čísla prodá. jde jim jen o jedno - a asi víš o co.. o peníze. holt s tím nic nenaděláš. jediná možnost je, přestat telefon používat, ale bez toho se málo lidí obejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.11.10 19:45

me otravovali po porodu, manzvi dali podepsat nejakej papir k tomu darkovemu balicku a on ac opatrny, tak nejak v soku Z DETI a duverujic zdr. sestre tam napsal muj phone

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.11.10 19:45

Nouky- připíšu svou zkušenost.
Až donedávna se mi stávalo, že jakmile jsem si objednala něco z nějakého internetového obchodu, a - především kvůli dodávce PPL - jsem napsala do formuláře své telefonní číslo, vždycky mi druhej den nebo za pár dní někdo volal!!
Stylem „dobrý den nemáte dvě minutky?“ - já třeba byla na cestě ze supermarketu do auta - a řekla jsem „nemam“ a tam se ozvalo dotčeným hlasem „a můžu se jako zeptat proč?“ - na to jsem vždycky odpovídala „já vám nevolala, takže nemůžete“.

NO - a od nějaký doby se mi to už neděje, a číslo dávám pořád… Jenže to tam dávám proto, kdyby se zbožím něco bylo, aby se mi dovolali žejo… ale fakt poslední dobou už ne - ale dřív to bylo jasně patrný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák