Zneužívání sociálních dávek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Kaczenka píše:
Jako jsem toho názoru, že státní peníze vždycky tak „trochu - někam“ utíkaly, ale zneužívání sociálních dávek je houby proti tomu, kolik peněz se utápí v nesmyslných zakázkách, zmanipulovaných výběrových řízenícha nesmyslným hospodařením se státní kasou
Řešení také neznám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jitkabokule píše:Kaczenka píše:
Jako jsem toho názoru, že státní peníze vždycky tak „trochu - někam“ utíkaly, ale zneužívání sociálních dávek je houby proti tomu, kolik peněz se utápí v nesmyslných zakázkách, zmanipulovaných výběrových řízenícha nesmyslným hospodařením se státní kasou
Řešení také neznám
![]()
![]()
![]()
přesně jsi uhodila hřebíček na hlavičku.A je zajímavé že se vždycky objeví nějaká aféra jak kdo koho rozkrádá,korumpuje,odposlouchává a já nevím co všechno…ale pak to utichne a jede se dál.Nikdo nikoho nepotrestá,nikdo není v base,nikdo nevrací nakradené milony/miliardy..nikdo nemá zodpovědnost za rozhodnutí kdy stát přijde o miliardy…JAK TO JE MOŽNÝ????neslyšela jsem nic o tom že by se toto děla dejme tom v Německu.Nebo v Americe - tam když se něco takového provalí dotyčný jde okamžitě od válu.TADY??? se mu najde nějaká ta trafika
![]()
Jasně, trafika ![]()
- Citovat
- Upravit
no
trafika
to jen v těch opravdu vážných případech kdy dotyčný nezůstal sedět na svém postu,nebo nebyl dokonce povýšen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže zas když si každej řekne, že „tohle nemá smysl řešit“ nebude řešit nikdo nic…
Takovejmahle „blbostma“ (ono kdo ví, kolik peněz na takovýhle vyčůránky padne) počínaje, státníma zakázkama konče… Proč se to zametá pod koberec? Protože to lidi nezajímá a netlačí na ty nahoře, aby se to dořešilo… Proto si to tady dovolí a jinde ne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Můj názor je, že ta ženská je fakt dobrá, že ještě k dětem stihne práci za 20 tis. a určo se musí otáčet. A partner se zřejmě také nestihne flákat. Nejde jim to do daní, tak v důchodu na tom budou hůř. S tím příspěvkem na bydlení taky nesouhlas, ale tak jsou nastavená pravidla anebo lenost či nedostatek úředníků na zjištění reálného stavu (a co je prokazatelné?) A jak moc jsou ty sumy pravda? Že by zakladatelka byla falešná kamarádka, co jí ta rodina věří? Omlouvám se za takový ráz příspěvku, většina je tu jiného názoru.
K tem detem. Maminka na ne cas nema, jsou vetsinou zavrene doma u pocitace a ve skole propadaji.
No ale po teto diskuzi mi zacina byt jedno, staram se o sebe a svoje deti a v nich mam zdarny priklad, jak nechci aby tak skoncily moje deti.
- Citovat
- Upravit
kate02 píše:
Jenže zas když si každej řekne, že „tohle nemá smysl řešit“ nebude řešit nikdo nic…Takovejmahle „blbostma“ (ono kdo ví, kolik peněz na takovýhle vyčůránky padne) počínaje, státníma zakázkama konče… Proč se to zametá pod koberec? Protože to lidi nezajímá a netlačí na ty nahoře, aby se to dořešilo… Proto si to tady dovolí a jinde ne…
jasně - to co se děje v malém mezi lidmi/zneužívání soc.dávek/se děje ve velkém v parlamentu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kate02 píše:
Jenže zas když si každej řekne, že „tohle nemá smysl řešit“ nebude řešit nikdo nic…Takovejmahle „blbostma“ (ono kdo ví, kolik peněz na takovýhle vyčůránky padne) počínaje, státníma zakázkama konče… Proč se to zametá pod koberec? Protože to lidi nezajímá a netlačí na ty nahoře, aby se to dořešilo… Proto si to tady dovolí a jinde ne…
Jj, s tím souhlasím… My jsme kdysi řešili na VŠ ve Financích takový příklad - teď nevím, jeslti šlo o firmu, státní zaměstnance nebo co a řešilo se, jak se projeví, když každému přidají třeba 10,– (teď plácám, si to už nepamatuju, možná to bylo 100,–)- jako byla to celkem horentní suma, přitom si každý řekne, že je to směšná částka a o nic nejde…
Jak říká strýček Skrblík, desetník k desetníku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako kolik takových rodin může být? 1000? (spíš myslím, že víc). Když každá taková rodina ošulí stát o 6000,–, je to dohromady 6 milionů. Za to se mohla někde opravit cesta (nebýt předražených státních zakázek
).
Nepočítám teď ušlý zisk státní pokladny z toho, že dělají ještě načerno - to by ty cesty možná byly aj dvě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jako nejde o nějakou závist, ale kvůli takovým lidem já utratím víc za jídlo, budu si muset vzít větší hypotéku, protože budem stavit a od příštího roku se zvyšuje DPH a ještě budu jezdit po rozdrbaných cestách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
takže
když máme xxx přeplácených zbytečných poliktů kteří když se uskromní ne 100kč ale dejme tomu 10000kč tak jsme na stejných milionech?Pročpak si nezkrouhnou svůj příjem se slovy „to by ani nestálo za řeč“těch pár milionu co by se ušetřilo?Jak je to možné že tito „nám vládnoucí činitelé“nemusí zveřejnit nikde svůj příjem když jsou placeni z daní těch malinkých lidiček co jich je jak mravenců a pan prezident si je dovolil nazvati „lůzou“?
Příspěvek upraven 30.07.11 v 12:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Jako kolik takových rodin může být? 1000? (spíš myslím, že víc). Když každá taková rodina ošulí stát o 6000,–, je to dohromady 6 milionů. Za to se mohla někde opravit cesta (nebýt předražených státních zakázek).Nepočítám teď ušlý zisk státní pokladny z toho, že dělají ještě načerno - to by ty cesty možná byly aj dvě…
taky jsem to tak počítala
6 milionů za měsíc, krát 12… 72 milionů ročně… sice to není moc, v rozpočtu se to „ztratí“, ale zas jsou to prachy vyhozený oknem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
S toup prací třeba vím, že to není jen tak - manžel kolegyně byl propuštěn a sháněl asi v 58 práci jako řidič (nic jiného neuměl, dělal to celý život). A všude mu řekli, že mu to dají takto - minimální mzdu ofiko, na ruku zbytek. Takže věřím, že v mnoha oborech je to ber nebo nech být - tam je třeba si došlápnout spíš na ty zaměstnavatele.Ale druhá věc je, že když už to takto musím dělat, ale mám peníze, tak ze sebe nejdu nikde dělat chudáka
jenže ten řidič když pak omarodí nebo mu budou počítat důchod tak jen z té minimální mzdy tak proč by si nezažádal o přídavky,příspěvky že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim,ze kazdej druhej zneuziva soc.davky,aby mel vic penez
a kdyz to projde,tak proc ne?Dnesni doba je zla! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, také bych brala takovou brigádu…když to čtu, štve mě to, také jsme sama a když slyším, čtu jak to někdo zneužívá…kdyby jsi napsala, že jsou to Romové, zvrhla by se tu debata v nechutnou protiromskou hnusárnu......
A jak bylo npaasáno výše, v tomto státě utíkají miliardy a to nikdo neřeší.....tohle bych hodila za hlavu, třeba na ně jednou dojde, třeba ne…