Zničený koberec po dětech

29.10.14 09:34

zničený koberec po dětech

Dobrý den, mám takový problém moje dvojčátka (nevím jak se jim to podařilo) mi zaflekatili koberec na několika místech jsou čáry kolečka oranžové. Zkoušela jsem přípravky na koberce, jar.. a pořád nic. Už jsem zoufalá…vypadá to tak že ho můžu vyhodit ale chci ho ještě zachránit. Nevíte co by ten koberec dalo do pořádku? Obávám se toho že když koupím nový koberec bude to to samé a pořád kupovat nový koberec… to taky nejde. Děkuji za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Krasavicaa
29.10.14 09:56

Já bych koberec vzala a vyhodila. Nejlepší je plovoučka…Tu prostě setřeš a hotovo. Já už doma koberce nemám nikde, pouze malý kobereček před sedačkou, pod konferenčním stolkem. Koberce bych už nikdy nechtěla, je to akorát po zlost :-)

Naposledy když jsem měla koberce, tak jsem 2× -3× ročně pozvala firmu na vytepování, a stejně to nikdy nebylo ono :-(

• Citovat
  • Upravit
897
29.10.14 10:05

Já bych určitě pozvala odborníka na čištění koberců. Koberec po jeho zásahu nepoznáte. Naši to dřív dělali a toho svinstva, co z toho ten člověk dostal, to jsem neviděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
29.10.14 10:06

Půjčit si profesionální čistič a k tomu dávají i ten roztok, u nás se za půjčení platí cca 300 na den i s tím čistícím roztokem, co odstranil většinu skrvn a zvládla jsem to vyčistit i já, jde to lehce. My tady měli i přímo firmu, ale ty se s tím nepářou, vezmou celou plochu několikrát a co pustí, pustí, zbytek máš smůlu, ale když sem si s tím pohrála sama, tak šlo skoro vše.
Já nevím jak jsou dvojčata stará, ale když syn lezl či začínal chodit, tak jsem za koberec byla ráda i když máme jinak plovoučku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
29.10.14 10:09
@monrom píše:
@Krasavicaa Nesouhlasim, máme plovoučku a je děsně studená a tvrdá a klouže. Navíc děti, které se učí lézt, chodit, to mají jednodušší na koberci než na plovoučce. Na plovoučce může takéé zůstat flek…

Tak to máš asi nějakou ehm, jak to říct slušně… prostě levnou a obyčejnou :-)

• Citovat
  • Upravit
29436
29.10.14 10:10

@Krasavicaa To je sice pravda, ale pro děti, které se věčně válejí po zemi a na té zemi si z 99% i hrají, je aspoň nějaký kusový koberec vhodný. Nedovedu si představit, že by si pořád měly hrát na tvrdé podlaze. Máme všude PVC a parkety, ale děcka automaticky vyhledávají koberec, který mají, kusový, v pokojíčku.

Zakladatelko, nový koberec bych nekupovala, s tím bych počkala. Ještě toho zažije opravdu hodně, byly to zbytečně vyhozené peníze. Dokud děti neodrostou z toho nejhoršího, bude to pořád dokola. Zkusila bych nějaké přípravky na koberce, naši používali Koralan, ten byl celkem fajn. A jinak zkusit nějaké vyčištění koberců, stroje se dají i půjčit. Jestli to ovšem půjde pryč, to netuším. Záleží, od čeho fleky jsou, někdy to prostě dolů nejde.

Příspěvek upraven 29.10.14 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
29.10.14 10:10

@Krasavicaa Moje řeč. Koberec a děti nejdou dohromady. Když vidím ty tuny lepidla, které seškrabávám z plovoučky, do toho každou chvíli rozlité pití, drobky,…už nikdy víc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
29.10.14 10:12
@malinika píše:
@Krasavicaa Moje řeč. Koberec a děti nejdou dohromady. Když vidím ty tuny lepidla, které seškrabávám z plovoučky, do toho každou chvíli rozlité pití, drobky,…už nikdy víc. :mrgreen:

Já teda nemám děti, ale mám psa. A i ten s tím kobercem umí udělat pořádný vzrůšo… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4691
29.10.14 10:33

Z tohoto duvodu kupujem jen levnejsi koberce z Ikea. Jsou uz predem urceny k zahube :D Holt kdyz se na to uz neda koukat, vyhodime ho a tak za 600-900 korun poridime novy :nevim:

Jinak me tu zaujalo, ze se da pujcit nebo objednat profi cisteni, o tom slysilm prvne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.14 12:02

Je jim 14 měsíců a kde jste si ten čistič pujčila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
29.10.14 12:03
@Krasavicaa píše:
Já bych koberec vzala a vyhodila. Nejlepší je plovoučka…Tu prostě setřeš a hotovo. Já už doma koberce nemám nikde, pouze malý kobereček před sedačkou, pod konferenčním stolkem. Koberce bych už nikdy nechtěla, je to akorát po zlost :-)

Souhlasím, koberce mi do baráku nesmí. Kluk má akorát 3 ks v děts. pokoji, ale ty se vejdou do pračky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.10.14 20:22

Záleží co je to za koberec, umělohmotný bych vyhodila. Bavlněný vyprala, vlněný vyčistila a používala dále. Lino a plovoučky jsou pruda, studené, tvrdé, komisní. Minimálně kusovka na válení, jako sběrač nečistot a pro hřejivý pocit by měl být a to nejlépe pořádný vlňák. S čištěním počkat na slunečný zimní den s dostatkem sněhu, vynést, naházet sníh na povrch, zaplácat klepadlem do koberce, pak přehodit přes tyčku a pořádně vyklepat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
30.10.14 05:15
@Krasavicaa píše:
Já bych koberec vzala a vyhodila. Nejlepší je plovoučka…Tu prostě setřeš a hotovo. Já už doma koberce nemám nikde, pouze malý kobereček před sedačkou, pod konferenčním stolkem. Koberce bych už nikdy nechtěla, je to akorát po zlost :-)Naposledy když jsem měla koberce, tak jsem 2× -3× ročně pozvala firmu na vytepování, a stejně to nikdy nebylo ono :-(

Když jsou děti a ještě k tomu bydlíte v paneláku, tak plovoučku rozhodně nebrat. Je hlučná, studená, jde na ni vidět každé smítko, každé škrábnutí. My, jako nezkušení rodiče, jsme v rod. domku, pořídili do obýv. pokoje poměrně drahou laminátovou plovoučku. Metr za necelých 800,– Kč a to v akci a pod ni jsme pořídili drahou izolaci,(metr stál skoro 400,– Kč) kvůli zateplení a odhlučnění. Obojí zbytečné, páč je hlučná a studená, i když není moc tmavá, tak když zasvítí slunce, tak jde vidět každé smítko, i když jsem chvilku před tím vysávala. Každý škrábanec jde vidět a je jenom pro zlost. Už nikdy více plovoučku. V dětském pokoji jsme měli celoplošný koberec, ale holky a časté návštěvy u nás, mu daly za 5 let zabrat, takže jsem před 1 rokem koberec vyhodili a dali dřevěnou podlahu, která je teplá a na ni kusový koberec. Rozdíl je velký, není studená, nejde vidět kdejaké smítko a ani škrábanec. Máme v plánu v obýv. pokoji zrušit plovoučku a pořídit taky dřevěnou podlahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný