Znovuotěhotnění po potratu

Anonymní
24.4.25 18:56

Znovuotěhotnění po potratu

Ahoj hoky, jsem 3. měsíc po SP bez revize. Všude jsem četla jak to jde hned skoro každy psal jak hned dalši cyklus otěhotněl…u nás bohužel nic. I otěhotněni před bylo náročné a trvalo okolo roku a to jsem mladá i manžel. Vím, že takove diskuze tu jsou, ale starši, tak bych to rada obnovila a zeptala se po jake době jste otěhotněly nebo jestli je tady někdo po potratu, kdo se snaži? :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
791
24.4.25 18:59

Jsem po SP od prosince, a zatím se nezadařilo. Předtím nám to trvalo 3 měsíce. Měla jsem krásné pravidelné cykly, teď mám tak akorát rozházený cyklus a beru gynex a inositol. Za mě teda neplatí že by bylo pohnojeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.25 20:21

Já jsem otěhotněla 3 měsíce po SP, ale bylo to z KET. Popravdě nechápu, jak by mohlo být „pohnojeno“: po potratu jsem měla dělohu vyčištěnou, cykly se nastartují od začátku, HCG klesne na nulu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
488
24.4.25 20:35

Potratila jsem v prosinci 2023 a v dubnu jsem pak otěhotněla, zrovna to byl měsíc, kde se sešlo pár oslav, akcí a nechala jsem tomu volnější průběh a tolik jsem se za otěhotněním nehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
24.4.25 20:58

Já jsem potratila v 15 tt teď 23.3 :,( hrůza… Po 18 dnech HCG nula, Po 31 dnů došla MS tak se mi ulevilo.. po šestinedělí, budeme zkoušet, nechci na nic čekat a uvidí se… Nejsem na to upnutá… Všem přeji moc štěstí a zdraví :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.25 20:59

Jsem na tom temer stejne jako ty, ale ja musela na revizi. Taky bych ted rada byla co nejdriv znova s pozitivnim testem, zatim bohuzel nic. :(

• Citovat
  • Upravit
3201
24.4.25 21:08

U mě bylo „pohnojeno“ a otěhotněla jsem přesně 6 týdnů po revizi. Nechali jsme všemu volný průběh a dopadlo všechno dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.25 21:13

Jsem “ráda”, že v tom nejsem sama a všem přeji hodně sil :srdce: naivně jsem si myslela, že otěhotnim hned pak rok čekání, chvíle radování a zase od začátku :roll: dneska jsem 17dc ani nevim jestli mam po ovulaci, ale začala jsem lehce hnědě špinit, ale asi z toho nic zas nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.25 21:39
@Anonymní píše: Více

Spineni ještě nemusi nic znamenat… Uvidis, treba se z tohoto cyklu neco vyklube. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1329
9.5.25 22:46

Prvni tehu 7/22 - ukonceno medikovanym potratem 8/22, druhe tehu 1/23 - ukonceno SP, treti uspesne tehu 3/23 - porod 12/23.
Hodne sil a stesti 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.25 19:45
@If88 píše: Více

Mohla bych se prosim zeptat zda jsi to nějak řešila s dr.? Nějakymi testami nebo něco?
Před par dny jsem objevila konečně po sp pozitivni test jenže čarka nesilila a ms nakonec došla :,( už jsem zoufala proč se nam to stale děje…

• Citovat
  • Upravit
548
11.5.25 22:52

Ahoj :) Jednak tedy mě mrzí, co jsi zažila. Jsem v tom „klubu“ s Tebou. A mohu se zeptat, v jakém jsi byla týdnu? Ono to totiž hraje roli i v tom, jestli je potřeba něco vyšetřovat.
Pokud máš za sebou 1 potrat v prvním trimestru, obvykle se nic nevyšetřuje. Biochemické těhotenství, které popisuješ, bych taky neřešila medicínsky, to se myslím stává často, akorát že se třeba ženy dříve tolik pořád netestovaly jako my, tak to ani nevěděly. (Měla jsem také asi 9 měsíců před otěhotněním.) Jinak já spontánně potratila před necelými 2 měsíci doma, ve 2. trimestru, poté byla revize a teprve teď jsem po první menstruaci. Zvažovala jsem, že se tím zkusím nezabývat, ale poté, co mi gynekoložka řekla, že se možná bude u mě zvažovat v příštím těhotenství cerkláž, rovnou PN a brzo ležet, tak jsem se vystresovala a rozhodla se po vlastní ose si vyšetření oběhat, abych znala názory dopředu a doufám, že mě to uklidní. Kdyby se mi to stalo v první trimestru, zkusila bych asi taktiku dalšího pokusu a co nejmíň se tím stresovat, tzn, co nejvíc se zabavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
12.5.25 07:05
@Anonymní píše: Více

Ahoj. Jj resila. Dr nam delal vysetreni na reproimuno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.5.25 18:55

Zdravím dámy, chtěla bych se také zeptat, za sebou 2 samovolne potraty, nyní poslední MS 5.4, testy pozitivní, v pátek jsem byla na odběru v CAR a hodnota nějak 300, dnes jsem šla opět na krev a volali mi, že hodnota hcg je přes 400 a že jim je to líto, že bych se měla rozkrvacet, od soboty spinim hnědou krev a pobolívá mě podbřišek, zkoušela jsem v sobotu i test a byly 2 krásné čárky, za 2 dny mám jít na kontrolní odběry zda hcg klesá, máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
13.5.25 06:42

@Domka23 bohuzel neprosperujici. Hcg by se melo co 2-3 dny zdvojnasobit. Je mi to lito. Pevne nervy a hodne stesti v pristim snazeni 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty