zoubky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
474
7.7.05 13:47

zoubky

Ahoj mamci,
nemate nektera nejakou radu, co pomaha na rust zoubku? Rostou nam horni, 2 a 1 a je to des a hruza! Mala stale breci, ma horecky a jeste k tomu dneska i rymu :( Zkouseli jsme Calgel, ale moc nepomaha :! Taky jestli nahodou nevite, jak dlouho se muzou klubat, uz to trva 4 dny, horecky, bolesti......

Diky za vsechny rady predem,

Simona&Kristy(rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
258
7.7.05 14:19

zoubky

:D Ahojky, našemu malému je 8 měsíců a první zoubky mu vyrostly v 5 měsíci, dole hned 2 najednou a také nás provázel pláč a teplotky. Doktorka mi nechtěla dát nic, žádný gelík, ale dovolila mi dávát nurofen sirup na uklidnění. Trošku to zabralo. Taky jsem používala Calgel a nic moc a ještě jeden gelík, který se jmenuje Mundisal a stojí podobně jako Calgel, jen má hořkou chuť. Nakonec mi kamarádka půjčila ještě Citrogrep, dentální gel pro děti a ten nám nejvíce pomohl, zároveň se sirupkem. Další dva zoubky mu narostly nahoře(jedničky), a to už ho moc nebolelo, ale řekla bych že se ještě zcela nevyklubaly, už je to tak 3 týdny. Ale podle vyprávění vím, že zoubky jako stoličky bolí víc, mají větší kořínky. Mějte se krásně a ať vám rostou zoubky bez boleníčka.

Pa pa Janča a Tomášek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.7.05 14:20

Určitě jsou na to homeopatika - zkus vyhledávač, abys věděla jaká - já si je nepamatuji. Malá naštětí při růstu zoubků nemá „vedlejší účinky“.. Zatím…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
7.7.05 16:14

ahoj,
nám taky pomohl citrogrep - kolem 80 kč. na noc můžeš nát panadol/paralen čípek.

at zoubky nebolí.
jana+kačenka 6 a 3/4 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
7.7.05 20:03

Ahoj,
nám výborně pomohla právě ta homeopatika - Chamomilla, stojí kolem 50 Kč a Anetka se po nich zklidnila a dobře spinkala.
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.7.05 20:47

Zoubky

Ahoj holky,
Chamomilla 15CH z homeopatik - cca 5 kuliček rozpusit a podat, v případě velkých bolestí třeba co cca 30 min, gelíky jsou většinou neučinné, ale pomáhá minimálně to natírání coby masáž dásínka.
POZOR! Hoečka je zoubkům nesprávně přičítaná z dřívějších dob - horečka nesouvisí se zoubky!!!! Může být max. lehce zvýšná teplota a to asi u 10% všech jedinců!!!!!
V této době je hodně „letních“ viroz, zarudlý krček a právě horečky, jen se to mylně přičítá zoubkům.
Nám jako první právě vyrostla dvojka nahoře, takže jsem ani nezpozorovala že se něco děje, i když malá je dost protivná, ale nějak jsem netušila , že je to zoubek, když roste na jiném místě :-).
Pa a ať zoubky nebolí!

• Citovat
  • Upravit
9356
7.7.05 21:03

Ahoj my používali pro staršího Mirečka Kamistad gel,stojí asi 70,–kč,ale nedám na něj dopustit.Ted začínají růst zoubky Vojtíškovi 14.7.mu budou 3měsíce a asi ho koupím taky.Ikyž zatím je pohodovější než Mirda.U MIrdy byly průjmy,horečky a stále plakal.Ať jsou brzo zoubky venku přeje Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
7.7.05 23:54

U nás hodně pomohlo, že jsem nechala malé kousat zubní kartáček. Dobře si s tím promasírovala dásně. A pak taky křížaly (sušené jablíčka). Vydržela to žužlat třeba hodinu a ani nedutala. Dávám jí to od půl roku a bez problému. Nevdechla, nespolkla - ale samozřejmě, že jsem ji u toho hlídala. Gely a mazání nezabíraly a Panadol a pod. mi připadá zbytečně fujtajbl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
8.7.05 08:47

Ahoj holky,
tak dnesni noc byla opet zase peklo :( 2 hodiny v kuse mala plakala a plakala, tak dneska zkusim koupit to homeopatikum, nevite jak rychle zabira?

Diyk moc vsem za odpovedi :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
8.7.05 11:19

Nám první 2 zoubky vylezly bez postřehnutí ve 5,5měsících. |Pak 3 měsíce klid a pak šly horní. Nechci strašit, jen říkám, jak bylo u nás - horní jedničky šly 3týdny, bolelo hodně, gel jsem střídala Calgel a citrogrep, panadol, jinak taky kartáček nebo cokoliv na kousání. Tam to šlo i s krví. Hned po té, co vylezly ty horní jedničky, tak během dalších pár dnů vylezly ještě 3 zuby celkem bez problémů, jen byla malá protivnější než obvykle a spala trochu hůř a kousala u kojení. Ale jak řikam, až na horní jedničky celkem pohoda
Tady Gabča a Barča na počítači Bolera :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
27.8.13 19:27
@Anette píše:
Ahoj,
nám výborně pomohla právě ta homeopatika - Chamomilla, stojí kolem 50 Kč a Anetka se po nich zklidnila a dobře spinkala.
Silvie

to jsou kapičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
28.8.13 08:27

@lcj3232 nn, jak psala anonymní:
Chamomilla 15CH z homeopatik – cca 5 kuliček rozpustit a podat, v případě velkých bolestí třeba co cca 30 min.
Ještě možná Mundisal Gel, je to sice také gel, ale někomu zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
28.8.13 09:42
@lucsta píše:
@lcj3232 nn, jak psala anonymní:
Chamomilla 15CH z homeopatik – cca 5 kuliček rozpustit a podat, v případě velkých bolestí třeba co cca 30 min.
Ještě možná Mundisal Gel, je to sice také gel, ale někomu zabírá.

moc děkuji 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky