Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
vím, že už to někdy v diskusi bylo, jenže jsem řešení našeho problému nějak nemohla najít. Mám 5,5 měsíční holčičku, je plně kojená. Obvykle měla stoličku 1-2krát denně. Jenže včera večer kakala zhruba po 2 hodinách takovou řidší nahnědlou stolici. Budila se kvůli tomu i v noci s pláčem.Dnes ráno měla už dvakrát zelenou stolici. Tak nevím.. Teplotu nemá, je čilá jako vždycky. Mohlo by to být třeba tím, že jí rostou zoubky (už jeden vykukuje)? Nebo nějaké bakterie ve střevech? Díky za rady!
Zuzina+Baruška (5,5m)
ahojky
Michal už teda odmala kadí tak 3 - 4× denně ale když už to bylo řidší a 7× denně tak jsem zašla k dr(my s manžou měli střevní vizoru tak jsme měli obavu aby to necht) . Udělali mu výtěr a v poho.
Teplota nebyla. Zelená stolice může být, může být i řídší s hlenem.- (jednou na mě z plíny vykoukla brčálově zelená - prostě tráva by se za takovou barvu nemusela stydět.) to vše je u kojených dětí v pohodě.
Dr. říkala že pokud by to průjem byl tak: mít po ruce rehydratační roztok Kulíšek (koupíš v lékárně), pak malým dětem se na průjem smí dát Santax - v návodu je dávkování pro děti od 0-6 měsíců..
toto jsou krajní možnosti - tedy pokud dítko nějak strádá. Já nemusela dát ani jedno - po 2 dnech se to upravilo a zuby to nebyly…
Takže kojit kdy chce, sledovat jestli nemá propadlou fontanelu - to by byl ale už těžce dehydrovaný a pokud se to nezlepší zajít k dr. na výtěr.
doufám že se vám to brzo spraví.o)
M+M 4,5 měsíce
Ahoj,
ono taky zalezi, co jsi jedla ty. Betynka mela kolem pul roku taky prujem a prisli jsme na to, ze to ma, kdyz jim mlecne vyrobky, tak jsme musela vy:,–(it jogurty a vubec vsechno z mlika a pak se to upravilo a ani ted s tim nema problem. Tak treba to je taky reakce na nejake tvoje jidlo. Pokud je ta stolice hodne zelena a vodova, muze to byt uz i signal, ze mimi potrebuje nemlecny prikrm. V tom veku uz by to mohlo byt.
Krasny den Kacica
Ahoj Zuzino,
je možné, že jsi snědla něco neobvyklého Ty.
Ale je pravda, že dcera měla taky průjem v době, kdy se jí klubaly první zoubky. Jelikož to trvalo delší dobu a byla už dost opruzená (bobek byl v každé plíce a velice často), tak nám dr. předepsala Hylak kapky - přírodní a mají upravit střevní flóru. Vše se zpravilo a bylo to zase v pohodě.
Hlavně dej pozor, ať má dost tekutin, i když pokud kojíš, tak by to mělo v pohodě.
A pokud si nejsi jistá, myslím, že návštěva u dr. nic nezkazí. ![]()
Holky, moc děkuju za odpovědi. Možná jsem fakticky já něco snědla, i když vůbec netuším.. ![]()
Po zbytek dne už Barča nekakala, tak jsem klidnější. Uvidíme, jakou barvu bude mít příští plínka …
Ahojky ![]()
Zuzina
Dobrý den, jdu si pro radu. Mám 4-měsíční plně kojenou holčičku a v posledních týdnech měla stolici jednou za 1-2 dny. Od včerejška je víc uplakaná a dneska kaká po každém kojení. Před tím se kroutí. Stolice je řidší než obvykle, barvu má ale normální. Dávám jí pít co nejčastěji. V jakém případě bych eventuelně měla navštívit lékaře? Fontanela se mi jeví normální, suché rty nemá, mám ji skoro pořád u prsa a pije kdykoliv, když se jí zachce - i 2× do hodiny. Já jím pořád stejně, navíc jsem na bezlepkové a bezlaktózové dietě (dlouhodobě). V okolí řádí střevní chřipka, zároveň jí vylízají dva zuby, tak nevím, čemu to přisuzovat…
@Miraculous Zdravím
Jestli lezou i zoubky může to být od zoubků, ale lékaře určitě nepodceňovat a zajít kdyby to byla náhodou infekce ![]()