Co poradit kamarádce – bydlí se 4 dětmi ve špatných podmínkách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33967
18.10.24 15:23
@Anonymní píše: Více

Tak za rok jí půjde zbytek dětí do školky, a ona tedy do práce? Jinak mě nic nenapadá, ale být takhle izolovaná někde na samotě v chajdě, tak mi hrabe taky. Ale já bych tam nešla ani omylem. Co je vedlo k tomu si pořídit tolik dětí, když jsou pak takhle v háji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22085
18.10.24 15:23

Tak když si udělali tolik děcek, tak mi přijde lepší chata s okolím, kde můžou děti takřka celý rok využívat zahradu, pergolu, les okolo, než byt v paneláku, kde nemůžeš jen tak na celý den dětí vypustit ven a půl roku prakticky žít na zahradě, pod pergolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
18.10.24 15:24

Být vámi, tak si kamarádku vyslechnu a vyjádřím jí soucit. Ale víc bych nedělala. Z jednoduchého důvodu. Těmto lidem pomoct nejde. Oni to ani nečekají. Chtějí si jen postěžovat, být slyšeni. Jak chcete pomoct někomu, kdo si neumí spočítat, že pro něj není únosné živit 4 děti? A když už, tak že není ani trochu rozumné mít je věkově tak blízko, aby z nich vzniklo nevycválané stádo, kvůli kterému se musejí stěhovat? Děláte si těžkou hlavu s něčím, s čím stejně nikdo než oni sami nepohnou - a věřte mi, oni to v plánu nemají. Přijměte je takové, jací jsou. Přestane vás to štvát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
18.10.24 16:32
@hanka.br. píše: Více

Jo na tohle se jim peníze jen pohrnou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.24 18:29

Znám rodinu,.která se 4mi dětmi (každé po 4 letech) žila ještě v menším, domeček, který byl velký asi jako náš obývák (20m2), měl cca přes půlku jen takové patro na spaní pro děti, které neměli postele a spaly přímo na něm, pravda, hodně cestovali hlavně přes zimu, bydlení to bylo prakticky beznákladové, tak nemuseli ani pracovat, rozhodně ne na klasický pracovní poměr, děti učili doma…Třeba takový Michael Jackson byl spolu s 8mi sourozenci vychováván vlastně vgaráži, ostatně v 1-2 místnostech kdysi vyrůstalo spousta početných rodin, třeba i s dvojnásobným počtem dětí, než má kamarádka, musel to být masakr, tak ale vše jde, když se musí nebo chce nebo klidně
obojí, pravě, že to má i své výhody protože krom nevýhod to má přeci jen i výhody, třeba ty menší náklady… Jistě to není pro každého, ale stále ve světě žije asi více lidí takto, než jak si představuje bydlení většina třeba v ČR, tzn. každý svůj prostor, děti nejlépe každé svůj pokoj…

• Citovat
  • Upravit
2499
18.10.24 18:34

Z těch dětí nic nebude, pokud se nedostanou někam jinam. A možná už je pozdě. Dva chudí duchem mají děti. Měli by mít dohled a pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí