Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne, s dítětem bych do žádného Vystrkova nešla. Co ušetříš za nájem, dáš za dojíždění a k tomu fůra starostí navíc. Začala bych řešit své bydlení ve městě.
@Anonymní píše: Více
Jestli dát 18 ve městě nebo 12 na vesnici je za mě jasná volba - s dětmi budeš na vesnici taxikařit, budeš odseklá od spousty služeb - a to leze do peněz, takže šul nul. Navíc pokud dítě nechce, čili předpokládám, že už je ve věku, kdy má sociální vazby, školu atd. Na vesnici, kde nikoho nezná a bude muset začít odznova, bych ho kvůli 6k netahala ani náhodou. Navíc taky nevíš, jak se ceny budou v budoucnu vyvíjet nebo kolik dáš za energie třeba za náročné vytápění podkroví.
Takze i vesnice pronajem za 12ku? Protoze takovou palku za bydleni ve vlastnim fakt nedas.
No a to je jeste blbsi varianta, nez to mesto.
V Podkrovi vubec neni idealni bydleni - vetsinou tam spiustu mista zabiraji sikminy, tskze v realu min mista jako vyuzitelne plochy, coz dale znamena, ze se tam spatne umistuje jiny nabytek nez na miru.
A v lete jsou tam desna vedra a jindy tam zas muze zatykat, trebas pres stresni okna, ty byvaji dost problemove.
Zkus si ve meste koupit neco mensiho, ale vlastniho, 18 tacu kdyz platis najem, tak bys treba byla schopna splacet i vl.byt
Příspěvek upraven 18.10.24 v 09:57
Vesnici bych nezatracovala, ve většině vesnic je vybavenost stejná jako ve městě, z té naší nemusím v podstatě vytáhnout paty a fakt netaxikařím, kroužků pro děti je tu dost a zadarmo.. Pokud je tam škola, obchod a další občanská vybavenost, tak bych neváhala. Já bych do města nešla ani za zlatý prase. I děti se na vesnici zabaví mnohonásobně víc.
No a v tom domě po rodině budeš taky v podnájmu ne? Kdo bude dotovat všechny opravy v domě? Kolik peněz měsíčně projezdis do práce a kolik to bude stát času?
@Janli píše: Více
Myslíš ty děti, které se stěhovat z města nechtějí (viz zakladatelky dítě)? ![]()
A ještě tedy nechápu, co je na tom bytě v podnájmu na vesnici vlastního? ![]()
@Anonymní píše: Více
Vzdyt to nebude tvoje vlastní.. Nesla bych na vesnici, co ušetříš na nájmu, utratíš za dojíždění.
Já myslela, že to bude tvé. Takto bych do toho nešla. Rozdíl 6 tis projezdíš.
Jinak pokud je to tvoje a těch 12k jsi myslela jako poplatky, energie atd., tak za mě rozhodně lepší to prodat nebo pronajmout a koupit si vlastní byt ve městě, kde jsi ty a dítě zvyklá.
Cenově tedy na stejno když přictu benzín…takže kam to více táhne… my jsme na vesnici v domě, město je 5 min autem, naše vesnicka má školku, školu, potraviny, poštu…nemenila bych, vesnice je top… V létě lituji lidi ve městě, já si už jinde než na vesnici život představit neumím…ale u nás je výhoda ze město se vším máme 5 min autem..
Pokud je to solidní vesnice (tzn. dost vybavená, že je tam vše, co nabízí město). Tak jsou řeči o taxikáření liché. Každá vesnice není, že je 100 let za opicí.
To si myslí jen někteří lidé ve městě.
Každopádně pokud dítě změnu nechce, tak je jasné město. To nevím, co řešíš. Kdyby někdo chtěl změnu. Tak je možná otevřená debata.
Naše vesnice, co pocházím, má taky vše, školku školu doktora lékárnu obchody restauraci hospodu motorest. Jen na SŠ se pak dojíždí 10km super spojením vlak i bus. Nikdo netaxikaří. Já teda v 19 letech utekla do Brna, chtěla jsem změnu, ale brácha zůstal a naprosto v poho, na důchod se vracím. Takže u zakladatelky dle toho, kam to víc táhne. Ale když puboš nechce, tak je to těžký, už je velký. Ale nechápu co je vlastního na tom bytě na vesnici,,,asi nic. takže tento plusový bod, který by měl hodně velkou váhu, ten mažu…
Stěhovali byste se ze středního města z podnájmu na vesnici do rekonstruovaného domu po vzdálené rodině?
Podnájem není dlouhodobě řešení, ceny rostou každé 2 roky, teď platím vč. elektřiny, netu 18t.
Dům na vesnici je rekonstruovaný, hezký, jen je to podkroví, na které nejsme zvyklí. Rodina tam bydlet nebude, jsou tam 4 bytové jednotky k pronájmu. Stálo by to se vším všudy 12t. Jsem sama s dítětem, které změnu nechce.