Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak stále nic
11 den, u doktorky jsem byla včera s tím, že jsem chtěla vyšetřit a hned mi nutila tu injekci. Odmítla jsem ji s tím, že chci prvně vyšetřit tak jdu až v úterý. Testy jsem si dělala dva a jsou negativní je ještě možnost, že na testu se objeví dvě čárky? Pícha mě v levém boku a zvláštní chutě.
Ahoj holky, mám dotaz pro snažilky, zdali se to někomu z Vás taky stalo. Mám vždy pravidelnou mentruaci 28/7, poprvé se mi stalo, že mám zpoždění již 4 den, TT (10) mi ukazuje, že je negativní, nastydlá nejsem, ve stresu nejsem. Těď k dotazu stalo se Vám někomu, že se Vám pozitivní test ukázal po delší době než jsou 4 dny. Děkuji
(člověk si pořád dává naději)
Teď už doufám stejně jako ty
i když mám zpoždění už 11 dní tak očekávám výskyt další čárky a pořád nic. Zkoušej a uvidíš a přeji hodně štěstí ![]()
Je to děsné co?? 11 dní už je celkem dost. Jak dlouho se snažíte? my teorve 3 měsíce, ale ty tak člověk pokaždé doufá. Snad nám to oboum vyjde ![]()
My jsme prvně chtěli a to nešlo (asi 3 měsíce také
) a teď když jsme si naplánovali vyjet do Anglie za prací tak se dějí takové věci.. na jednu stranu bych byla moc šťastná a na druhou tu výzvu do zahraničí bych také ještě chtěla zkusit. Tak uvidím co se z toho vydaří
obě situace jsou pozitivní.
11 dní a nic, mírný stres už mám a obavy z nějakého zdravotního problému… test jsem si dělala naposledy v pondělí a nic tam nebylo tak dnes zkusím další a uvidím
Tak testuj testuj ![]()
Holky tak pokud máte takové zpoždění a test negat tak momentálně těhulky nejste jen se vám prodloužil cyklus tedy i ovulka, ale to neznamená, že se vám později druhá čárka neukázě ![]()
Ahoj holky, uz celkem delší dobu čekám na menstruaci. Antikoncepci neberu uz 7 měsíců, ale nikdy jsem neměla zpoždění víc jak 2-3 dny… minulý týden v pondělí mě začaly bolet prsa tak jako před M, ale stále nic… dokonce se me teď zda, že mě neboli tak moc jako ten min. týden. Takže jsem si zkoušela vypočítat dle kalendáře, kdy jsem to měla cca dostat.
Test jsem dělala před 5 dny a negativní. Stres apod nic.. jsem úplně v pohodě tak posuďte samy
![]()
Dobrý den, omlouvám se, že tento příspěvek dávám anonymně, avšak je to dle mě dost soukromé a potřebuji nějakou radu, či alespoň malé ujištění, že je vše v pořádku. ![]()
Je mi 14 za chvíli 15 let, nevedu sexuální život, neberu žádné prášky. Dnes je to 14 den, co se mi nedostavila menstruace. Jsem z toho psychicky docela ve stresu, ačkoliv mě všichni uklidnují, že se to v mém věku může stát. Menstruaci mám přesně rok a vždy jsem měla zpoždění - nejvíc cca. týden.
Ke gynekologovi nechci, obzvlášť protože nemám ráda prohlídku přes konečník a nikdy jsem neměla žádné problémy. Je to tedy v mém věku normální, že mi menstruace vynechá? Omlouvám se, pokud hodně jančím, ale bojím, že bych mohla mít nějakou nemoc, či dlouhodobé problémy.
Bolesti v podbříšku mám jen slabé.
Ano, v tvém věku je to normální, ještě nějakou dobu potrvá, než se ti menstruace ustálí.. Neboj ![]()
Držíš nějakou dietu? Cvičíš hodně? Byl srpen nějak složitý po psychické stránce? Jinak na gynekologii jdi až když vynechá i v září.
@Ou Ano cvičím hodně, dvakrát denně, chodívám běhat. Dělám dost sportu, takže možná to bude i po této stránce. ![]()
@Anonymní píše:
@Ou Ano cvičím hodně, dvakrát denně, chodívám běhat. Dělám dost sportu, takže možná to bude i po této stránce.
tím pádem je potřeba začít daleko lépe regenerovat - na svoje tělo kladeš příliš vysokou zátěž, kterou vyhodnocuje tak mizerně zvládatelnou, že začne zavírat základní funkce - jako třeba reprodukci. Potřebuješ zmírnit zátež a odpočívat. Jestli máš trenéra, tak musí vědět, že dřeš až k tom, že ti vymizela menstruace.
Pokud k tomu ještě nejíš - tak je téměř jisté, že si spadla do poruch příjmu potravy. to nejspíš nechceš slyšet, ale vynechání menstruace je základním znakem toho, že tělo přestává zvládat.
Pak dorazí různé nemoce a následně kolapsy.
Začni o sebe pečovat, pokud jedeš v poruchách příjmu potravy, tak je potřeba začít se učit mít se ráda a začít se učit že skutečně máš moc ovlivňovat svoje okolí, ne jen to, jestli jíš a nebo nejíš. Jakkoliv tomu nebudeš chtít věřit, tak průvodce v psychoterapii ti může vážně dost pomoci na cestě k tomu, aby si byla spokojená sama se sebou a měla sílu si prosadit svoje i na okolí.
Ahoj holky, v srpnu jsem vysadila antikoncepci a normálně jsem odmenstruovala, další měsíc také. Poslední menstruaci jsem měla 19.-23.září a dneska je 3.11. a pořád nic. Testy jsem zkoušela a byly negativní. V úterý jsem byla u doktora a udělal mi ultrazvuk a řekl mi, že těhotná nevypadám, že mám nízkou sliznici a že se ani menstruace nechystá. Tak se ptám, jestli máte zkušenost s takovým zpožděním. Chápu ještě 5 dní, ale tohle se mi zdá moc. Děkuji ![]()
Ahoj holky, minuly měsíc jsem vysadila prášky a normálně odmenstruovsla a dal už prášky nebrala. Ze začátku jsem měla hrozne křeče v podbrisku, prsa nebolela… tyto bolesti byli asi 17dni a pak náhle přestali…s přítelem jsme si řekli, ze se nebráníme k početí, takže par styku bylo, ale nemyslela jsem si, ze by se hned zařadilo. Ale proč píšu-byla jsem na vyšetření CT - nejsem ta co tu už psala nedávno… přesnější na CT-enterografii (takže cele břicho-střeva-dělohy-vaječníky) dostala jsem kontrastní látku do žili.. poté chodím na cvičení zvané EMS -cvičení pod elektronickým proudem - těhotné by neměli… no k věci už 3dny meskam v den očekávané menstruace bílý test-tak si myslím ze to dojde, ale stále nic - zkusím zítra testnout znovu ráno, pokud nedojde… chci se zeptat je možné byt těhotná po všech těch vyšetření a cvičení a nebát se ze by bylo dítě nějak poškozené (nemocné) děkuji za odpověď - btw: vím ze mužů mít skluz menstruace, kvůli vynechání -ale známe se všechny
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, minuly měsíc jsem vysadila prášky a normálně odmenstruovsla a dal už prášky nebrala. Ze začátku jsem měla hrozne křeče v podbrisku, prsa nebolela… tyto bolesti byli asi 17dni a pak náhle přestali…s přítelem jsme si řekli, ze se nebráníme k početí, takže par styku bylo, ale nemyslela jsem si, ze by se hned zařadilo. Ale proč píšu-byla jsem na vyšetření CT - nejsem ta co tu už psala nedávno… přesnější na CT-enterografii (takže cele břicho-střeva-dělohy-vaječníky) dostala jsem kontrastní látku do žili.. poté chodím na cvičení zvané EMS -cvičení pod elektronickým proudem - těhotné by neměli… no k věci už 3dny meskam v den očekávané menstruace bílý test-tak si myslím ze to dojde, ale stále nic - zkusím zítra testnout znovu ráno, pokud nedojde… chci se zeptat je možné byt těhotná po všech těch vyšetření a cvičení a nebát se ze by bylo dítě nějak poškozené (nemocné) děkuji za odpověď - btw: vím ze mužů mít skluz menstruace, kvůli vynechání -ale známe se všechny![]()
Rozhozene hormony z vysazeni antikoncepce
jinak pokud planujes tehotenstvi, tak bych se tem vecem vyhnula ![]()