Ztracená v životě - práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No a když máš střední zdravotnickou školu, tak jako sestřička pracovat nechceš?? ![]()
Ja mám k povolání sestřiček velký respekt a přistupuju k nim a pokorou.. Myslím, že zdravotnictví je vyloženě poslání…
Ale možná že jsou moje úvahy mimo a tohle ti moc nepomůže, no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez delat nekam do laborky. Nejlip nekam kde budes sama, podle me by ti vyhovovla rutinni, odborna prace. Hledej inzeraty kde se pozaduje peclivost, zodpovednost…vyhybej se pozadavkum jako je odolnost vuci stresu a komunikativnost. Jinak doporucuji karierni poradny v ramci uradu prace. Moc lidi o tom nevi, ale nektere maji smluvene partnery, za ktere bys mimo pracak dala majlant. Otestuji te, poradi…ale musis byt k sobe hodne uprimna, jinak to nefunguje. Existuji na toto tema i povedene knihy pomoci kterych zjistis, co jsi zac, jake mas silne stranky, co te nabiji a naopak vycerpava a podle toho se pak muzes rozhodnout. Zkratka se musis trochu vic poznat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako poradce budeš muset komunikovat s lidmi ![]()
bez rejpání kdo tě živí, že si můžeš takhle vybírat a hledat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gerberka píše:
No a když máš střední zdravotnickou školu, tak jako sestřička pracovat nechceš??
Ja mám k povolání sestřiček velký respekt a přistupuju k nim a pokorou.. Myslím, že zdravotnictví je vyloženě poslání…
Ale možná že jsou moje úvahy mimo a tohle ti moc nepomůže, no…
Blby je, ze sestra se stredni nemuze v dnesni dobe ani pichnout sama injekci…muze delat tak maximalne osetrovatelku - stlat postele, utirat prach, roznaset obedy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
Jako poradce budeš muset komunikovat s lidmi
bez rejpání kdo tě živí, že si můžeš takhle vybírat a hledat?
Ona chce za kariernim poradcem pro radu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Ona chce za kariernim poradcem pro radu…
aha blbě jsem to přečetla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Blby je, ze sestra se stredni nemuze v dnesni dobe ani pichnout sama injekci…muze delat tak maximalne osetrovatelku - stlat postele, utirat prach, roznaset obedy…
Aha, děkuju za vysvětlení, tohle jsem nevěděla… Dřív ale mohly už holky po střední vykonávat vyloženě zdravotní práce.. (injekce, chystáni léků..). Teď se musí ještě na vos???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych se s něčím svěřit. Přijdu si tak trochu ztracená v tom, co chci dělat. Mám vystudovanou střední zdravotnickou školu a rozhodla jsem se, že už bych chtěla pracovat. Po střední jsem sice zkoušela vošku, ale už se na studium úplně necítím, byl to pro mě vždycky hroznej stres, takže jsem se rozhodla pro práci..Zkouším všechno možný a furt se v ničem nemůžu najít a přijde mi, že furt nastupuju do zaměstnání, které nejsou absolutně pro mě. Prve jsem dělala administrativu ve zdravotnickém zařízení a špatné to nebylo, jen mi vůbec nevyhovoval kolektiv, tudíž jsem odešla. Z druhé práce jsem byla vyhozena, pak jsem několik měsíců hledala novou práci a nakonec jsem nastoupila jako recepční, bohužel jsem hned zjistila, že takovou práci nebudu psychicky zvládat, protože jsem velký introvert se sociální fobií..byl to velký krok vedle, ale když je člověk už nějakou dobu doma a potřebuje příjem, tak uvažuje jinak..bohužel jsem z toho byla úplně psychicky v háji a musela jsem odejít..Pak jsem si řekla, že to můžu zkusit ve skladu, kde si budu dělat svoji práci a nebudu muset s nikým komunikovat. Takže jsem nastoupila do skladu a pomalu jsem si začala uvědomovat, že mám vlastně na víc, jen si v ničem moc nevěřím a přijdu si úplně ztracená..sklad je pro introverty sice fajn, ale když vidím některé lidi, co tam pracují, tak si říkám, co tam sakra dělám a že bych si měla víc věřit..
Poslední dobou dost přemýšlím, že bych zkusila kariérního poradce..
Je tu někdo, kdo vyzkoušel a pomohlo mu to? Budu moc ráda za všechny rady a zkušenosti.
Tím nic nezkazíš. Ale přijde mi, že se bojíš úplně všeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gerberka píše:
Aha, děkuju za vysvětlení, tohle jsem nevěděla… Dřív ale mohly už holky po střední vykonávat vyloženě zdravotní práce.. (injekce, chystáni léků..). Teď se musí ještě na vos???
Presne tak…drive to slo, nyni uz ne. Prave zdr. sestry se s dobou vice specializovala…Stejne je to v lekarnach. Drive stacila stredni, aby tam mohl clovek prodavat leky na volny prodej, dnes uz tez VOŠ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Tím nic nezkazíš. Ale přijde mi, že se bojíš úplně všeho.
Přesně, výmluva na všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Tak určitě
Jak kde. V nemocnicích mají skoro všude podstavy a absolventky dělají práci sestry se vším všudy. Práci, kterou popisuješ, dělají sanitárky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je velká škoda, že jsi vzdala to další vzdělání. Být tebou, tak když už, tak Bc. ještě vyzkousej. Je to fakt škoda nebýt v tom oboru. Jsi mladá, stres je teď všude. Pokud myslíš, že máš na víc, tak pro to něco dělej a je dobře, ze si to uvědomuješ. Mně je mnohem více let, stduji VS dálkově, při práci a s dětmi. Taky totiž tuším, ze mám navíc. Stres je to šílený, ale výsledek bude stát za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou, určitě zkusím Bc. Za pokus nic nedáš, nemůžeš se bát všeho, něco jít musí. Kariérním poradcem asi nic nezkazíš, ale moc bych se na to neupinala. Já jsem an tom teď podobně, za rok mi konci poslední rodical, začínám s epoohlizet po práci a zjistuju, že nic neumím, neznám. Mám sice VŠ, ale obor na nic. Přemýšlím o nejakem kurzu nebo další VŠ, tentokrát něco, v čem se dá práce najít a idelane i skloubit se 3 dětmi… takže sci fi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Tak určitěJak kde. V nemocnicích mají skoro všude podstavy a absolventky dělají práci sestry se vším všudy. Práci, kterou popisuješ, dělají sanitárky.
Tu praci delaji sanitarky, protoze sestry - osetrovatelky v dnesni dobe prakticky nejsou. Ansolventky delaji praci sestry se vsim vsudy, ale absolventky VOS nebo Bc…po ctyrech letech na zdravce nemuzes bez dohledu skoro nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, potřebovala bych se s něčím svěřit. Přijdu si tak trochu ztracená v tom, co chci dělat. Mám vystudovanou střední zdravotnickou školu a rozhodla jsem se, že už bych chtěla pracovat. Po střední jsem sice zkoušela vošku, ale už se na studium úplně necítím, byl to pro mě vždycky hroznej stres, takže jsem se rozhodla pro práci..Zkouším všechno možný a furt se v ničem nemůžu najít a přijde mi, že furt nastupuju do zaměstnání, které nejsou absolutně pro mě. Prve jsem dělala administrativu ve zdravotnickém zařízení a špatné to nebylo, jen mi vůbec nevyhovoval kolektiv, tudíž jsem odešla. Z druhé práce jsem byla vyhozena, pak jsem několik měsíců hledala novou práci a nakonec jsem nastoupila jako recepční, bohužel jsem hned zjistila, že takovou práci nebudu psychicky zvládat, protože jsem velký introvert se sociální fobií..byl to velký krok vedle, ale když je člověk už nějakou dobu doma a potřebuje příjem, tak uvažuje jinak..bohužel jsem z toho byla úplně psychicky v háji a musela jsem odejít..Pak jsem si řekla, že to můžu zkusit ve skladu, kde si budu dělat svoji práci a nebudu muset s nikým komunikovat. Takže jsem nastoupila do skladu a pomalu jsem si začala uvědomovat, že mám vlastně na víc, jen si v ničem moc nevěřím a přijdu si úplně ztracená..sklad je pro introverty sice fajn, ale když vidím některé lidi, co tam pracují, tak si říkám, co tam sakra dělám a že bych si měla víc věřit..
Poslední dobou dost přemýšlím, že bych zkusila kariérního poradce..
Je tu někdo, kdo vyzkoušel a pomohlo mu to? Budu moc ráda za všechny rady a zkušenosti.