Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moje 4,5 leta dcerka má teď pár dní nechuť k jídlu. Snažím se, aby vůbec něco snědla. Bojím se, nerada bych, aby zhubla. Je to drobek, 10kg při výšce 87cm.
Asi v pátek jednou zvracela, pak už ne…ale nasadili jsme dietu na 2 dny…ale od té doby pořád nechce moc jist, ani její oblíbené cucaci vitamíny. Trošku jsem ji i nutila, aby jedla. Jen je unavená, bez teploty, jinak se chová normálně. Do školky jsem ji raději nedala.
Nechci být cholerik a hned chodit k MUDr, ale přijde me to už divné.
Co myslíte? Děkuji ![]()
@PrdlaR píše:
Ahoj, moje 4,5 leta dcerka má teď pár dní nechuť k jídlu. Snažím se, aby vůbec něco snědla. Bojím se, nerada bych, aby zhubla. Je to drobek, 10kg při výšce 87cm.
Asi v pátek jednou zvracela, pak už ne…ale nasadili jsme dietu na 2 dny…ale od té doby pořád nechce moc jist, ani její oblíbené cucaci vitamíny. Trošku jsem ji i nutila, aby jedla. Jen je unavená, bez teploty, jinak se chová normálně. Do školky jsem ji raději nedala.
Co myslíte? Děkuji
4,5 letá váží 10 kg? moje dcera vážila v roce 11 kg - nespletla ses?
Naše mladá má 11,5 roku a taky je drobek. Váží 27 kg.
Na endokrinologii chodíme pravidelně. Teď se teda vytáhla trošku. Ale pořád je to chroust.
@stinga bohužel. Dcerka má i genetickou vadu, bude prostě menší. Ale to je teď vedlejší… jen jsem se ptala na vás názor ohledně nechutenství k jídlu
@Kelsey také chodíme jednou za rok na endokrinologii. Jen mě trápí prostě to nechutenství… asi už oslovim Mudr
@PrdlaR píše:
Co myslíte? Děkuji
To je strašně malička.
Jo, dcera to mívala po skoro každé nemoci. Někomu pomáhá sirup multisanostol, tak můžete zkusit.
@Takco ano, to víme 😂 ale normálně prospívá. Mudr už to raději neřeší…v těch tabulkách co má, tak je v pořádku…v klasických je hluboko pod čarou…
Ale to mě stále neřeší můj problém teď zrovna ![]()
@PrdlaR náš mladý měl střevní chřipku a týden pak odmítal úplně jist a pil tak 2 dcl denne. Byla jsem na nervy, no naštěstí se srovnal ![]()
@PrdlaR píše:
@Kelsey také chodíme jednou za rok na endokrinologii. Jen mě trápí prostě to nechutenství… asi už oslovim Mudr
Vařím, co má ráda. Hlavní je, aby jedla. Má oblíbený repertoár. Tak ten točím. Myslim si, že moje dcera je asi ukrytý vegetarián. Ona od půl roku do pěti let odmítala maso. Když zjistila, že ho snědla, tak klidně zvracela. Už maso jí a hlavně vývary. Ty může pořád. Maso jí spíš teda světlé. Ale myslím si, že si jednou uvědomí, že maso nechce a odkloní se od něj.
Cholerici chodi zbytecne k doktorovi? ![]()
Zkus ji dat probiotika…
@Kelsey píše:
Vařím, co má ráda. Hlavní je, aby jedla. Má oblíbený repertoár. Tak ten točím. Myslim si, že moje dcera je asi ukrytý vegetarián. Ona od půl roku do pěti let odmítala maso. Když zjistila, že ho snědla, tak klidně zvracela. Už maso jí a hlavně vývary. Ty může pořád. Maso jí spíš teda světlé. Ale myslím si, že si jednou uvědomí, že maso nechce a odkloní se od něj.
dcera také nejedla maso, je jí 6, nedávno jsme byli na odběrech a chybí jí železo, dostala sirup Maltofer a začala jíst maso dobrovolně, aby nemusela ten sirup
@Tarjei píše:
Cholerici chodi zbytecne k doktorovi?
Zkus ji dat probiotika…
to jsou ty cizí termity ![]()
Malá má taková období nechutenství poměrně často. Pije ještě UM, takže jí prostě dám o flašku dvě víc denně a nějak to překlepeme, ona ale není taková drobná, má asi 14kg na 104 cm ve 4,5 letech ![]()