Popraskané ekzematické koutky u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.2.23 20:01

Popraskané exematické koutky u dítěte

Dobrý den, vy kdo řešíte stejný problém, nemáte nějakou radu? Mám devítileté dítě s ADHD lehce nad MR. Pije málo, já za ním pořád běhám a dávám mu pít, ale sám si řekne málokdy. Před asi 3 týdny mu začaly praskat koutky (ve škole přestal pít, už to řeším), do toho se objevil kolem pusy exém. Neustále si olizuje pusinku a má ji stále oslintanou. Utírám mu jí. Je to neurotické. Čas od času se u něj objeví nějaký tik. Teď má tohle. Takže i když dávám pít, léčí se to hůř. Dávám vitamin B, mažu mu to. Jenže teď si tu pusinku začal ještě ďoubat a trhat, takže včera už začínala být lepší a dnes jí má úplně zkrvavenou. Psychiatričku zkontaktuji, ale ordinuje až ve čtvrtek, co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
28.2.23 22:01

A cim mu ty koutky mazes? Zkus fungicidin mast, koutky casto praskaji kvuli kvasinkam, zabere to opravdu velmi rychle…to osypani kolem pusy muze mit vic faktoru, olizovani, mraz venku..mazala bych obycejnym infadolanem anebo zkusila taky ten fugicidin…a pak dal mazat infadolanem, ten je na pusu v zime nejlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
28.2.23 22:05

Na koutky vyborne pomaha Framykoin, je ale na predpis. No a ten vitamin B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
1.3.23 08:26

Pokud je to kvasinka tak výše zmiňovaný fungicin. Framykoin je na předpis a má hodně výpadky, místo něho bactroban, také na předpis. Jestli už to má hodně rozlezlé a exém tak nějaké kortikody, ale ty jsou na předpis a nevím zda jsou vhodné, když se ti malý pořád olizuje. Nejde tomu nějak zamezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.23 21:05
@Maty80 píše:
Pokud je to kvasinka tak výše zmiňovaný fungicin. Framykoin je na předpis a má hodně výpadky, místo něho bactroban, také na předpis. Jestli už to má hodně rozlezlé a exém tak nějaké kortikody, ale ty jsou na předpis a nevím zda jsou vhodné, když se ti malý pořád olizuje. Nejde tomu nějak zamezit.

Nedaří se mi to. Olizuje se stále. Když jí, tak má celou pusinku od jídla. Hned po jídle ho posílám, aby si jí umyl a kontroluji to. Když si jí pořádně neumyje, jdu s ním do koupelny a umyju mu jí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA