Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná je to těhotenskýma hormonama ![]()
holky nebudte, tak rezolutní, šáhnite si do svědomí, jestli jste někdy za život někdy něco neřekli, ikdyž jste slíbili, že nikomu ani muk ![]()
@hanka.br. my se snazime ji rikat ze tohle a tamhleto nechceme, resp. nechavam to na manzelovi, ja zas resit veci ktere se tykaji me strany..
rozhodne ji nechci branit ve styku s vnoucetem, to me ani nenapadlo.. a normalne se s ni bavim, ale ve me samotne uvnitr to proste porad vre… kdykoli si na to vzpomenu.. proste me ten clovek zklamal… a moc me to mrzi…
my jsme ji to dokonce rekli, ze se nas to dotklo, ale ona zacala brecet a nic nam k tomu nerekla…
je fakt, ze ja jsem typ, ktery ji na ostro nerekne co si mysli (na NE dekuji nereaguje… je to jak mluvit do dubu), sem spis takovy tichy introvert… nedokazu byt ostra… vychovala mi super manzela a ja ji respektuju…
jen nejsem zvykla, ze by nekdo nebral v potaz co rikam… ![]()
Snazila bych se to vyrikat si s tchyni na rovinu…uz jen proto, ze kdybych v sobe mela do budoucna pocit, ze ji neverim, hodne spatne by se mi tam vnouce nechavalo bez meho dozoru (to jsou pak takove to „dame ti liznout, maminka se to nedozvi“ a pod, bohuzel)
Tak jste jí to neměli říkat, má radost, chce se podělit a to že vám furt něco dáva:cO BY ZA TO JINÍ DALI. kURŇA VAŽ SI TOHO A NESTĚŽUJ SI NA TO.
Nechci být zlá, alke přála bych ti zažít tchýni, jako jsem měla já:co se ozvla jen když potřebovala prachy, pomlouvala tě apod.
@kotýsek mozna jako dite.. jinak se snazim tajemstvi dodrzovat, asi bych se pak stydela, kdyby me nekdo o neco poprosil a ja za jeho zady udelala pravy opak, hodne by me to psychicky tizilo, ale ja jsem asi moc velka citlivka
potrebuju tyhle vase nazory v kterych je nadhled ![]()
@Noelie2726 ja si vazim toho ze je hodna a cekala jsem ze za to tady budu zpranyrovana, ale ceho je moc toho je prilis…
kdyz to v tobe vyvolava pocit, ze jsme maly nesamostatny deti a to je nam vice jak 30.. a kazdy tyden odmitas nejake veci ktere nechces… tak uz ti z toho taky sibe
nastesti mam super manzu a ten je se mnou na jedne lodi ![]()
no jak je psano vyse… @Zuziky … budu se muset naucit jednat kulantne na rovinu, jak pises, dame bombonek, maminka a tatinek se to nedovi ![]()
Jeste me tak, Inko, napada…ono je vlastne „nejhorsi“ to, ze je hodna a obetava…kdyby to byla protivna ropucha, posles ji do haje a bude
takhle te to nuti premyslet…i nad dalsim vyvojem…a myslim, ze to je moc dobre…jen pozor, pokud to bude prvni vnouce v rodine, to bych si objednala hooodne Bachovek nebo tak neceho ![]()
Tak aspoň víš, že až vyhrajete ve sportce, je lepší to neříkat fakt nikomu ![]()
Pokud to mělo být ještě tajné, tak jste to měli říct tchýni až po testech. Vzlášť, když víš, že tě neposlouchá a nerespektuje.
Nedělala bych z toho takový drámo. No, tak to prostě „vyblila“, kde mohla. Příště bych jí nic tajného neříkala.
Spíš si myslím, že bys měla řešit to, že ignoruje vaše přání. Až se prcek narodí, bude to s ní ještě horší.
Nečetla jsem všechno, ale předpokládám, že jsi tchýni neviděla poprvé, takže by jsi jí už měla trochu znát a vědět, že je drbna ![]()
Proc vlastne veci od ni nechcete? Nelibi se vam, obtezuji vas nebo jenom kvuli pocitu, ze kdyz vam je dava, bere vas jako male deti? Myslim, ze kdyz vam neco dava, chce vam tim udelat radost nebo vam pomahat, neprijde mi na tom nic spatneho a soustavne veci od ni odmitat mi taky prijde neslusne… To, ze vyzradila tajemstvi urcite neni spravne, na druhou stranu to bezpochyby take nebyl zly umysl. Mela velkou radost a chtela se o ni podelit… Priste uz bych ji to proste dtiv nerikala ![]()
Nevím, já to beru z pozice čtyřicetileté ženské, životem ošlehané a mnohdy vztahy s tchýnkou nebyli lehké. Ale já jsem ten typ, co si věci ze slušnosti vezme, poděkuje a ikdybych to měla hned za rohem vyhodit a nebo myslet si něco o prdeli, že mi nevoní její názory. A to, že si neuhlídala pusu pod zámkem, bych vubec nemýchala s důvěrou kní ohledně hlídání vnoučat. To je mýchání hrušek s jabkama.))))))
@MarkyMM no jsou to tuny jidla a vseho ceho ma nadbytek, je to proste asi srdecna zenska, ale my mame svyho dost, a kdyz je to kazdy tyden bedna jidla a zavarenin..
leda to rozdavat tem co nemaji jist, ale nez abysme to vyhazovali, radeji to odmitneme…ne pokazde ale snazime se ji vyvsetlit, at si to nechaji, ze mame dost… ![]()
i na vecech jako jsou darky jsme se domlouvali ze si davat nebudeme, ze potrebujeme setrit a dostali jsme jich tunu…
proste jako kdyby neslysela co rikame.. ![]()
ja se pak citim zavazane a trapne pod temi dary… tezko se to vysvetluje…
@kotýsek uprimne mam strach ze to neni michani hrusek a jablek, bojim se toho az budou hlidat… snad budou respektovat nasi vychovu, pokud ne tak tady uz razne zasahnu ja…
Vím, že tě to asi mrzí, co tchyně udělala. Mě by to totiž taky mrzelo..A rada pro příště? Tajemství jí prostě neříkat, když je taková slepičí prdel..asi tak. My to tchyni říkali asi kolem 12. týdne.. Měla řeči, že chodím do práce. Pak jsem skončila v nemocnici a měla jsem to z toho, že jsem chodila do práce, že? Teď už bych to řekla, až by to na mě opravdu bylo vidět..většině lidí..