Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi bych nevysvětlovala synovi ale babičkám, znova!!! že je to pocit jejich vnuka, né tvůj, že by snad nikoho nezabilo aby jeden víkend (nebo den, nevím jak to máte) např. v měsíci si udělali čas výhradně na tvého syna..
a to se jako poprvé urazily a mlčely - bez reakce?? to si nedovedu předstvavit. Ale já sem výbušný člověk, v mém případě se reakcí vždy dočkám
![]()
Mam to podobne, tak si taky počkám na rady…
nasi mého syna taky samotného nechcou hlídat, důvod je ten, že vola mamko…
prostě ho neumí ničím zaujmout
je mu 2,5 roku.
Omezila bych navstevy. Po case se stanete vzacnejsim a situace se srovna.
Já to nechtěla vypisovat, ale reakce obou babiček byla stejná. Nemám pochopení proto, že švagrové toho mají moc a ony jim chtějí pomoct, proto tam mají o víkendu synovce. Takže jsem pochopila, že hlídají každý víkend a švagrové si na to zvykly.
Jakým stylem jsi to přednesla? Co se domluvit s holkama a jet k babičce tehdy, když tam děti nejsou?
@Carmen6 píše:
Mam to podobne, tak si taky počkám na rady…nasi mého syna taky samotného nechcou hlídat, důvod je ten, že vola mamko…
prostě ho neumí ničím zaujmout
je mu 2,5 roku.
Náš syn je třeba u mojí sestry klidně sám, nemá s tím problém. Navíc by u babiček sám nebyl, nejde o to, aby tam byl bez nás, ale aby tam byl sám bez synovců. Tj. měl babičky pro sebe
@Raduš.ka44 píše:řekla jsem, že Martin by byl rád u babičky sám bez synovce, že by si s ní chtěl víc pohrát. To jsem zkusila, ale pochopila jsem, že babičky hlídají v podstatě každý víkend. Navíc švagrové nechápou, co je špatného na tom, když si děti pohrají
Jakým stylem jsi to přednesla? Co se domluvit s holkama a jet k babičce tehdy, když tam děti nejsou?
@vin píše:
Omezila bych navstevy. Po case se stanete vzacnejsim a situace se srovna.
Frekvence návštěv je jednou za měsíc až 6 neděl. Babičky k nám nejezdí. Nechtějí, prý nemají čas
A podotýkám, že nikdy nebyl ani s jednou babičkou konflikt. Nehádám se s nimi, zvu je pravidelně. Volám jim každý týden, co nového, aby neměli pocit, že je vynecháváme. Přijedou maximálně na oslavu synových narozenin.
@Anonymní píše:
Frekvence návštěv je jednou za měsíc až 6 neděl. Babičky k nám nejezdí. Nechtějí, prý nemají čas
Je videt, ze nemaji zajem… Nevnucovala bych se. Protahla bych intervaly jeste na delsi dobu.
Je to skoda, ale nic s tim nenadelas. Chapu, ze te to mrzi. Ale jsou veci, ktere bohuzel nejdou ovlivnit.
Zaváhalas. Kamarádky švagrová ráno tchyni zavolá, že tam veze dceru na týden a automaticky se na nic neptá. Než tcháni škytnou, maj tam dítě s taškou a švagrovou v čudu. Maximálně mezi futrama zanaříká, že nestíhá a je úplně vyřízená. No, a na kámošky děti už není tak čas. Jsi ta poslední, moc se ptáš a málo fňukáš.
@vin píše:
Je videt, ze nemaji zajem… Nevnucovala bych se. Protahla bych intervaly jeste na delsi dobu.
Je to skoda, ale nic s tim nenadelas. Chapu, ze te to mrzi. Ale jsou veci, ktere bohuzel nejdou ovlivnit.
asi máš pravdu, jen nevím, jak to vysvětlím synovi
A s tím zvaním a slušnostma, zmíněná švagrovka je nikdy nikam nezve, ani k nim. Dojede, předá dítě, případně se ještě dosyta nají. SLušné holky většinou zapláčou, drzé mrchy se každej bojí ![]()
Ahoj,
jdu se poradit, jak mám synovi vysvětlit, že babičky ho u sebe moc nechtějí, respektive že ho tam nechtějí samotného. Ve zkratce nastíním situaci. Jsme v rodině 3 maminky s podobně starými dětmi. S každou z nich mám společnou 1 babičku - mámu a tchýni. Děti jsou narozeny ve stejném roce a v září jdou do školy. Všechny chodíme do práce a máme jen to jedno dítě. A teď k problému. Obě babičky preferují ty druhá vnoučata. Pokaždé, když tam přijedeme, je u babičky i druhý synovec. Většinou ho tam mají samotného bez rodičů, aby si od nich rodiče odpočinuli. A prý když přijedeme, aspoň si děti spolu vyhrají. To bych brala, i když výsledek je, že mám na krku dvě děti. Jenže náš syn se začíná ptát, jak to, že on u babičky sám být nemůže. Ptala jsem se, jak to myslí, a prý by tam chtěl být někdy sám bez Adámka ( u mojí mámy) nebo bez Tomáška (u tchýně). Na tohle mu neumím odpovědět. Problém jsem babičkám přednesla a obě se urazily. CO teď? Babičky synovi vzít nechci, ale vysvětlit mu to neumím. Poradíte mi?