Syn nemůže být u babičky sám

Anonymní
18.4.15 10:16

Syn nemůže být u babičky sám

Ahoj,
jdu se poradit, jak mám synovi vysvětlit, že babičky ho u sebe moc nechtějí, respektive že ho tam nechtějí samotného. Ve zkratce nastíním situaci. Jsme v rodině 3 maminky s podobně starými dětmi. S každou z nich mám společnou 1 babičku - mámu a tchýni. Děti jsou narozeny ve stejném roce a v září jdou do školy. Všechny chodíme do práce a máme jen to jedno dítě. A teď k problému. Obě babičky preferují ty druhá vnoučata. Pokaždé, když tam přijedeme, je u babičky i druhý synovec. Většinou ho tam mají samotného bez rodičů, aby si od nich rodiče odpočinuli. A prý když přijedeme, aspoň si děti spolu vyhrají. To bych brala, i když výsledek je, že mám na krku dvě děti. Jenže náš syn se začíná ptát, jak to, že on u babičky sám být nemůže. Ptala jsem se, jak to myslí, a prý by tam chtěl být někdy sám bez Adámka ( u mojí mámy) nebo bez Tomáška (u tchýně). Na tohle mu neumím odpovědět. Problém jsem babičkám přednesla a obě se urazily. CO teď? Babičky synovi vzít nechci, ale vysvětlit mu to neumím. Poradíte mi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
214
18.4.15 10:23

Asi bych nevysvětlovala synovi ale babičkám, znova!!! že je to pocit jejich vnuka, né tvůj, že by snad nikoho nezabilo aby jeden víkend (nebo den, nevím jak to máte) např. v měsíci si udělali čas výhradně na tvého syna..

a to se jako poprvé urazily a mlčely - bez reakce?? to si nedovedu předstvavit. Ale já sem výbušný člověk, v mém případě se reakcí vždy dočkám :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
18.4.15 10:24

A jaký důvod teda babičky mají, to ti neřekly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
18.4.15 10:29

Mam to podobne, tak si taky počkám na rady… :think: nasi mého syna taky samotného nechcou hlídat, důvod je ten, že vola mamko… :x prostě ho neumí ničím zaujmout :roll: je mu 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
18.4.15 10:31

Omezila bych navstevy. Po case se stanete vzacnejsim a situace se srovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 10:31

Já to nechtěla vypisovat, ale reakce obou babiček byla stejná. Nemám pochopení proto, že švagrové toho mají moc a ony jim chtějí pomoct, proto tam mají o víkendu synovce. Takže jsem pochopila, že hlídají každý víkend a švagrové si na to zvykly.

• Citovat
  • Upravit
7182
18.4.15 10:33

Jakým stylem jsi to přednesla? Co se domluvit s holkama a jet k babičce tehdy, když tam děti nejsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 10:33
@Carmen6 píše:
Mam to podobne, tak si taky počkám na rady… :think: nasi mého syna taky samotného nechcou hlídat, důvod je ten, že vola mamko… :x prostě ho neumí ničím zaujmout :roll: je mu 2,5 roku.

Náš syn je třeba u mojí sestry klidně sám, nemá s tím problém. Navíc by u babiček sám nebyl, nejde o to, aby tam byl bez nás, ale aby tam byl sám bez synovců. Tj. měl babičky pro sebe

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.15 10:35
@Raduš.ka44 píše:
Jakým stylem jsi to přednesla? Co se domluvit s holkama a jet k babičce tehdy, když tam děti nejsou?
řekla jsem, že Martin by byl rád u babičky sám bez synovce, že by si s ní chtěl víc pohrát. To jsem zkusila, ale pochopila jsem, že babičky hlídají v podstatě každý víkend. Navíc švagrové nechápou, co je špatného na tom, když si děti pohrají
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.15 10:36
@vin píše:
Omezila bych navstevy. Po case se stanete vzacnejsim a situace se srovna.

Frekvence návštěv je jednou za měsíc až 6 neděl. Babičky k nám nejezdí. Nechtějí, prý nemají čas

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.15 10:38

A podotýkám, že nikdy nebyl ani s jednou babičkou konflikt. Nehádám se s nimi, zvu je pravidelně. Volám jim každý týden, co nového, aby neměli pocit, že je vynecháváme. Přijedou maximálně na oslavu synových narozenin.

• Citovat
  • Upravit
vin
1327
18.4.15 10:42
@Anonymní píše:
Frekvence návštěv je jednou za měsíc až 6 neděl. Babičky k nám nejezdí. Nechtějí, prý nemají čas

Je videt, ze nemaji zajem… Nevnucovala bych se. Protahla bych intervaly jeste na delsi dobu.
Je to skoda, ale nic s tim nenadelas. Chapu, ze te to mrzi. Ale jsou veci, ktere bohuzel nejdou ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
18.4.15 10:42

Zaváhalas. Kamarádky švagrová ráno tchyni zavolá, že tam veze dceru na týden a automaticky se na nic neptá. Než tcháni škytnou, maj tam dítě s taškou a švagrovou v čudu. Maximálně mezi futrama zanaříká, že nestíhá a je úplně vyřízená. No, a na kámošky děti už není tak čas. Jsi ta poslední, moc se ptáš a málo fňukáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 10:44
@vin píše:
Je videt, ze nemaji zajem… Nevnucovala bych se. Protahla bych intervaly jeste na delsi dobu.
Je to skoda, ale nic s tim nenadelas. Chapu, ze te to mrzi. Ale jsou veci, ktere bohuzel nejdou ovlivnit.

asi máš pravdu, jen nevím, jak to vysvětlím synovi

• Citovat
  • Upravit
2562
18.4.15 10:44

A s tím zvaním a slušnostma, zmíněná švagrovka je nikdy nikam nezve, ani k nim. Dojede, předá dítě, případně se ještě dosyta nají. SLušné holky většinou zapláčou, drzé mrchy se každej bojí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová