Ztráta důvěry

Anonymní
18.4.15 10:33

Ztráta důvěry

Ahoj stala se mi taková nepříjemnost, když jsme oznamovali tehotenstvi (po predchozim zamlklem tehotenstvi), prosili jsme rodinu - konkretne tchyni, aby si to nechala pro sebe minimalne jeste mesic, nez budou znamy vysledky tripplu apod… (strach po ZT byl velky, tchyne o ZT nevedela)… v ten den kdy jsme to oznamovali jsem ji trikrat prosila a zduraznovala, aby to nikde nerikala, ze jeste pockame na vysledky, trikrat mi to do obliceje odkyvala… nez jsme dojeli domu, vedeli to u ni v praci a vsichni pribuzni kolem… holky co byste si mysleli o jejim uvazovani a chovani? nemuzu to prekousnout, totalne se mi v ni vytratila duvera… to ze dosud delala to co chtela… ona je moc hodna a porad nam neco dava, mi to nechceme ale ona neposloucha… clouma mnou vztek a averze :( bohuzel se pres to nemohu prenest… kdyz nekomu neco do obliceje trikrat potrvdim a do hodiny udelam opak… tak mi to prijde i pres to zemam radost ze budu babou nepochopitelne.. :( zapada to tak nejak do toho, ze tchyne nas moc neposloucha a ma nas za male deti, kterym musim vozit jidlo a stale neco davat, nemam rada ten pocit vdecnosti a ze zustavam neco dluzna, sami se o sebe s manzelem dokazeme postarat… prijde mi ze nas proste neposloucha a jede si svoje… bohuzel timhle cinem u me ztratila duveru a nejsem schopna se s ni ani normalne bavit :(
myslite ze to prehanim? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2562
18.4.15 10:38

A proč jsi jí to říkala, když jsi tak citlivá? Pokud to teda nepoznala. Ženský co se těší na babičkovství jsou kolikrát víc rozdivočelé než ženy, co se těší na těhotenství a neví samou radostí, komu by to řekly, aby nepraskly. Navíc o ZT neví píšeš, takže to nebrala tak vyhroceně. Tak se s ní bav normálně a intimní věci si nech pro sebe, těžko změníš někoho, jedině můžeš svůj přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
18.4.15 10:38

Já myslím, že to ona nemyslela zle. Tím, že neví o ZT tak asi netušila, jak moc to pro vás znamená a chtěla se pochlubit. To jsou hold babičky a tchýně :roll: Ale píšeš, že jinak je hodná, takže já bych jí řekla, že mě mrzí, že to odkývala a pak udělala pravý opak, ale pak už bych to asi nechala být :think:
Ale jinak moje mamča si o mě a mém manželovi taky myslí, že jsme malí, třeba zrovna minule, když jsem jí řekla, že jsem myla okna, tak mě seřvlala že proč to děláma že jsem měla zavolat jí :mrgreen: to člověk asi musí házet za sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.4.15 10:39

Mne se takove chovani hnudi a nedokazala bych to omluvit. Byt diskretni je pro me alfa omega vseho, taktu a loajality si cenim u lidi velmi moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 10:42

@Annie9 :palec: tak pos tohle se podepisu, pro me je tohle gro vztahů…

tehotenstvi jsme oznamovali pro prvotrim. screeningu rodicum, nikdo jiny nevedel… s prosbou at si to jeste mesic nechaji pro sebe… bohuzel me to utvrdilo v tom, ze me tchyne neposloucha.. nebere… i presto ze je strasne mila a hodna… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.15 10:44

@Agnesita mas pravdu,… tohle obcas zapominam, musim se zaridit podle sebe a vyvarovat se priste toho aby to takto dopadlo, zmenit pristup :)
u moji mamky to tak praktikuju, jen mi trvalo nez mi to doteklo :)

• Citovat
  • Upravit
248
18.4.15 10:46
@Anonymní píše:
@Annie9 :palec: tak pos tohle se podepisu, pro me je tohle gro vztahů…tehotenstvi jsme oznamovali pro prvotrim. screeningu rodicum, nikdo jiny nevedel… s prosbou at si to jeste mesic nechaji pro sebe… bohuzel me to utvrdilo v tom, ze me tchyne neposloucha.. nebere… i presto ze je strasne mila a hodna… :nevim:

Nekdo to bere tak, ze ta osoba „je hodna“ a „nemyslela to tak“. Ale pro me je to znamka hlouposti a nerespektu. Kdyz mi nekdo neco sveri, tak to nereknu ani manzelovi a ocekavam to same. Pro me je lepsi, kdyz jsou lidi mene hodni a obetavi a spis se umi chovat a da se jim verit a spolehnout se na ne. Ale kazdy to ma jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.4.15 10:48

Já bych to tak nebrala, samozřejmě máš jinou povahu než já. )))))Ale na druhou stranu ji chápu, obrovská radost, že bude babičkou a chtíč se s takovou novinkou podělit s kamarádkama. Já jsem flegmoš, pro mě by to bylo znamení toho, že vím, že tchýnka má měkou pusu a neumí udržet tajemství, tak příště bych věděla, že když chci něco utajit, tak tchýnce zatím nic neříkat. Ale nijaké závěry bych ztoho nedělala. Natož se sní nebavila, hold je emotivní a ráda se podělí o radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.4.15 10:55

Mne se ten smirlivy postoj i libi, jsem bohuzel sama hodne tvrda a nekompromisni. Ale zalezi taky na prostredi, v mem okoli je zvykem byt diskretni a spis se ptame, zda se neco „muze rict“ nez ze by se klevetilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
18.4.15 10:57

Anonymní, hloupé lidi nepředěláš. Udělala jsi výraznou zkušenost, příště si dobře rozmyslíš, co tchýni sdělíš.
U lidí jejího ražení je dobré držet si odstup (nesvěřovat se s věcmi, které nepovažuješ za automaticky veřejné = může je o mně vědět kdejaký jouda).
A co se týká nošení věcí, vaření apod. tam u těchto lidí nezbývá, než zachovat se asertivně a klidně, mile, stále dokola opakovat to samé: děkuji maminko/Jiřinko/paní Nováková, ale opravdu nám nic takového nenoste/nevozte, co potřebujeme si obstaráme sami. Jste moc hodná a když budeme potřebovat pomoc, rádi vás poprosíme, ale teď opravdu nic nepotřebujeme a nechceme. A protože to nezabere hned, je nutné provést krok dvě, tzn. neobjednané a předem odmítané tchýni při odchodu vrátit v tašce. Napoprvé, napodruhé to je dost šílená situace, ale časem ti to ani nepřijde :-)… a tchýně pokud toho nenechá, tak frekvenci alespoň sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 10:58

@kotýsek napsalas to hezky, potrebuji se nad to povznest a byt vice tolerantnejsi.. bohuzel mi to zatim nejde, a zmita me vlna vzteku..

@Annie9 asi jsem stejneho razeni :lol: zadost o diskretnost je pro me „svata“… duvera se pak buduje tezko zpet

• Citovat
  • Upravit
9452
18.4.15 11:00

Priste bych nic duverneho tchyni nerekla. :twisted: Me by se to hodne dotklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
18.4.15 11:03

Noo tak to by me rozlitilo… A rekla bych ji jak me zklamala a mou duveru v ni. At se chytne za tlamu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
18.4.15 11:03

Asi takhle, ztratila by moji důvěru v tom smyslu, že bych ji už příště nic „neveřejného“ neřekla, ale že bych se s ní kvůli tomu nebavila, to asi ne, jen bych si ji zařadila do kategorie slepičích prdelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.4.15 11:05
@Anonymní píše:
@Annie9 :palec: tak pos tohle se podepisu, pro me je tohle gro vztahů…tehotenstvi jsme oznamovali pro prvotrim. screeningu rodicum, nikdo jiny nevedel… s prosbou at si to jeste mesic nechaji pro sebe… bohuzel me to utvrdilo v tom, ze me tchyne neposloucha.. nebere… i presto ze je strasne mila a hodna… :nevim:

Psala jsi, že vám tchýně pořád musí něco dávat a že vás má za malé děti. Chybí jí vůči tobě respekt, ale ten je potřeba si získat. Ukázat, že tvé přání je něco, přes co nejde vlak. Nechcete, aby se o vás starala? Neberte si nic. Nechcete, aby někdo věděl, že jsi těhotná? Nikomu to neříkejte. Je to zkušenost. Máš dvě možnosti: buď se naštveš, nebudeš s ní mluvit až tak, že to poškodí vztahy mezí babičkou a vnoučátkem kvůli prkotině, nebo dokážeš tchýni do očí říct, jak tě porušení slibu mrzí a do budoucna bys byla ráda, aby se to neopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová