Ztráta důvěry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
18.4.15 14:36

Hele, příjde mi, že to trochu přeháníš… znáš takový to pořekadlo „tři udrží tajemství, pokud jsou dva z nich mrtví“? když je to tajná informace, určitě se s ní nebudu svěřovat drbně a holt ta stará generace už je taková… můžeš je zkusit předělat, můžeš dokola vysvětlovat, ale stejně jako ty nechceš chápat a respektovat je, nechtěj a už asi ani nedokážou chápat tebe… mě přijít kolegyně s tím, že jí otravují tuny zavařenin od tchýně, klidně se v tu popelnici změním, proč to nepošleš dál, když ty nemáš zájem..?
ad hlídání dětí, taky se mi nelíbí, že neteři kupujou vodňanský párky, tím spíš, že jednou to budou dělat i mojí dceři, ale přece jí kvuli tomu nebudu k babi kupovat párky zvlášť… jako každá mámá i babi se snaží dělat pro dítě to co považuje za dobrý a pokud jí nebude uspávat odvarem z makovice, nebo dudlíkem z rumu, nevidím důvod z toho dělat aféru… :nevim: jasně i měobčas ujedou nervy, někdy se i kousnu do jazyka, ale proč hledat problémy a brát si osobně něco, co tak myšleno není? když je babi nějáká, že já musím být taky a dovytvářet dusno v rodině… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
18.4.15 14:40

@Gosi Tak nějak, hlavně pokud chceš aby hlídali, tak prostě člověk musí počítat s tím, že si to budou dělat po svém. Partnera evidentně vychovat zvládli, takže to nějak půjde, i když třeba s některými věcmi člověk tak úplně nesouhlasí. Pokud to člověk chce mít plně pod kontrolou, tak může maximálně jezdit na návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.4.15 14:52
@Anonymní píše:
Ahoj stala se mi taková nepříjemnost, když jsme oznamovali tehotenstvi (po predchozim zamlklem tehotenstvi), prosili jsme rodinu - konkretne tchyni, aby si to nechala pro sebe minimalne jeste mesic, nez budou znamy vysledky tripplu apod… (strach po ZT byl velky, tchyne o ZT nevedela)… v ten den kdy jsme to oznamovali jsem ji trikrat prosila a zduraznovala, aby to nikde nerikala, ze jeste pockame na vysledky, trikrat mi to do obliceje odkyvala… nez jsme dojeli domu, vedeli to u ni v praci a vsichni pribuzni kolem… holky co byste si mysleli o jejim uvazovani a chovani? nemuzu to prekousnout, totalne se mi v ni vytratila duvera… to ze dosud delala to co chtela… ona je moc hodna a porad nam neco dava, mi to nechceme ale ona neposloucha… clouma mnou vztek a averze :( bohuzel se pres to nemohu prenest… kdyz nekomu neco do obliceje trikrat potrvdim a do hodiny udelam opak… tak mi to prijde i pres to zemam radost ze budu babou nepochopitelne.. :( zapada to tak nejak do toho, ze tchyne nas moc neposloucha a ma nas za male deti, kterym musim vozit jidlo a stale neco davat, nemam rada ten pocit vdecnosti a ze zustavam neco dluzna, sami se o sebe s manzelem dokazeme postarat… prijde mi ze nas proste neposloucha a jede si svoje… bohuzel timhle cinem u me ztratila duveru a nejsem schopna se s ni ani normalne bavit :(
myslite ze to prehanim? :)

Podle mého přeháníš.
Vy jste měli potřebu sdílet vaši radost s rodiči (i přes obavu, že by se mohl vyskytnout problém).
Ona měla potřebu svou radost z toho, že bude babičkou, také sdílet se svým okolím.
Měli jste teda počkat až bude po testech.
A tvoje úvaha o tom, jak když nebude respektovat tvá pravidla ohledně výchovy vašeho dítěte, rázně zasáhneš - ono se ti může stát, že třeba vůbec hlídat chtít nebude anebo, že budete její pomoc potřebovat vy a nezbyde ti než ze svých pravidel slevit.
Takových diskuzí o nehlídacích babičkách je tu plno.
Anebo to bude úplně suprová babička, možná ještě lepší než tvoje mamka a budeš si klepat na čelo, co tě to popadlo, že ses na ní takhle naštvala… ;)

Mám z tebe pocit, že jsi celkem nevděčná, ale ty to i zmiňuješ, že ten pocit být vděčná nemáš ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.15 15:11

Ja si tchynky vazila resp. stala tak nejak vazim, respektuju ji, jak jsem psala je to super hodna zenska, jen proste zapomnela ze nejsme deti a ze by obcas bylo fajn zapnout ouska a vyslyset co rikame, at ja nebo manzel… :) jinak dusno v rodine nedelam, mam ten vztek v sobe… :) snazim se to v sobe prekousnout ale nejak mi to nejde, o to mi slo… jinak ja jsem skromna a k lidem se chovam slusne, ale zas se sebou nechci nechat vorat… ale asi mate pravdu, mozna hrotim… treba se na to za par let podivam jinak :)
kazdopadne co se tyka te vdecnosti a nevdecnosti, ono je to tezke, dokavad se clovek do te situace nedostane, s tim, ze mu nekdo vali vsechny mozne veci, ktere nechce a nepotrebuje, netyka se to jen jidla, tak ono to brzy omrzi a ten kdo nezazil, tomu to mozna pripada jako ze jsem nevdecna… nejsem nevdecna, jen je mi skoda plytvani penez na neco co nechceme a nepotrebujeme… skoda plytvani energie… vazne se to tezko vysvetluje… :)

• Citovat
  • Upravit
845
18.4.15 15:35
@Anonymní píše:
Ja si tchynky vazila resp. stala tak nejak vazim, respektuju ji, jak jsem psala je to super hodna zenska, jen proste zapomnela ze nejsme deti a ze by obcas bylo fajn zapnout ouska a vyslyset co rikame, at ja nebo manzel… :) jinak dusno v rodine nedelam, mam ten vztek v sobe… :) snazim se to v sobe prekousnout ale nejak mi to nejde, o to mi slo… jinak ja jsem skromna a k lidem se chovam slusne, ale zas se sebou nechci nechat vorat… ale asi mate pravdu, mozna hrotim… treba se na to za par let podivam jinak :)
kazdopadne co se tyka te vdecnosti a nevdecnosti, ono je to tezke, dokavad se clovek do te situace nedostane, s tim, ze mu nekdo vali vsechny mozne veci, ktere nechce a nepotrebuje, netyka se to jen jidla, tak ono to brzy omrzi a ten kdo nezazil, tomu to mozna pripada jako ze jsem nevdecna… nejsem nevdecna, jen je mi skoda plytvani penez na neco co nechceme a nepotrebujeme… skoda plytvani energie… vazne se to tezko vysvetluje… :)

-

Příspěvek upraven 05.04.18 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.4.15 16:23

Mne se nezda, ze hrotis, nejaky veci se proste nedelaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
18.4.15 16:30

Neměla by jsi se radovat ted spíš z toho, že jsi těhotná, než řešit takovýhle kraviny? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
18.4.15 16:34

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
18.4.15 20:55

To co se stalo, nejde prostě vzít zpátky..Nezastávám názor, že to hrotí. Myslím, že to zakladatelku prostě mrzí..Já jsem otěhotněla a mezi prvními to věděli moji rodiče. Byla jsem v 6. týdnu těhotenství a určitě by se mi nelíbilo, kdyby tuto informaci šířili dál. A když řeknu třikrát třeba kamarádce, aby to neposílala dál..ona udělá pravý opak 8o..Co si o takovém člověku myslet? Žádné tajemství, důležitou věc jí prostě už nikdy neřeknu, zklamala mojí důvěru…
A holky kdyby jste byly v kůži zakladatelky a tohle by se stalo, tak nad tím mávnete rukou? Myslím, že určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.4.15 21:00
@kvitk1 píše:
To co se stalo, nejde prostě vzít zpátky..Nezastávám názor, že to hrotí. Myslím, že to zakladatelku prostě mrzí..Já jsem otěhotněla a mezi prvními to věděli moji rodiče. Byla jsem v 6. týdnu těhotenství a určitě by se mi nelíbilo, kdyby tuto informaci šířili dál. A když řeknu třikrát třeba kamarádce, aby to neposílala dál..ona udělá pravý opak 8o..Co si o takovém člověku myslet? Žádné tajemství, důležitou věc jí prostě už nikdy neřeknu, zklamala mojí důvěru…
A holky kdyby jste byly v kůži zakladatelky a tohle by se stalo, tak nad tím mávnete rukou? Myslím, že určitě ne.

Taky si myslim. Hlavne po ZT. Mam zkusenost s rizikem ZT, kdy se testovalo HCG dva tydny, pak jsme cekali dalsi tydny na vysledek Prenascanu po btriple testu. Predstava, ze hrozi vazny zdravotni komplikace, syndromy atd. a jeste premyslim, kdo o tehotenstvi vi nebo nevi, protoze tchyne informuje vsechny lidi, co zna… Je mi z toho uplne uzko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
18.4.15 21:03

@kvitk1 Nemávnu, už ji nic neřeknu, co se nemá dostat dál… ale to já tedy stejně v rámci rodiny nedělám, mám zkušenost, že to vždycky někdo vykecá. Ale na druhou stranu ta ani nebudu hrotit a řešit, jak mě zklamala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
18.4.15 21:09
@Annie9 píše:
Taky si myslim. Hlavne po ZT. Mam zkusenost s rizikem ZT, kdy se testovalo HCG dva tydny, pak jsme cekali dalsi tydny na vysledek Prenascanu po btriple testu. Predstava, ze hrozi vazny zdravotni komplikace, syndromy atd. a jeste premyslim, kdo o tehotenstvi vi nebo nevi, protoze tchyne informuje vsechny lidi, co zna… Je mi z toho uplne uzko.

Tak pokud nechci aby o tom někdo věděl, tak to neříkám nikomu… ne nadarmo se říká, že 2 na tajemství jsou moc. Ale třeba já to neřešila, o ZT věděli i v práci, stejně jako o těhotenství od nějakého 7tt či 8 tt, kdyby se něco stalo, tak to prostě budou vědět, nevidím důvod, proč bych se měla tvářit, že se nic neděje, když by se dělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
18.4.15 21:11

Myslím, že teď už jí nic říkat nebude..Zakladatelka už bude mít také zkušenost a tchyně se to holt bude dozvídat jako poslední :think: Její problém..
Já si tedy musím dávat pozor na ústa..Jsou věci které nechci, aby vědělo x lidí..Nejen na tchyni si člověk musí dávat majzla. Něco se o mě dozvěděla od manžela a už to jelo..Bohužel i na nějaké „kamarádky“. Nelíbí se mi, když to ví půlka města, ať je to cokoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
18.4.15 21:12

Chtít po budoucí babičce, aby tu informaci měsíc držela v tajnosti? to je slušná naivita :mrgreen:

zakladatelko, když nechci, aby se informace šířila, tak si ji nechám pro sebe. Rodina nerodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
18.4.15 21:13
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud nechci aby o tom někdo věděl, tak to neříkám nikomu… ne nadarmo se říká, že 2 na tajemství jsou moc. Ale třeba já to neřešila, o ZT věděli i v práci, stejně jako o těhotenství od nějakého 7tt či 8 tt, kdyby se něco stalo, tak to prostě budou vědět, nevidím důvod, proč bych se měla tvářit, že se nic neděje, když by se dělo.

kazdy to ma jinak. Ja jsem si vyslovene neprala, aby se to vedelo. Sverila jsem se par velmi blizkym lidem a ti to 100% respektovali. A tak to ma podle me byt. To, ze vetsina lidi neudrzi tajemstvi nic neomlouva. A mam-li pocit, ze nekomu v rodine ci z pratel nemuzu verit, tak u me skoncil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová