Ztráta psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10942
20.1.25 21:27
@Mosie píše: Více

Přesně tak.
Loni nám zemřela fenka, podobného stáří.
Byla ráda, že stojí, možná i leží, že udělala pár kroků, možná dva, útěku absolutně nebyla schopná.
Totéž fena kolegyně.
Ta její umřela úplně ve stejný den, jako ta naše.
Její ráno, naše večer.
Takhle staří psi ani vodítko nepotřebují, automaticky se drží v blízkosti známé osoby.
Takže pohádka toho pána je velké sci-fi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
20.1.25 21:29
@Sandra277 píše: Více

Pokud tomu věřit chce…technicky nemožné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
20.1.25 21:30

Právě, že přetrhnul - bylo by divné, kdyby ne.
Teď to musí dohrát až do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.1.25 21:44
@Anonymní píše: Více

A přítelem jsme spolu tři roky, ve společné domácnosti dva. Dášu měl opravdu rád a ona jeho, v tomhle by se přece nedokázal přetvařovat, dokonce ji začal kupovat kvalitní granule (na které já neměla) a postavil ji rampu na postel, kam už nevyskocila. Když začala vyšilovat a hledala nás, umělá běžet opravdu rychle. Tehdy byla tma a hrozně pršelo, prý zaběhla za auto a už nevybehla, věřila bych, že se rozeběhla opačným směrem a on to v momentálním stavu nepostřehl, jeho největší pochybení bylo, že ji neměl na vodítko. Co se týče jeho stavu, vraceli jsme se zrovna ze svatby jeho bratra, já byla hrozně unavená, tak se nabídl jí vyvenčit, což jí chodil venčit úplně běžne. Nevěřím, že by v tom něco bylo za vedlejší úmysly. Volal mi hned po deseti minutách, že Dášu nemuze najít… Semlelo nás to oba dva, vynaložili jsme, co se dalo pro její nalezení..akorát on už mi přijde v pořádku a já to nedokážu překonat. Možná se boji znova tě zodpovědnosti a vyhovuje mu být bez závazků. Než jsme se dali dohromady byl hodně do větru a někde trajdat… Ale pro mě tenhle životní styl není a radši bych psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
20.1.25 21:53
@Anonym723 píše: Více

Takže vlastně všechno víš.

Je mi líto, co se ti stalo.

Tvému chlapovi nevěřím, ale věřím mu to, že dalšího psa nechce.

Takže buď budeš mít psa, ale bez tohodle chlapa (řešení).

Nebo budeš mít tohodle chlapa, ale nebudeš mít psa (není řešení).

Je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 22:02
@Anonym723 píše: Více

Je mi to moc líto. Vím jak boli ztráta. Dej tomu ještě čas. Třeba hraje tvrďaka ale boli ho v srdci… těžko říct. Hlavně netlacit na pilu…
Musí mít i vycitky svědomí… do hlavy nikdo nevidí.

• Citovat
  • Upravit
76332
20.1.25 22:10

15letý slepý a hluchý pes fakt neutíká, a kdyby ho srazilo auto, tak by tam zůstalo tělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10701
20.1.25 22:27

@Anonym723 psa nezabil. Dalšího psa nechce, je to jeho byt, ty jsi na něm finančně závislá a bydlíš u něj. Takže za a) odejdeš do svého a pořídíš si psa, za b) zůstaneš s přítelem v jeho bytě a psa mít nebudeš. Jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14884
20.1.25 22:38

@Anonym723
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mít hluchého starého psa na volno je hazard sám o sobě a divím se, že se pes neztratil už dávno. Narozdíl od jiných si myslím, že se mohla fakt ztratit, prochladnout a umřít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
20.1.25 23:19

@Mosie zde byl případ, kdy psa přejel vlak na kolejích, když pes utekl. Tak si dovedu představit situaci, kdy psa přejede auto, pes umírá v příkopě a nikdo ho už neřeší. Zakladatelka si to taky dovede představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
20.1.25 23:25
@stinga píše: Více

Tělo někde v příkopě..nebo se odšoural umřít o kus dál a nenajdou ho. A zakladatelka nám teď potvrdila, že rychle běžet ještě uměl. Chlapovi věří. Nemožná tato varianta podle mě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
21.1.25 04:18

Vzpomněla jsem si na případ, kdy se v Praze ztratila žena, její muž chodil vylepovat letáky, vypadal naprosto zdrceně a nakonec se přišlo na to, že ji zabil on. Kriminalisté se k tomu později vyjadřovali, že i když manžel bývá vždy podezřelý, samotné je to překvapilo. Někdo se umí mistrovsky přetvařovat.

Nedokážu říct, jak to doopravdy bylo, třeba to opravdu nebyl úmysl, ale pokud partner dalšího pejska nechce z důvodu, že ho to sebralo a už nechce takovou zodpovědnost, nevím, proč to neřekne upřímně a místo toho ti podsouvá nesmysly, že on sám ti nestačí a že chceš pejska nahradit. To mi přijde mimo.

Pokud mu věříš, zkusila bych zjistit, jestli je jeho stanovisko ohledně dalšího pejska definitivní nebo jen potřebuje čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
21.1.25 05:45

Můj bývalý taky takhle jednou ztratil psa, naštěstí se našel. Tedy já ho našla, přesněji řečeno. To u vás se mi nelibi. To, že pak pomáhal hledat, dokonce si bral volno z práce, to by mě neuklidnilo. Nemohl si přece vyložit nohy na stůl a říct, jak to hezky zorganizoval.
Ale jedno nechapu, já osobně bych nedovolila, aby opilý chlap šel v nečasu vencit staršího psa. To je nepřípustný. Stačilo by, že byl jen opilý a už to je pádný důvod. A spíš on by ti měl koupit, adoptovat, sehnat nového pejska, když ho teda ztratil a ty po něm toužíš.
Nebyla jsem u toho, neviděla to, nemám koho co soudit, možná nastala nehoda z nepozornosti. Volali jste na Městskou policii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.1.25 05:54

On pochybil ano. Udělal ohromnou chybu a to, že psa neměl na vodítku. Ale nevěřím tomu, že by něco takového udělal naschvál a byl to záměr. Byla to nezodpovědnost a nehoda. Ale ubližuje mi jeho rozhodnutí, že psa nechce a nepřijde mi to vůči mě vůbec fér a staví mě to víc do role oběti. Je to jeho bydlení ok. Ale on něco pokazil a nesnaží se to podle mě napravit. Spíš jsem chtěla znát váš názor na pořízení nového psa a jestli chápete postoj přítele a třeba moc tlačím na pilu a třeba ho to semlelo víc než dává najevo a každý se s tou ztrátou potřebujeme vyrovnat jinak… konspirace, že by něco takového udělal naschvál, tomu prostě nevěřím, ani mě nenapadlo, že by to takhle nějak vyznělo… Jsem na něj naštvaná to ano, pochopitelně a je těžký se s těmito pocit vyrovnat, kort když se to v mých očích nesnaží napravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.1.25 06:00

@Janushh27 co se týče hledání, zkoušeli jsme úplně vše a vynaložili všechny možné prostředky. Nebyl nějak opilý, vydrží toho hodně, spíš byl připitý v náladě… A ano byla to svým způsobem i má chyba, že jsem mu v tomhle po těch letech naprosto důvěřovala a nenapadlo by mě k čemu může v pár minutách dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný