Ztráta psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sahrazad1
21.1.25 07:18

@Anonym723 tak až bude znovu opilej, tak se ho znovu na psa zeptej … víš jak, lidi pod vlivem ztrácí zábrany, a řeknou i to, co by jinak neřekli. Tvoje verze vážně nesedí, vždyť on na toho psa žárlil. Zkus se ho znovu ve vhodnou chvíli zeptat a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
105949
21.1.25 07:33
@Anonym723 píše: Více

Ježíš to je hrůza…bereš ti ztrátu celkem dobře, já bych se asi zbláznila co s tím psem je…přece se nedá ztratit, aby se nenašel?
Příteli bych nevěřila ani slovo a poslala ho do někam…nemohla bych se na něj už ani podívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.1.25 09:10

@Venetia rozhodně bych neřekla, že beru ztrátu dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
21.1.25 09:13

S přítelem bych to ihned utnula, vypadá to, že se psa zbavil schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
21.1.25 10:23
@Venetia píše: Více

Tak po 4 měsících se házet o zem nebude, možná doma tajne brečí pořád. Už jen tím, že zakládá diskuzi, tak ji to trápí pořád. A stane se, že pes se nenajde. Jen v naší vesnici znám 4 případy, kdy se pes nenašel a všude plno plakátů.
Zakladatelko a jak dlouho mu kupoval ty lepší granule pro seniory, nebo mu ulehčoval život? Aby si nechystal alibi. A to, že odmítá psa, to je celé divné. Někdo tady zmínil, že možná místo po psovi touží po miminku. Ale tak touha po miminku se snad neřeší tím, že se zbavím psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
21.1.25 10:45

Ahoj zakladatelko,
já jsem velká milovnice zvířat, mám také zkušenost ze vztahu s mužem, který na pejska žárlil a doma ho nechtěl.
A řeknu Ti jednu velmi důležitou věc - tenhle muž není partner pro Tebe.
Pokud máš v sobě lásku ke zvířatům, pokud cítíš silné pouto k pejskovi, nikdy, NIKDY nemůžeš být a nebudeš šťastná s člověkem, který pouto mezi psem a jeho páníčkem nechápe, nerozumí mu a bere pejska jako vetřelce, který ubírá lásku, kterou bys mohla věnovat jemu jako partnerovi.
Tenhle vztah co máš, je bohužel ztráta času. Já po zkušenostech, které mám, už vím, že bych nechtěla a nedokázala už být s člověkem, který nemá pro zvířata cit - a tím citem nemyslím, že si někde rád pohladí štěně. Tvůj přítel zvířata bohužel rád nemá a věř mi, že až potkáš člověka, který to má jako Ty, pochopíš velmi hluboce, co Ti tady teď píšu.
K rozhodnutí si musí každý samozřejmě dojít sám, ale za mě pokud přítel vidí, jak se trápíš a jak moc jsi Dášenku milovala, nikdy by Tě nenechal takhle trápit - kdyby doopravdu miloval nejen zvířata, ale hlavně TEBE. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.1.25 10:50

@Janushh27 děkuji za pochopení. Ano, vystihla jste mě trápení. Někdy ještě narazim na opuštěný letáček či vzpomínku a chybí mi každý den… Granule začal kupovat prakticky tak po roce co jsme se znali a na Dáše bylo postupem času vidět, že stárne… Opravdu si nemyslím, že by to udělal naschvál a záměrně. Měli se rádi. Jeho pochybení bylo, že neměl vodítko. Na dětech se shodneme, aktivně plníme roli teticek a strejdu a vlastní zatím nechceme. Akorát na postoji k pořízení nového pejska se nedokážeme shodnout a nepřijde mi to vůči mě fér i když se snažím respektovat, že je to jeho bydlení… Je těžké nejednat pod emocemi, že on mě o Dášu svým pochybením připravil. Já kdybych zavinila jakoukoliv ztrátu, snažila bych se to napravit a tomu postiženému ztrátou ulehčit, co nejvíc a k tomu z jeho strany nedochází, to je ten kámen úrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 11:20

Jako upřímně tomu taky moc nevěřím, ale fakt se tomu tak mohlo stát.

Říká se, že pes pozná, kdy má umřít.. Známým se takhle večer za tmy „ztratil“ pes, taky sotva chodil ale prostě najednou se rozeběhl a byl pryč. Druhý den ho našli mrtvého v lese, kousek za domem. Ale nevím, v jaké oblasti žije zakladatelka, my jsme na vesnici obložený lesama, takže to hledání a obzvlášť za tmy nebylo moc jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
10701
21.1.25 14:33
@Anonym723 píše: Více

Tak byl to tvůj pes, granule jsi mu měla kupovat výhradně ty, né on. Když nemáte děti, tak začněte třeba víc cestovat, bez omezení. Dáša by ti stejně tak nebo tak za pár měsíců třeba zemřela a on by psa do bytu stejně nechtěl :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.1.25 12:55
@Venetia píše: Více

taky mi přijde, že na to že měla fena 15 let, tak to zakladatelka nese tak nějak přirozeně, já už bych byla vyhublá na kost ze stresu a pořád hledala, i po roce. A vůbec bych neuvažovala nad nějakým smířením a pořizováním nového psa.

To je na té situaci právě to nejhorší, když se pes ztratí. Že nemáš tu jistotu kde je, co s ním je, žije, nežije, jestli žije tak jak se mu daří a nemůžeš tu situaci vlastně naplno uzavřít. Když ti pes umře je to hrozný, ale víš, že je konec a máš čas se s tím vypořádat, ale takhle? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10701
24.1.25 12:59
@hopsalka píše: Více

Chápu, je to člen rodiny, ale furt je to jen a jen zvíře 8). Já zvířata i normálně jím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.1.25 13:01

@Bytsamsebou A? Smysl sdělení je.. jaký? Já tak občas zajdu na burger.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10701
24.1.25 13:04
Že je to jen zvíře :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105949
24.1.25 13:06

Jj, přesně
To byla a vlastně ještě je i když teď mám jen kočky, které jsou doma, hrůzná představa, že se mi ztratí a někdo jim ublíží, bude je týrat…víme co za hajzly je všude okolo
@Bytsamsebou
Jestli jíš i členy rodiny, tak si to uzij

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.1.25 13:07
@Bytsamsebou píše: Více

pořád nechápu. Jakože ho teda nemám hledat? Nebo co to znamená „je to jen zvíře“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný