Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tohle je docela zajímavá diskuze. Osobně mě při čtení hned napadla varianta, že se přítel psa zbavil a sehrál to jako že utekl. Až pak jsem četla komentáře a vidím, že nejsem jediná. No už jen to, že to stejné napadlo několik lidí, je dost alarmující.
Nám minulý týden zemřela fenka 14 let, takže si umím představit takhle starého psa a moc mi teda nesedí, že by se zaběhnul. Takhle starý pes si pána hlídá a určitě nelítá tak rychle, aby nešel najít.
Určitě přítel kdyby toho psa opravdu ztratil, tak by se neměl stavět natolik odmítavě k novému pejskovi, hlavně když ví, jak moc ti na tom záleží. No nevím, jestli spolu nemáte závazky, možná bych zavažovala i nad rozchodem. V těchhle tématech byste se měli shodnout.
@bjetuschka děkuji za názor s tou kondici psa nelze zcela souhlasit a celkově když jsem byla svědkem situace, kdy se Dáša začmuchala, ztratila pojem o orientaci a rozeběhla se jako šílená na opačnou stranu a do toho byla hluchá a nezastavila, dobíhala se opravdu těžko, takže je pro mě tato situace uvěřitelná s tím ohledem na okolnosti, že byla tma a začmuchala se za autem…
Největší a kardinální chyba bylo to chybějící vodítko…
A pak to, že se po ní takhle absolutně slehla zem i přes to, že jsme opravdu vyčerpali veškeré možnosti nalezení, registrovaný čip samozřejmě měla… Psí známku bohužel ne, to si teď člověk může vyčítat… Ale dřív by ho nenapadlo, že se něco takového může stát a jak strašné to bude…
Jinak jsem otevřená a jsou v jednání všechny možnosti, vrátka mám otevřené a dívám se i případné po vlastním bydlení…
Mimo této nešťastné události a současným následkům jsme spolu nikdy problémy neměli… Takže je to celkově těžké…
S kondicí starších pejsků to je fakt strašně individuální. Ten můj se dožil bez dvou měsíců 17. let. Byl to malý voříšek. Ten poslední týden se zdravotně neskutečně zhoršil, do té doby to byl veselý pejsek s „vrtulí u z. a dku“. Takovej malej divoch🤎 Takže si dovedu představit, že uteče patnáctiletý.
@Anonym723 píše: Více
Tak ty znáš svého pejska nejlépe, to je jasný. Nicméně něco na tom jejím zmizení smrdí. Neumím si představit, že by 15letý pes takhle beze stopy zmizel. Mně se ten můj bígl tenkrát taky zaběhl, byl jí rok. Našla se druhý den díky Facebooku, jak se to sdílelo dál a dál, tak se to dostalo k jednomu mladému klukovi, který ji našel. Pokud jste všude lepili plakáky, tak by se to dostalo ještě dál a pejsek by se jistě našel. Zvlášť pokud se zaběhl někde na parkovišti, ještě pochopím, ze se nenajde v lese…
Jenže mému bíglovi byl tenkrát rok a byl fakt třeštiprdlo, ten den hodně chumelilo, tak asi ztratila stopu. No hele přijde mi ten tvůj příběh hodně divný a sama jsi uznala, že tě to podezření taky už napadlo. Intuici není radno potlačovat.
Já teda nevím, ale to jste opravdu neslyšeli o nikom, komu se zaběhl pes a už se nenašel?
u nás se loni zaběhl známé 12-ti letý labrador a už se nenašel.
@Bytsamsebou píše: Více
ne, buď se najde tělo nebo pes, u nás loni pátral známý podnikatel po ztraceném psíkovi o Silvestru, všude byly letáky, vypsaná odměna, zapojil různé weby, fb, - nakonec se pes našel v březnu! žil v takovém remízku u obchvatu pod mostem mezi dvěma městy - čím se živil, nikdo neví - asi se naučil lovit
@Bytsamsebou a jo - jeden pes se nikdy nenašel, už jsem to tu na emiminu psala, kolem našeho domu šel pubertální syn se psem na vodítku směrem k potoku, nazpět šel s vodítkem bez psa - jak vychází tajenka?
@stinga píše: Více
Vždy se pes nenajde, ani to ani jeho tělo
! Pes zdechne, zhnije a roztahá ho zvěř, stejně jako cokoliv mrtvého.