Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Upřímnou soustrast
Jsou věci, které zkrátka potřebují čas, čas, čas…hodně času…Vánoce to bohužel jen umocňují. Hlava pochopí, trápila se - vysvobození, ale emocím to trvá déle. Je naprosto v pořádku si prožít smutek, vybrečet se, být „mimo“, to vše napomáhá k zvládnutí.
Klidně si můžeš říct o pomoc i psychologovi - případně poslat mladšího bráchu /nevm kolik mu je/
Co se týče strachu o sebe…záleží na co maminka umřela, případně podstoupit preventivní vyšetření.
Je mi to moc líto a přeji ti,, aby brzy bylo lépe
![]()
Je mi to moc líto
Pomůže hlavně čas. Je to otřepaná fráze, která se říká, ale je pravdivá… Nikdy ti ten milovaný člověk nepřestane chybět, nikdy na něj nezapomeneš, ale ta bolest se postupně otupí. Teď je to hodně čerstvé, je to prostě šok, a s tím se každý srovnává jinak. Sny určitě neznamenají nějakou předzvěst, neboj. Ale kdyby tě dlouhodobě trápily nějaké můry, asi by bylo dobré to řešit třeba s odborníkem. Ale teď to je určitě v důsledku toho smutku, šoku… Držím palce, aby bylo brzy zase líp ![]()
Je mi to líto. A jediný co opravdu pomůže je opravdu jen čas, hodně času. Truchlení může být dlouhý proces, mně opravdu nic jiného než čas nepomohlo.
Ahoj, poprosím o zachování anonymity.
maminka umřela poměrně mladá. Holky, kdo jste zažily podobnou situaci, co vám pomohlo? Jak se vnitřně uklidnit? Smířit se se vším?
Je to skoro týden, co nám zemřela mamka. Zůstala jsem jen s tátou a mladším bráchou. Pořád tomu nemohu uvěřit, že už ji nikdy neuvidím, neuslyšim, nebudu mít možnost se jí svěřit. Tak moc mi chybí. Nejhorší pro nás bylo to, jak to říct mladšímu bráchovi. Ze začátku brečel, ale už je s tím trochu smířenej, že čas nevrátíme a život jde dál. Pro mamku to bylo vysvobození, trápila se ve velkých bolestech a už samotnou ji to nebavilo.
Dnes se mi zdál hnusný sen o mé babičce, která už taky nežije a moje mamka měla samý takový sny, než se stalo. Mám hroznej strach, že se stane něco i mně, když se mi zdají takovéhle sny
Děkuju moc.