Zub po extrakci moudrosti

Anonymní
12.2.23 18:13

Zub po extrakci moudrosti

Ahojky :mavam: :mavam:

Jsem od pondělí po extrakci dolní osmičky. Vytržení bylo v pořádku, bylo do 5 minut hotovo. Do rány se dala kolagenní vložka na podporu hojeni a rána se trochu zašila. Bolesti první 3 dny, po aulinu vždy přešla. Už asi 3 den přes den prášek nepotřebuji ale na večer si ho dám. Chci se zeptat, zda je toto normální hojení (děsí mě ta tmavá díra :D) a kdy se popřípadě rána zatáhne alespoň trochu. Bolest velká není, zvládám bez tabletky, jen to v raně jakoby táhne, tak brni 🙈 už jsem z toho na nervy. Zda se mi že to trvá dlouho 😂 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3800
12.2.23 18:52

Rána po extrakci zubů je rána v kosti. To není, jako když se riznes do prstu za týden zahojené. V dolní čelisti, která je vzadu málo prokrvená se rány po extrakcich hojí nejhůř a nejdéle. Vypadá to dobře, hojení můžeš podpořit, když si zvenku čelist prohrejes soluxem. Tak 20 minut 2 krát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 19:08

@Da12 jee, děkuji. Já vím, že to nebude jen tak rychle zahojene, jen mě zajímalo kdy se začne pomalu ta dasen zatahovat :think: A hlavně do kdy se musí dávat pozor na tu srazeninu. Kdy vymizí sama? Jim pořád jen tekuté jídla pro jistotu ať se mi tam nedostane jídlo :roll: :roll: :D

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
12.2.23 19:27

Vypadá to jako normální hojení. Mně se dolní osmičky hojily asi 10 dnů s tím, že díra se zatahovala u jedné skoro půl roku. Ale už to bylo zahojené, prostě jen než se to zaplnilo tkání. Byla to ale díra jak do pr… Na doporučení lékaře jsem to vyplachovala stříkačkou kysličníkem, ale není to příjemné.

• Citovat
  • Upravit
8485
12.2.23 19:50

Ja byla na trhání loni na začátku března, vyplachovala jsem si to asi 2× denně šalvěji a rána se mi pěkně a celkem i rychle zatahovala. Samozřejmě bylo nutné si tu díru proplachovat aby v ní nezbylo žádné jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.2.23 20:04

Já byla na extrakci osmičky před třemi měsíci. Zákrok byl v pořádku, do pěti minut hotovo. Dostala jsem do rány tamponek, ale po chvilce mi ho vyndal. Nekrvácelo to a šití nebylo potřeba. Tři dny jsem měla snesitelnou bolest bez použití analgetik. Rána se mi zacelila zhruba za měsíc. U každého je to ale jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 20:16

Mě bylo právě řečeno ničím moc ne vyplachovat a vůbec ne tu ránu, aby se nevyplavila ta srazenina. Mě se právě nemá do té rány dostat jaké jídlo 😂jim vše jen mixovane🙈

• Citovat
  • Upravit
8485
13.2.23 05:59
@Anonymní píše:
Mě bylo právě řečeno ničím moc ne vyplachovat a vůbec ne tu ránu, aby se nevyplavila ta srazenina. Mě se právě nemá do té rány dostat jaké jídlo 😂jim vše jen mixovane🙈

Vyplachovat se to nesmí nějak první 3-4 dny jestli si dobře pamatuju. Kašovitou stravu nebudeš snad jíst několik týdnů ne? :lol: snaž se kousat na druhé straně a vždy po jídle vyplachnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.