Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@krecik.dzungarsky to je blbost.
Platim si za nadstandard a mam smluvniho zubare.
Na pojistovnu si uctuje pouze rentgeny, preventivky a injekce.
Vsak ani na vykazu z pojistovny nic dalsiho neni.
Kdyby byl nesmluvni, cenovy rozdil by nebyl veliky.
@jejjej Chodila jsem do nesmluvního zdravotnického zařízení My Clinic na Praze 6. Jednu lékařku mám stále nesmluvní, ale jinde. Představu o cenách, kdy si člověk hradí péči kompletně z vlastních peněz, mám.
Mrkni na cenik, co ma jiste nekde zverejnen. Zubni klinika, kam chodime jako cela rodina, sice ma smlouvu s pojistovnou, ale vykazuje jen nejake veci (rentgen, prevenci, analgegika), coz jsou veci v ramci par stovek. Takze to az tak velky rozdil oproti nesmluvni neni.
Se zakroky (kanalky, plomba atd.) na pojistovnu bych mela obavu o kvalitu.
@krecik.dzungarsky píše: Více
Jenze anonymni dava dite osetrit v narkoze, to je vzdycky drahe. Jde to i na pojistovnu, ale tam se dlouho ceka (dle toho, co jsem cetla).
Já chodím na kliniku, kde si vše hradním sama.
Ani neví jakou mám pojišťovnu. Protože je to prostě soukroma klinika která nespolupracuje s žádnou pojišťovnou.
A ty ceny fakt nejsou v řádech desetitisícu…
Jak už jsem tu psala.
@krecik.dzungarsky píše: Více
To je absolutna blbost! Desattisicove ciastky pocitaj iba ked budes chciet kompletnu anestezu, vytrhat vsetky zuby a nahradit implantatmi a podobne zlozite ukony, bezna starostlivost je fakt v pohode.
Moja zubarka je nezmluvna (proste sukromna, platena pacientom) a posledne som za blombu platil 3400 CZK - vratane parkovania, rengenu pred a po, mikroskopu, kamier, materialu avsetkeh osatatneho…
Jedine co je rozdiel tak platis preventivku ktora sa bezne neplati u zmluvneho doktora, ale zase zmluvny doktor ma tak maximalne stouratko a zrkadielko. Moja doktorka ma nepreberne stouratek, mikroskop, konstrastne latky a urobi mi pomerne dost rengenov (neviem presne cislo teraz povedzme 8?), detailne si ich pozrieme vysvetli mi co sa zmenilo od poslednej prehliadky atd, takze the 2000CZK (vratane parkovania, slusneho chovania, mileho usmevu a najnovsej techniky) mi pridu primerane.
Ludia su vystresovany ake drahe vsetko je ako su to desattisice, pritom to zase tak drahe nieje. Za MR v pohybe som bezne platieval 5000CZK (teraz to uz bude skor 6) - zdarma to nieje, ale spravaju sa k tebe slusne, urobia to vtedy ked chces a ziadne desatisice to niesu!
A hlavne je to sukromna klinika, takze ak tam chodis castejsie mas nejaku zlavu a ked nieco zmrsia (napriklad som tu pisal rengen ktory bol zbytocny) tak ti ho samozrejme nefakturuju.