Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Asi záleží na zubaři, chodila jsem na jednu kliniku, ktera smlouvu s pojišťovnami mela, přesto jsem doplacela velké částky v radech tisíců…oproti tomu sestra chodí k zubaři, kde nedoplaci skoro nic. Ja jsem pak přešla k zubari jvuli zmene bydliste, co smlouvu s pojiatovnami nemel vubec a ceny byly podobne jako u toho, kde jsem chodila předtím, akorat se u něj navíc platila vstupni prohlidka, preventivky i rentgeny
Tak to se asi nedoplatíš, ne? Měli jsme nesmluvní lékaře. Hradíš kompletně veškerou práci lékaře, včetně medikace, veškerého materiálu, každého úkonu. Nesmluvního stomatologa si pro sebe nedovedu představit.
Neplete se ti náhodou nesmluvní a soukromý?
Záleží v jaký stavu máš zuby. Jestli v top stavu a chodíš jen na prevenci, tak klidně. Jestli občas potřebuješ nějaký zákrok jako asi skoro každý, tak bych raději dojížděla.
Nooo taky si myslím že to bude stát hodně. To bude spíš soukromník a ty mají docela vysoké ceny. Oni by měli mít ty ceny na stránkách.
To bude drahá sranda no. Jako moje zubařka smlouvu má a neplatim u ní nic, vše píše na pojišťovnu, ale bez smlouvy jsou to tisíce ![]()
Bez pojišťovny bych do toho nešla, nedoplatis se. Jakou máš pojišťovnu? Většina má ve své aplikaci vidět kolik jaký zákrok stal, zkus se podívat a udělat si obrázek, kolik stojí jen zavolání, rentgen, preventivka..
Můj gynekolog účtuje pojišťovně i to, že zavolám ![]()
Překvapive mě soukromá klinika vyjde levněji jak zubař na pojišťovnu.
A přešlo tam několik mých přátel a rodinných příslušníků, kteří byli předtím skeptičtí. ![]()
Předtím jsem zažila 5 zubařů.
2 z nich ze mě tahali peníze zbytečně, ale neublížili. 2 bohužel udělali zákrok, který vůbec nebyl potřeba a v jednom případě poškodil zub.
![]()
A není to z mé hlavy, jako laika, ale řešila jsem to s pojišťovnou a revizním lékařem.
Revizní lékař potvrdil, že stomatolog nejednal v mém nejlepším zájmu a šlo o jeho finanční zisk ![]()
Pojišťovna si to pak řešila sama.
Jeden zubař z těch 5 byl profesionál a fajn, ale bohužel pracoval na klinice, kde majitel nic moc a když měl novou instrumentářku, tak jsem odešla. Jelikož při čištění kanálků hrabat na svůj soukromý telefon několikrát za zákrok, když si zubař odskočí a vše by dělala v jedněch rukavicích, kdybych ji neřekla je fakt za mě nechutné a nepotřebuji si od zubaře odnést hepatitidu.
Nemluvím když odešla z ordinace, nechala si rukavice a zpět se vrátila a rukavicemi na rukou. Osahal mezitím kliku a šla opět pomáhat zubaři.
Takže hygiena tam šla do háje. ![]()
Takže po hledání jsem skončila v Praze na klinice, kde sice platím, ale netají že mě peníze, jednají fer a za 6 let co tam chodím si nemám na co stěžovat.
Sice si platím za rtg a tak, ale zase mají pak slevy a tak, že mě třeba oprava zubů vyšla nakonec dráž jen o 500 Kč jak u posledního zubaře.
A kamarádka co dělá na pojišťovně mi řekla, že není málo zubařů, co provedou zákrok na u pacienta jen kvůli pojišťovně.
Ale bohužel se to těžko prokazuje, jelikož pacient lékaři věří…:nevim:
Jako za preventivní kontrolu u ditete platím 750 Kč.
A za sebe 900 Kč.
Zkusím dohledat schválně faktury.
Takže tam pro mě je fakt jen rozdíl v tom, že si platím preventivní kontroly.
A za rtg a injekce.
Takže třeba za bílou plombu jsem se vším všudy platila 3200 Kč.
A vím kolik jsem platila za stejný rozsah na klinice hrazené moji pojišťovnou.
@Ťarbík01 presne
Mam zubare, ktery ma smlouvu s moji pojistovnou. I presto temer vse platim bila plomba 3500kc.
Plati se za lepsi material a kvalitnejsi praci pod mikroskopem.
Kdyby zubar nemel smlouvu s pojistovnou, platila bych navic pouze preventivku, rtg a injekce /tyto ukony hradi pojistovna/.
@jejjej píše: Více
Jj přesně tak.
Kolik lidí si ťukalo na čelo, když jsem jim říkala, že jezdím do Prahy na soukromou kliniku.
A pak koukali a několik lidí, co si ťukalo na čelo, nakonec přešlo taky. ![]()
Prostě raději ze serveru pojedu do Prahy a udělám si výlet, než zase zažívat co jsem zažila.
A tím že je to větší klinika, tak mají větší odběr materiálu a tím pádem nižší ceny.
A ceny jsem porovnavala se sestřenkou, co chodí zde na serveru na kliniku.
Mal som kedysi zubarku co mala poistovnu a vsetko bolo za doplatok: tensie ihly, lepsie umrtvenie, blomba, atd…
Aktualne mam zubarku bez postovne, automaticky sa pouziva to najlepsie a platim cca to iste ako priplatky u tej prvej. Pricom ten pristup a chovanie to su svetelne roky rozdielu. Vzdy mi vo vsetkom vyhovie, vybavenie ma spickove, vsetko priamo v ordinacii (rengeny, mikroskopy, kamery…) nikam nemusim chodit. Ako bonus ma samozrejme parkovanie pre pacientov!
Jedno z najlepsich rozhodnuti ake som kedy urobil.
Edit: To snad uz v dnesnej dobe nikto bez mikroskopu v hube nepracuje nie? Maximalne tak pri trhani. Alebo este fakt su taky stredoveky masiari ktory si zmylili profesiu?
Edit2: Bohuzial s tou hygienou je to bieda vsade, nedokaze ju dodrziavat obvodak ani ziaden zubar co poznam v CZ, v zahranici je to normalne, ale do CZ este tento trend neprisiel.
Jedine riesenie (bohuzial pouzitelne iba pre kombinaciu zena pacientka, muz doktor): Sedí pacientka u zubára v kresle. Doktor hovorí:
Nemá vystaveny ceník? My teď budeme dávat ošetřit dítko v narkóze, protože má velké problémy se zuby a je to v řádech desetitisíců…
@Anonymní píše: Více
Máš stoprocentní pravdu. Diskuse je celá o tom, že někteří nechápou rozdíly mezi zcela nesmluvní a soukromou péčí. Ošetření u nesmluvního stomatologa se bude pohybovat minimálně v desetitisícových částkách
Ahoj. Chci se zeptat. Mám možnost chodit k zubařce co nemá smlouvy s pojištivnami, je to veliký rozdíl oproti někomu, kdo ty smlouvy má? Momemntálně jezdím 150 km do Prahy (kde smlouvu mají), ale tuhle mám hned za kopcem, tak jsem na vážkách. Předem moc děkuji za vaše odpovedi