Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
minimi píše:
Ahoj, mě v únoru dělali můstky na obou stranách, takže mi brousili 5 zubů najednou. Samozřejmě to umrtví injekcí, takže to nebolí, jen je to nepříjemné (zvuk, smrad) a mě brousila sedmičku, takže se mi i párkrát natáhlo, když mi sestra tu odsávací hadičku dala moc daleko. Dalo se to v pohodě vydržet. Pak jsou zuby hodně citlivé, ale pomáhala mi pasta sensodyne rapid, ale jen čistit, protože když jsem si zkousela jeden zub namazat jako v reklamě, tak jsem se mohla zbláznit bolestí. Zuby byly hodně citlivé, ale čekala jsem to horší. Otisky se dělají hned po tom obroušení. Já na můstky čekala skoro měsíc, byly nějaké komplikace, tak jsem čekala dýl. A pár dní jsem si na ně musela zvyknout, ted po dvou měsících mi to příjde jako vlastní zuby. Mám keramiku po celém povrchu. KatkaPříspěvek upraven 27.04.11 v 15:23
Můžu se zeptat kolik tě to stálo?právě této citlivosti kdy si člověk nemůže ani vyčistit zuby se moc bojím ![]()
Mě to stáo dohromady 16 000,– ale měla jsem na jedné straně 4,5,6 a na druhé 3,4,5,6,7 takže toho bylo dost. Nenarostly mi druhé pětky, takže mléčné už šly do háje a 6ka mi dělala už pár let neplechu, tak jsem si ji nechala vytrhnout. A zuby si vyčistíš normálně, akorát musíš mít vše takovou teplotu těla, nebo pokojovou. JInak to jde, mě se špatně jedlo, protože jsem neměla na čem kousat, když mi dělala obě strany naráz ![]()
minimi to jsis tedy vytrpela
uplne citim s tebou ,, urco to bolelo ,, brala jsi nejake leky na bolest nez jsi nahradni zuby na ty obrousene dostala na ty obrousene? boze to musi byt pak tyden bolest ne??
minimi píše:
Mě to stáo dohromady 16 000,– ale měla jsem na jedné straně 4,5,6 a na druhé 3,4,5,6,7 takže toho bylo dost. Nenarostly mi druhé pětky, takže mléčné už šly do háje a 6ka mi dělala už pár let neplechu, tak jsem si ji nechala vytrhnout. A zuby si vyčistíš normálně, akorát musíš mít vše takovou teplotu těla, nebo pokojovou. JInak to jde, mě se špatně jedlo, protože jsem neměla na čem kousat, když mi dělala obě strany naráz
aha.mě čeká jeden zub,brušený budou jen dva zuby a částka má být 3500.Ale mnohem lepší cena než 16000 za implantát ![]()
To já bych implantáty potřebovala 3, navíc jsem z nich měla dost strach, že se neujmou, takže jsem zvolila můstky. Momentálně jsem spokojená, tak snad vydrží co nejdéle. Hlavně žádný strach, vůbec to nebolí. A na tu citlivost si zvykneš rychle a budeš vědět na co si dát pozor. Hlavně ne nic z ledničky a nic horkého, jinak je to ok.
minimi moc dekuji
zitra po tom vytrhnuti to proberu s lekarkou ,, jak dlouho se jeden zub cca obrusuje??
No vidíš to jsem ani neslyšela že by se implantát nemusel ujmout.Já jsem zase slyšela že pokud implantát vypadne je oprava náročná a opět velice drahá ![]()
Není zač, jak dlouho? já myslím tak 5 minut v průměru, možná ani ne. Jo a léky jsem brala, asi 4 dny, ale proto že mě hrozně bolela hlava, myslím si že to bylo od těch zubů, ale jisté to není. Pak to přešlo, tak nevím.
Jako ony ty zuby samy o sobě nebolí, citlivé jsou fest, to jo, ale že by bolely samy o sobě to ne. Jen když jsem třeba zapomněla a kousla si do chleba, kde byl salám z ledničky, nebo tak.
minimi:můžu se ještě zeptat z jakého materialu to máš udělané.jsou nějaké volby nebo je to teď už jednotné ![]()
Holky já mám strach
divný ppocit v břichu se pomalu dostavuje ![]()
minimi píše:
Jako ony ty zuby samy o sobě nebolí, citlivé jsou fest, to jo, ale že by bolely samy o sobě to ne. Jen když jsem třeba zapomněla a kousla si do chleba, kde byl salám z ledničky, nebo tak.
a co zmrzka? ![]()
Mám to metalokeramiku, ale tu bilou keramiku mam po celem povrchu-proste ten „plech“ neni nikde vidět. Jinak se dělaji ještě celé kovové, nebo je bílý jen z vnější strany a kousací část a vnitřní je z kovu. Že máš strach to věřím, ten já mám vždycky. Ale uvidíš, že to určitě nebude tak hrozné jak čekáš. Jinak zmrzka nehrozí, to by jsi bolestí nevydržela. Já už pak pila i pití z ledničky, ale opatrně, aby se ta tekutina nedotkla těch zubů. Neboj, uteče to rychle a pak budeš moct všechno. Budu držet palce.
minimi jsi nase zachrana
a velka podpora
kdyz me chybi zub tak se musi obrousit zuby dva kolem toho chybejiciho? neda se to nasadit tak nejak jen k jednomu zubu? zda se mi to zbytecne obrousit dva napr zdrave zuby
nevis?/
anomisisi píše:
minimi jsi nase zachranaa velka podpora
kdyz me chybi zub tak se musi obrousit zuby dva kolem toho chybejiciho? neda se to nasadit tak nejak jen k jednomu zubu? zda se mi to zbytecne obrousit dva napr zdrave zuby
nevis?/
Zbytečné to je a právě proto doporučují ty implantáty.Mě zas příjde zbytečné platit tolik za implantát kor když nevíš jestli se ti uchytí a nebudeš mít alergické reakce.
tak dnes jen broušení zubního kamene(nebo jak se to jmenuje)rentgen a v úterý plomba a už mě obědná na můstek.Prý bude potřebovat aspoň hodinu a půl.. ![]()
ahoj, no zbytečné to určitě je. Mě musela zbrousit z jedné strany 3 i 4, protože mi chyběla 5 a 6 a jen na té 4 by to pry nevydrželo, takže další zub navíc. Plus ještě 7 samozřejmě.
Mila - hodinu a půl? no tak ony pak ještě i ty otisky trvaji nějakou dobu, ale zdá se mi to fakt hodně. Mě dělalA těch 5 zubů naráz a pak ještě otisky obou stran a určitě to netrvalo tak dlouho. Myslím že tak kolem 45 minut asi. Ale tak asi si radši bere rezervu nebo nevím.