Zubní náhrada a postoj tchána

Anonymní
27.2.23 08:01

Zubní náhrada a postoj tchána

Dobrý den ženský, o víkendu u nás byli mužovi rodiče a tchán, že potřebuje nové zuby, že to celkově se vším všudy vyjde na 150-200tis a že oni na to nemají a abychom mu to zaplatili! Když si vybavím, jaký byl stav jeho chrupu, když jsme s mužem spolu jen chodili, už tehdy jsem si říkala, že mu nic v té puse nezbyde a bude muset mít náhradu. Navíc i muž říkal, že té hygieně nikdy moc nedal a tchán na to jen, že to má geneticky y stejně zná htomadu lidí, co si nečistí zuby a nemsjí ani 1 kaz…taková blbost, prostě na to celý život sm. olí a teď abychom mu to platili? Orientačně jsem se tedy dívala na ty ceny a našel si asi nějakou super náhradu (nebo spíš implantáty), ale normalně jsou i za 20-50tis a to, že nechce, že to jsou nějaké šunty a prostě nás prý když tak zažaluje, to mě už naštvalo a řekla jsem, že v tom případě, ať k nám nechodí (jasně budeme se na kávičku vídat s lidmi, kteří se s námi soudí :zed: )
Jinak tchán je v důchodu, tchýně na ÚP, ale zaráží nas, že už mají tedy zaplacený letní zájezd do Řecka, místo aby si teda zaplatil ty nové zuby.
My navíc splácíme dům, 3 děti na starosti, máme sice navíc cca 150tis jako rezervu, ale to je v případě nějakých nenadálých výpadků příjmů.
Taky se vám stalo, že by po vás rodiče chtěli k zaplacení nějaké luxusní věci(zdravotní nebo jiné)?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12605
27.2.23 08:04

Aby vás žaloval a soudně vymáhal peníze, na které od vás nemá nárok, je pochopitelně blbost. Nebo je ještě na pozadí něco ohledně těch peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17001
27.2.23 08:05

Soudit se z jakého důvodu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42204
27.2.23 08:05

Klapačky na pojišťovnu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.2.23 08:07

Tchán je komik :D
Vysmála bych se mu, doporučila stornovat Řecko a zaplatit zuby, sdělila mu, že na frašku u soudu se už teď těším a dál se o tom vůbec nebavila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
27.2.23 08:08

No a muž na to říká co? Mě to přijde fakt nehorázné. Pokud nemá zuby, jsou i nasazovací. Ty jsou poměrně levné, ty si zvládne ufinancovat určitě sám. U nás by s něčím podobným rodiče teda ani nepřišli. Ani z jedné strany. Ještě by se urputně bránili, kdybychom jim chtěli přispět… No a jestli se chtějí soudit, tak je nech. Soudce se určitě pobaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
27.2.23 08:12

Nestalo. Tchanovci maji volnych penez vic nez my a nasi taky. A vyhrozovat soudem? Komicke, kdyby to nebylo tak nehorazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
27.2.23 08:13

Co zkouší? At si jde pro klapačky… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 08:17

No právě, našla jsem ty klapačky, které vyjdou mnohem levněji a žalovat asi za výživné, ald to je přece pro lidi, kteří nemají ani na bydlení a jídlo.
Nevím co jiného by za tím mohlo být.
Muž má stejný postoj jako já, když nové zuby, tak něco může zaplatit přece pojišťovna.

• Citovat
  • Upravit
684
27.2.23 08:17

Něco takovýho už tu bylo i s tou dovolenou a soudem, to se teď nějak rozmohlo. Co na to muž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42204
27.2.23 08:19
@Anonymní píše:
No právě, našla jsem ty klapačky, které vyjdou mnohem levněji a žalovat asi za výživné, ald to je přece pro lidi, kteří nemají ani na bydlení a jídlo.
Nevím co jiného by za tím mohlo být.
Muž má stejný postoj jako já, když nové zuby, tak něco může zaplatit přece pojišťovna.

Snímatelnou základní zubní náhradu i celou. Za lepší si může připlatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.2.23 08:21

Jsi asi spíš nepochopila nevhodný vtip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
27.2.23 08:42

Nedala bych mu ani korunu, ať si nechá udělat klapačky na pojišťovnu, když na to nemá. A upřímně s někým, kdo vyhrožuje soudem, bych se už ani nestykala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.23 08:46

Neplaťte nic pochopitelně. :kytka: Nechápu, proč máš potřebu řešit stále dokola tchánovce na netu, ale asi máš nějaké divné vnitřní nastavení (máš tu víc podobých diskuzí, viď?). A pořád dokola. Oni to, oni ono. Nemáš svůj život?

Náhradu ať si zaplatí takovou, na jakou má peníze. Popř. jakou mu proplatí pojišťovna. Přikládám výňatek z VZP, rok 2022…

Z protetických výrobků jsou od 1. 1. 2022 mimo jiné plně hrazeny korunky estetické plášťové z kompozitního plastu na přední zuby, celokovové plášťové korunky, celkové snímatelné zubní náhrady základní a částečné snímatelné zubní náhrady základní.

Zdroj: https://www.vzp.cz/…i-pojistovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17001
27.2.23 08:46

Tchán asi moc kouká na soudkyni Barbaru či jak se to jmenuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...