Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Aby vás žaloval a soudně vymáhal peníze, na které od vás nemá nárok, je pochopitelně blbost. Nebo je ještě na pozadí něco ohledně těch peněz?
Tchán je komik ![]()
Vysmála bych se mu, doporučila stornovat Řecko a zaplatit zuby, sdělila mu, že na frašku u soudu se už teď těším a dál se o tom vůbec nebavila ![]()
No a muž na to říká co? Mě to přijde fakt nehorázné. Pokud nemá zuby, jsou i nasazovací. Ty jsou poměrně levné, ty si zvládne ufinancovat určitě sám. U nás by s něčím podobným rodiče teda ani nepřišli. Ani z jedné strany. Ještě by se urputně bránili, kdybychom jim chtěli přispět… No a jestli se chtějí soudit, tak je nech. Soudce se určitě pobaví.
Nestalo. Tchanovci maji volnych penez vic nez my a nasi taky. A vyhrozovat soudem? Komicke, kdyby to nebylo tak nehorazne.
No právě, našla jsem ty klapačky, které vyjdou mnohem levněji a žalovat asi za výživné, ald to je přece pro lidi, kteří nemají ani na bydlení a jídlo.
Nevím co jiného by za tím mohlo být.
Muž má stejný postoj jako já, když nové zuby, tak něco může zaplatit přece pojišťovna.
Něco takovýho už tu bylo i s tou dovolenou a soudem, to se teď nějak rozmohlo. Co na to muž?
@Anonymní píše:
No právě, našla jsem ty klapačky, které vyjdou mnohem levněji a žalovat asi za výživné, ald to je přece pro lidi, kteří nemají ani na bydlení a jídlo.
Nevím co jiného by za tím mohlo být.
Muž má stejný postoj jako já, když nové zuby, tak něco může zaplatit přece pojišťovna.
Snímatelnou základní zubní náhradu i celou. Za lepší si může připlatit.
Nedala bych mu ani korunu, ať si nechá udělat klapačky na pojišťovnu, když na to nemá. A upřímně s někým, kdo vyhrožuje soudem, bych se už ani nestykala.
Neplaťte nic pochopitelně.
Nechápu, proč máš potřebu řešit stále dokola tchánovce na netu, ale asi máš nějaké divné vnitřní nastavení (máš tu víc podobých diskuzí, viď?). A pořád dokola. Oni to, oni ono. Nemáš svůj život?
Náhradu ať si zaplatí takovou, na jakou má peníze. Popř. jakou mu proplatí pojišťovna. Přikládám výňatek z VZP, rok 2022…
Z protetických výrobků jsou od 1. 1. 2022 mimo jiné plně hrazeny korunky estetické plášťové z kompozitního plastu na přední zuby, celokovové plášťové korunky, celkové snímatelné zubní náhrady základní a částečné snímatelné zubní náhrady základní.
Tchán asi moc kouká na soudkyni Barbaru či jak se to jmenuje ![]()
Dobrý den ženský, o víkendu u nás byli mužovi rodiče a tchán, že potřebuje nové zuby, že to celkově se vším všudy vyjde na 150-200tis a že oni na to nemají a abychom mu to zaplatili! Když si vybavím, jaký byl stav jeho chrupu, když jsme s mužem spolu jen chodili, už tehdy jsem si říkala, že mu nic v té puse nezbyde a bude muset mít náhradu. Navíc i muž říkal, že té hygieně nikdy moc nedal a tchán na to jen, že to má geneticky y stejně zná htomadu lidí, co si nečistí zuby a nemsjí ani 1 kaz…taková blbost, prostě na to celý život sm. olí a teď abychom mu to platili? Orientačně jsem se tedy dívala na ty ceny a našel si asi nějakou super náhradu (nebo spíš implantáty), ale normalně jsou i za 20-50tis a to, že nechce, že to jsou nějaké šunty a prostě nás prý když tak zažaluje, to mě už naštvalo a řekla jsem, že v tom případě, ať k nám nechodí (jasně budeme se na kávičku vídat s lidmi, kteří se s námi soudí
)
Jinak tchán je v důchodu, tchýně na ÚP, ale zaráží nas, že už mají tedy zaplacený letní zájezd do Řecka, místo aby si teda zaplatil ty nové zuby.
My navíc splácíme dům, 3 děti na starosti, máme sice navíc cca 150tis jako rezervu, ale to je v případě nějakých nenadálých výpadků příjmů.
Taky se vám stalo, že by po vás rodiče chtěli k zaplacení nějaké luxusní věci(zdravotní nebo jiné)?