Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všichni jdu za vámi s dotazem. Před 2měsíci se mi ulomila 2ka ( přední zub). Ulomila se tak že zub v podstatě nemám žádný. A bohužel nemůžu sehnat zubaře, za necelé 2 týdny máme jen s přítelem na dovolenou. A můj dotaz zní myslíte že na pohotovosti by to nevyřešili nějakou dočasnou zubní náhradou?? Předem moc děkuji za odpověďi
@Natyellen píše:
Ahoj všichni jdu za vámi s dotazem. Před 2měsíci se mi ulomila 2ka ( přední zub). Ulomila se tak že zub v podstatě nemám žádný. A bohužel nemůžu sehnat zubaře, za necelé 2 týdny máme jen s přítelem na dovolenou. A můj dotaz zní myslíte že na pohotovosti by to nevyřešili nějakou dočasnou zubní náhradou?? Předem moc děkuji za odpověďi
Ne, nevyresili. To ti pisu jako manzelka zubare, ktery pohotovost slouzi. Je to urgentni pece, i zub ti vyvrtaji, daji antibakterialni vlozku a poslou na plombu ke tvemu stomatologovi.
Soukromeho sezenes, jen to bude penezenku trochu vic bolet.
Na zubní pohotovosti jsem naštěstí v životě nebyla, ale nerozumím ani tomu, proč nemáš svého stálého ošetřujícího zubního lékaře. Kvalitní korunka v soukromé zubní ordinaci vyjde podle mě aktuálně na cca sedm až osm tisíc. Jsem tedy z Prahy a mám pomalu dvacet let šikovného doktora, který odvádí kvalitní práci. A cenu netipuji, jelikož si budu nechávat měnit skoro třicet let starou výplň za korunku. U doktora, kde mám jistotu, že odvede čistou a kvalitní práci. Nové pacienty neregistruje.
@krecik.dzungarsky píše:
Na zubní pohotovosti jsem naštěstí v životě nebyla, ale nerozumím ani tomu, proč nemáš svého stálého ošetřujícího zubního lékaře. Kvalitní korunka v soukromé zubní ordinaci vyjde podle mě aktuálně na cca sedm až osm tisíc. Jsem tedy z Prahy a mám pomalu dvacet let šikovného doktora, který odvádí kvalitní práci. A cenu netipuji, jelikož si budu nechávat měnit skoro třicet let starou výplň za korunku. U doktora, kde mám jistotu, že odvede čistou a kvalitní práci. Nové pacienty neregistruje.
tak ono někde je opravdu velký problém sehnat zubaře. Sama píšeš, že ten Tvůj neregistruje, takže má plno. U nás ve městě za posledních 10 let skončili 3 zubaři a další dva nemají k důchodu daleko (respektive už mají důchodový věk, ale ještě pracují). A nepřišel nikdo nový. Když v sousední vsi otevírala ordinaci nová zubařka, tak prý byla fronta přes celou ves, museli přijít osobně, co říkali lidé, tak v ten den bylo horko a sanitka tak jezdila ke kolapsům. V okolí tak 60km tady nebere žádný zubař.
@Lucka1111 tak u nás ve městě zubaři asi chybět nebudou…teď jich je tady snad 8 nových…ale nejedou na pojišťovnu…ceny mají takové, že si myslíš, že si dělají legraci…asi spoléhají na to, že jsme u hranic…ale normální lidi, co tady dělají na průmyslové zóně, např…tak ti to fakt nezaplatí ani náhodou…a ti, co dělají v Německu, chodí i zubaři tam…tak jsem zvědavá, jak dlouho jim tady pokvete pšenka…
@Monchichik no u nás je jeden co nedělá na pojišťovnu, ale i tam je beznadějně plno. Také jsme blízko hranic a taky si myslím, že je zaměřený hlavně na zahraniční klientelu. I internetové stránky má v Němčině. V době kdy jsem tady sháněla zubaře, tak bych vzala za vděk i tím, kdo nepracuje na pojišťovnu. Nakonec mě po asi 2 letech přemlouvání vzal zubař, ke kterému chodí zbytek rodiny. Do té doby vzal i mé dvě děti a mě vždy řekl ať se zeptám za rok. Nakonec mě tedy vzal.
@Lucka1111 moje zubařka už přesluhuje v důchodu, takže se taky bojím, kdy skončí…ale k těmhle prostě nejdu…nehodlám jim dát moje úspory na důchod…šla k nim kolegyně…po konzultaci má v puse zdravé dva zuby…6 jich rovnou vytrhnout…zbytek předělat…a já nevím co všechno…pokud nesouhlasí, tak odchod…těm posledním třem, co to budou teď otvírat, dala radnice milión na ordinaci…tak to se jim to podniká… ![]()
@krecik.dzungarsky píše:
Na zubní pohotovosti jsem naštěstí v životě nebyla, ale nerozumím ani tomu, proč nemáš svého stálého ošetřujícího zubního lékaře.Kvalitní korunka v soukromé zubní ordinaci vyjde podle mě aktuálně na cca sedm až osm tisíc. Jsem tedy z Prahy a mám pomalu dvacet let šikovného doktora, který odvádí kvalitní práci. A cenu netipuji, jelikož si budu nechávat měnit skoro třicet let starou výplň za korunku. U doktora, kde mám jistotu, že odvede čistou a kvalitní práci. Nové pacienty neregistruje.
Tak právě proto že jsi z Prahy tak netušíš jak to chodí na vesnicích/maloměstech. Třeba tady u nás na Vysočině zkrátka zubaři nejsou a kdybyses rozkrájela tak tě v okolí 100km nikdo nepřijeme. Manžel sehnal zubaře až kousek od Prahy a můžu ti říct že je to náročný hlavně časově dojíždět 120km. Teď mu dělá korunku a nejhorší na tom je že to není tam 1× dojet a je to. Pokaždé propustka na celý den což se nelíbí hlavně šéfům v práci.
Příspěvek upraven 23.07.22 v 17:58
@Monchichik to je smutné, když dostanou milion podporu a nepracují na pojišťovnu.
@Lucka1111 taky lidi nadávají…město se hájí tím, že to nevěděli, že o tom předem nejednali, jestli budou na pojišťovnu dělat nebo ne…a i kdyby, tak zubaře tady máme, tak co…z těch nových, co jsou tady za poslední dobu, není nikdo na pojišťovnu…
My hledali novou zubařku rok. Jezdíme do vedlejšího města a chrochtáme si, že jsme to vychytali.
@Natyellen Zkus obvolat zubaře, třeba se některý slituje a bude ochotný ti alespoň toto opravit.
@Monchichik píše:
@Lucka1111 moje zubařka už přesluhuje v důchodu, takže se taky bojím, kdy skončí…ale k těmhle prostě nejdu…nehodlám jim dát moje úspory na důchod…šla k nim kolegyně…po konzultaci má v puse zdravé dva zuby…6 jich rovnou vytrhnout…zbytek předělat…a já nevím co všechno…pokud nesouhlasí, tak odchod…těm posledním třem, co to budou teď otvírat, dala radnice milión na ordinaci…tak to se jim to podniká…
Tomu se říká využití situace neb vychcanost.
@-Blanch- tak znáš to…blbej kdo dává…blbější…kdo nebere…proč by toho nevyužili, když se jim to cpe? měla si to radnice předem zjistit…ale zřejmě by jim to dali, i kdyby to předem věděli…zubaři tady chybí, že jsou soukromí, to už je věc každého, jestli na to má…ale nemůžeme říkat, že nemáme zubaře
![]()