Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ja jsem byla extra zavislak, dudlala jsem do 5ti let
a zuby mam kupodivu krasne, rovne i bez rovnatek jsem se obesla. Prvni syn byl taky zavislak ale ve dvou letech jsem dudu ustrihla a obeslo se to i bez kriku akorat jeste par dni usinal s tim zbytkem v ruce. Druhy syn dudlik nechce, i kdyz bych v nekterych situacich byla radsi aby ho mel ![]()
Nemohu soudit nas 7mesicich Honzík dudlika proste od porodnice nechce bud se mu zvedl žaludek ikdyz mel ten nejmenší nebo ho rovnou plyval ven a jsem ráda
Nemám to nijak podložené, protože jsem to měla zčásti dědičné, ale později mi zubař říkal, že dudlík mohl mít vliv na postavení mých zubů (měla jsem předkus, který se odstraňoval operativně), takže jsem u syna dudlík chtěla buď zcela minimalizovat, nebo vyloučit úplně. Dopadla druhá varianta, protože dudlík ani nechtěl. Mně to pak pomohlo i líp vnímat to, pokud ho něco trápilo.
Ahoj můžou se zuby ještě srovnat? Mám syna 2,5 roku. Má klasický kytickovy dudlík na spaní. Jedničky má rovně, ale zbytek zubů vypadá jako vada"otevřený zkus". Když mu dudlík seberu, můžou se zuby ještě narovnat? Všechny má vyrostlé.
Dcera měla také mírně otevřený zkus. Asi také z dudlíku. Hrozně špatně spala a dudel byl jediná záchrana. Také ho měla přes 2 roky a zuby dobrý nakonec. 👍
@Anonymní píše:
Ahoj můžou se zuby ještě srovnat? Mám syna 2,5 roku. Má klasický kytickovy dudlík na spaní. Jedničky má rovně, ale zbytek zubů vypadá jako vada"otevřený zkus". Když mu dudlík seberu, můžou se zuby ještě narovnat? Všechny má vyrostlé.
Deformuje se mu i patro. Dudlík už pryč. Zubařka ti nic neřekla?