Horní zuby trčí ven

1589
24.10.16 09:37

Horní zuby trčí ven

Letos od ledna do srpna jsem měla fixní rovnátka - moje zuby nebyly žádná hrůza, ale měla jsem několik zůbů nahoře i dole pootočených. To se trochu spravilo, ale daň za to bylo to, že teď mám sice zuby v řadě, ale trčí ven. :( Hlavně horní zuby. Dá se to nějak srovnat, aniž by se musely vytrhnou některé zuby? Měla bych mít v puse místo, protože mi zubař loni vytrhal všechny 4 plně vyrostlé osmičky. Je tu někdo, komu rovnali trčící přední zuby aniž by museli nějaké zuby trhat? Nerada bych o zuby přišla, mám je jinak bez kazů a zdravé. Ale ty trčící zuby mi fakt vadí. Nesedí mi skus, navíc mi to změnilo obličej a prohloubilo nosoretní rýhy. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
24.10.16 09:43

Hledala bych jiného ortodontistu. Spolužačka z gymplu před lety vystřídala asi šest ortodontistů, než našla jednoho, co byl pečlivý a zuby jí netrhal. Byl z frýdlantu. Jinak nesedící skus je třeba řešit co nejrychleji, švagr to tak taky má ale rovnátka odmítl a kvůli tomu už v necelých 40 ztratil tři zuby. Zátěží se uvolnily a vypadly. On to má tedy na spodních zubech a sklon má dovnitř a ne ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
24.10.16 09:43

Reklamovala bych rovnátka, tohle není dobrý výsledek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
24.10.16 10:01

Holky, ráda bych změnila, ale můj zubař je můj manžel a jak se říká - kovářova kobyla chodila bosa. Být platící zákazník, asi bych měla lepší péči. Bohužel žiju v cizině a zde se zdravotní péče platí a rovnátka jsou drahá jak prase a nemůžu si dovolit jít někam jinam. Jen jsme se chtěla ujistit, že to jde i bez trhání. Nerada bych přišla zbytečně o zdravé zuby. Manžel mě pěkně s*re, že na mě tak prdí. Jsem přitom vlastně taková jeho reklama. :D Nezdá se mi moc dobré, že zubařova žena má zuby jak Marfuša. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.10.16 10:07

Jde to bez trhání a hlavně je blbost mít rovnátka tak krátkou dobu. Reklamovala bych to a i manželovi bych řekla, že by se asi měl věnovat jiné profesi, protože s takovou fušeřinou to daleko nedotáhne. Opravdu to není dobrá vizitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
24.10.16 10:11

No to jsem si nechala tak brzy sundat já, protože mi začaly trčet ven a nelíbilo se mi to. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.10.16 10:14
@Twin_Star píše:
No to jsem si nechala tak brzy sundat já, protože mi začaly trčet ven a nelíbilo se mi to. :(

No, to musíš vydržet víš? Zuby se nesrovnají za pár měsíců. Já měla malé vady a trvalo to víc než dva roky. Rozhodně jsem neměla ortodontistu vydřiducha, který by mi je nechával dlouho schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
24.10.16 10:16

No tak poznám, že to jde špatným směrem. Směrem ven rozhodně není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.10.16 10:19
@Twin_Star píše:
No tak poznám, že to jde špatným směrem. Směrem ven rozhodně není dobře.

Pak ten, kdo to dělal je neschopný. Mně se zuby při rovnání také hnuly špatným směrem, došla jsem k ortodontistovi, poladil to a vše bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
24.10.16 10:20

Tak se ještě někoho nezávislého zeptej, mámy, kamarádky… Může taky jít jen o osobní pocit, protože jsi spoustu let byla zvyklá na něco jiného.
Mně zuby taky rovnali tak, aby nebyly zapadlé a aby se profil vylepšil, podle mě je to teď moc vepředu. Ale měnila jsem klasického zubaře a ten bez ptaní říkal, že je to pořád zapadlé a shodou okolností i kamarádka ve stejný čas to komentovala nějak podobně.
Určitě mi přijde lepší, že jsou v řadě a trochu ven, než zkřivené. Zkřivených si lidi všimnou víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
24.10.16 10:28

Mně by to zas tak moc nevadilo, že nesvírají horní a dolní úhel 180 stupňů, ale vadí mi ten hrbol nad rty a ty rýhy kolem obličeje. To jsem dřív nemívala, určitě je to díky těm zubům, že začaly trčet směrem ven. Mám pocit trochu nateklých rtů. Což není příjemné. Zkusím s manželem promluvit, jestli by s tím něco nešlo udělat. Že je fušer a neschopný, je poněkud silné slovo, každopádně souhlasím, že to pěkně odflákl. U platícího zákazníka by si jistě netroufl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
24.10.16 10:30

Na vyklonene zuby dopredu jsem pouzivala na stala rovnatka uzdicku na spani, tahla mi zuby dovnitr. Jestli teda myslime obe to stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.10.16 10:32
@Twin_Star píše:
Mně by to zas tak moc nevadilo, že nesvírají horní a dolní úhel 180 stupňů, ale vadí mi ten hrbol nad rty a ty rýhy kolem obličeje. To jsem dřív nemívala, určitě je to díky těm zubům, že začaly trčet směrem ven. Mám pocit trochu nateklých rtů. Což není příjemné. Zkusím s manželem promluvit, jestli by s tím něco nešlo udělat. Že je fušer a neschopný, je poněkud silné slovo, každopádně souhlasím, že to pěkně odflákl. U platícího zákazníka by si jistě netroufl.

To neber zle, ale uvědom si, jak by takovou práci veřejně asi komentoval někdo, kdo není jeho manželka. ;)
Můžeš sem vložit jen fotku pusy nebo se o tom pobav s někým ve svém okolí, jak tu změnu vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
24.10.16 10:48

Já tomu vůbec nerozumím, ale nebylo by lepší zmáčknout manžela, jestli to takhle má vypadat?? My to asi posoudíme těžko :nevim: a tvůj manžel je zubař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
24.10.16 10:48

Nebo zkus najít (klidně i jen pro sebe) fotky před a po. Mně zůstal jeden zub křivě (téměř mimo řadu) a díky tomu mám i jinak vrásky, což dřív vidět nebylo, ale tak nějak stárnu. Každopádně si toho nikdo nevšiml, většina mých známých si dokonce myslí, že mám zuby rovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.