Zánět a váček pod korunkou.

75
15.10.16 07:20

Zánět a váček pod korunkou.

Dobrý den maminky.
Chtěla jsem se zeptat. Mám stoličku s korunkou a nejspíš mám u kořene váček a pěkný zánět. K zubaři jdu 19.10.Pokud dojde na trhání myslíte že zabere injekce když mi zabírá i brufen? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21642
15.10.16 07:46

Já měla pod dvojkorunkou velký zánět a injekce zabrala - měla jsem korunku přes dva zuby, která nebyla dobře udělaná. Doktorka jeden zachránila, druhý musel bohužel ven. A opravdu mi napíchala tolik injekcí, že mě nic nebolelo. Jen si pohlídej, aby ti pak doktorka napsala na ten zánět antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.10.16 07:49
@eva29301 píše:
Dobrý den maminky.
Chtěla jsem se zeptat. Mám stoličku s korunkou a nejspíš mám u kořene váček a pěkný zánět. K zubaři jdu 19.10.Pokud dojde na trhání myslíte že zabere injekce když mi zabírá i brufen? Moc děkuji

Ahoj anestezie by ti měla zabrat, ale třeba ani nebude nutné zub trhat. Nejdřív ti nejspíš cvaknout rtg a dle toho se to bude odvíjet.(možná bude stačit excize a trepanace přes korunku a možná atb).Když to půjde, tak si nechej zub zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.10.16 07:50

Tezko rict, ale rika se, ze na zanety injekce nezabiraji… Preji co nejmene bolesti ;)… Ach ty zuby… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.10.16 13:10

To jste mě teda uklidnila že vám zabrala injekce. Mě jednou trhala zub v zánětu a křičela jsem na celé kolo a ostuda jak blázen a ani u dvou porodů jsem tak neřvala jako u zubaře :) Zatím brufen do 30 minut zabere vždy takže i spím a přes den normálně funguji tak se tím uklidňuji že když zabere obyčejný brufen tak injekce snad taky :) moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.10.16 13:12

Bohužel jsem to slyšela taky a i jednou zažila takže vím o čem mluvíte :lol: Na druhou stranu bude snad do minuty venku a pak budu mít klid od něj tak to snad musím dokázat nebo se zblázním jakej jsem srab!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21642
15.10.16 18:35

@eva29301 neboj, zubař ti toho může napíchat poměrně dost. Já tam měla snad 4 injekce a k tomu jednu přímo v zubu - čistila mi u toho zchráněného kanálky. Necítila jsem žádnou bolest, a to mi po sundání korunky normálně ze zubu tekl hnis… Nechápu, že doktorka trhá takto bolestivě zub a nepřidá sedaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.10.16 06:30

@nozu Ahoj tvrdila že v zánětu injekce nezabírá dala mi klasicky jak se dává a pěkně trhala :lol: :zed: Moje jediné štěstí bylo že v čekárně nebyli žádný lidi jinak by se ze mě zbláznily jak jsem řvala a to já si nechám i brousit zub na korunku bez injekce ale trhání nedávám. Doufám že bude ochotná mi víc injekcí dát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21642
16.10.16 19:30
@eva29301 píše:
@nozu Ahoj tvrdila že v zánětu injekce nezabírá dala mi klasicky jak se dává a pěkně trhala :lol: :zed: Moje jediné štěstí bylo že v čekárně nebyli žádný lidi jinak by se ze mě zbláznily jak jsem řvala a to já si nechám i brousit zub na korunku bez injekce ale trhání nedávám. Doufám že bude ochotná mi víc injekcí dát :)

tak to kecala a šetřila na tobě. Ano, má pravdu, že v zánětu injekce zabírá hůř. Ale ona ti může dát víc než jednu. Teda to by mě tam doktorka příště asi neviděla… Já mám teda úžasnou doktorku, která umrtvuje i místo vpichu před aplikací injekce a ještě se mi omlouvá, že to tlačí a je to nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.10.16 06:30

@nozu Prosím tě jak sundavají korunku? Mě vždy zubařka tvrdila že zub kde je váček se musí vytrhnout taky jich už moc nemám protože se mi dělají váčky u kořene snad každý rok jeden pryč. Tak co to mám za zubařku že se ani nepokusí zub vyčistit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21642
17.10.16 18:17

@eva29301 jé, tak oje zubařka se snaží zachránit zuby co to jde. No s tou korunkou to je různé. Já měla dvojkorunku (přes dva zuby vedle sebe). Ta se mi uvolnila a když na to zubařka koukala, tak zjistila, že se pod ní díky špatné práci zuby zkazily a jeden zachrání, druhý ne. Ale ještě mi tam korunku lepila zpět a objednávala za delší dobu na kompletní sadu zákroků. Když mi to pak subdavala, tak se nejdřív snažila poklepáním rozbít ten cement, kterým korunka držela, a když to nešlo, tak ji nějak odvrtala a rozbrousila, až šla sundat. Já si teda nemyslím, že se zub s váčkem musí hned vytrhnout. Podle mě je spousta možností, jak ho zachránit. Nemáš šanci najít si jinou zubařku? Já už měla párkrát váček na zubu, stejně tak moje známé a o zub jsem přišla až nyní, ale díky tomu, že mi pod tou korunkou zbyl jen takový pahýl, se kterým nešlo už vůbec nic udělat… A ty váčky se ti ělají u zubů zdravých a živých nebo u umrtvených se zaplněnými kanálky? Já měla váček takhle u zubu, který měl špatně vyčištěné a zaplněné kanálky. Stávající zubařka mi takhle dává dohromady zuby po péči té předchozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.10.16 19:44

@nozu Mě se hodně kazí krčky a lámou se mi zuby.Moje máma má v 56 letech zubní náhradu protože se jí dělali váčky a měla to pod nima vše schnilé prý..Tak snad to nemám po ní..Dnes mi říkala sousedka že si mám trvat na tom zub vyléčit a pak trhat protže injekce v zánětu nezabírá a že by to zubaři ani dělat neměli. Tak nevím až jí tohle řeknu co mi na to poví. Když si představím tu bolest a co jsem vyváděla v tom křesle před lety tak se mi tam ani nechce ve středu :( Váčky mám na spravovaných zubech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21642
17.10.16 20:06

Hele, já bych trvala na tom, že chci zkusit zuby léčit. KLině ti může korunku sundat, udělat rentgen, přeléčit antibiotiky atd… Na tvém místě bych si na zub bez pořádného umrtvení sáhnout nedala. Jinak bohužel, mám zkušenost, že kazivost zubů je hodně dědičná. ale dost zachráníš správnou péčí, zubní hygienou atd. A když ti vyplňovala zubní kořínky (počítám, že toto myslíš spravovanými zuby), tak ti dělala kontrolní rentgen? Já právě takhle měla váček na špatně ošetřeném zubu - nedočištěné kanálky, které byly špatně vyplněné. Zubařka mi i ukazovala rentgeny a viděla jsem i jako laik velmi výrazný rozdíl práci předchozí zubařky a té stávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
31.10.16 18:53

@nozu Dobrý večer tak mám zub 14 dnů otevřený ale po týdnu jsem otekla jak blázen a dr mi ho chtěla vytrhnout že je už špatný kořen ale já jsem řekla že v takovém zánětu si zub trhat nenechám tak vzala skalpel či co a normálně za živa mi rozřízla dásen. já myslela že vyrostu!!! Nasadila antibiotika a už se mi to uklidnilo dásen nebolí a ani neberu brufeny. Myslíte že mi už zabere injekce po přeleceni?? Děkuji a nezlobe se že zase otravuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21642
31.10.16 23:21

@eva29301 myslim, ze by mela zabrat bez problemu. At se zub brzo vyresi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.