Zuby a dudlík

1272
31.10.16 11:22

Zuby a dudlik

Zdravím. Rada bych věděla zdá můžeme mít dudlik opravdu tak velký vliv na zoubky. My byly na prevenci a zubarka, že musíme okamžitě zrušit dudlik. Že tím jak ho dudla si pohl patro. Dudlik má. ale nemá ho celé dny, krom nemocí třeba. Jinak na spaní ho má.
Je tady nějaký třeba zubař, nebo kdo ma s tim hle zkusenost, který by mě k tomu řekl více. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
31.10.16 11:24

@Pajoš nepíšeš,jak je dítě staré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
31.10.16 11:26

Malý bude mít v prosinci dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
31.10.16 11:31

@Pajoš já bych to odbourala, už je velkej… vliv na zuby to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.10.16 11:34
@Pajoš píše:
Malý bude mít v prosinci dva.

v tomhle věku už to problém je, pokřiví se mu přední.. u nás maluch odboural dudel sám cca 18 m. Když chtěl na spaní, řekla jsem není a hotovo :nevim: čim dýl čekáš, tim větší boj. U nás ve školce je dítě, co má dudlík pořád, krom jídla :nevim: a taky přední zoubky „hezky“ vylezlé ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
31.10.16 11:35

@sisk odbourat určité chci, ale nevím jak. Byl dlouho kojeny, je tak měsíc odstaven. taky sem nevěděla jak na něj. a nějak se odstavil sám a bez křiku ze dne na den. Jen se mě nechce věřit ze to může mít až taky vliv. Kdyby ho měl 24hod v kuse. tak to asi jo. No budem muset asi pobojovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.10.16 11:37

@Pajoš Dost záleží na tvaru dudlíku, pokud máte ortodonický - prostě ne ten klasický kulatý, tak to zas tak moc velký problém není. Furt lepší dulík, než když si cucá palec. Pokud zvolíš vhodný dudlík, je to menší zlo, než otisk palce na patře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
31.10.16 11:39

Souhlasím, dvouleté dítě už by mělo být bez dudliku. Čím později mu ho seberete, tím dyl může trvat, než si zvykne být bez něj.
Mojí dceři se kvůli dudliku začal dělat předkus, takže na osmnactimesicni prohlídce se doktorka zhrozila a řekla ať se ho co nejdřív zbavíme. Udělali jsme to, dcerce se zuby opravdu spravily a dneska je má krásně rovné.
Ale znám i děti, které dudlik neměly vůbec a křivé zuby mají stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.10.16 11:40

Nejsem zubař, ale i nám bylo u mladšího dítka doporučeno s dudlíkem skoncovat, měl z něj otevřený skus. Měl dudlík přes den do 1,5 roku, pak jsme to začali hodně omezovat a ve 2,5 letech jsme oddudlíkovali i na noc. Skus se mu hodně srovnal, ale stopy tam jsou. Obě děti nosily dudly ortodontické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
31.10.16 11:48

@Pajoš taky bych ho zkusila vzít. Náš malej si cucal palec, ve dvou letech zubařka taky říkala, co nejdřív se toho zbavit, sama jsem viděla, že se mu dělá předkus. Ale radu, jak odstranit cucaní palce, neměla. Naštěstí na to malej přišel sám asi ve 2,5 letech a přestal sám, já lepila, vázala, lakovala hořkým lakem a bůhví co ještě, no nevím kdyby to nepřestal dělat sám jak bysme dopadli se zubama. :zed: mít dudlík tak mu ho prostě nedám, přes den už vůbec, těch pár probrečených nocí zvládnete. Lepší než aby ti jednou poděkoval, že má předkus. Mimochodem po půl roce necucání se to pěkně upravilo, předkus nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
31.10.16 11:51

Starší byla závislák, měla ho 3 a čtvrt roku, ale od těch 18m už jen na spaní, problémy se zuby nikdy žádné. Mladší se oddudlíkovala v 18 m, každé dítko je jiné, u ní to šlo bez potíží, zkuste, uvidíte. Kamarádky syn si cucá palec, nemá dudlíka, ale problémy se zuby ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
31.10.16 12:02

Dudlik má od aventu. Určitě věk by měl na to, aby se to ukončilo. Budem muset pobojovat. Starší dudel neměla vůbec. za to láhev dlouho a zuby má v pořádku. Jen mě zarazilo že říkala ze se mu pohnulo patro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
31.10.16 12:22

Můj syn (3 roky) byl takhle závislý na kojenecké lahvi. Zkoušeli jsme vše, nic nepomáhalo. Pak jsme v 1 den šly k zubaři a na logopedii. Oba řekli, rezolutně pryč. Kvůli zubům a i horší mluvě. Synovi to řekla i přímo zubařka (a syn ví, že se dr musí poslouchat - má s nimi bohaté zkušenosti). Odpoledne se u nás stavila sousedka a tak jsem jí to říkala a omlouvala se jí, že pravděpodobně bude řvát několik nocí. A ona mu řekla, že si lahev veme pro miminko. Malý nechtěl. Nenutili jsme. Večer si šel normálně lehnout s lahví, vypil si mléko a pak na mne zavolal a tak jak byl v pyžamku s tou špinavou lahví šel, zaklepal na sousedku a lahev ji odevzdal. A kupodivu ani nějaké velké plakání nebylo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
31.10.16 12:23

Ano, známá je zubařka a říkala, že to vliv má a čím dřív jí dudlíku zbavím tím líp. Myslela jsem tenkrát že to bude horší, měla ho teda vždy jen na spaní přes den vůbec a nesla to líp než jsem čekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
31.10.16 12:26

Ja jsem byla extra zavislak, dudlala jsem do 5ti let :oops: a zuby mam kupodivu krasne, rovne i bez rovnatek jsem se obesla. Prvni syn byl taky zavislak ale ve dvou letech jsem dudu ustrihla a obeslo se to i bez kriku akorat jeste par dni usinal s tim zbytkem v ruce. Druhy syn dudlik nechce, i kdyz bych v nekterych situacich byla radsi aby ho mel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.