Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky jen bych měla otázku jak jste na tom se zubama po kojen je mi 31 let mám dvě děti a po první dceri jsem přišla o 3 zuby a teď po druhé holčičce kterou jsem koupila 2 a půl roku se mi všechny zuby kazí at cistim jak cistim mám na každém zuby kaz a to nemluvím o bolestech které to vše provází..nejradeji bych si je nechala všechny vytrhat a nechat udelat klapacky..
jen me zajíma jaké máte zkušenosti vy…dekuji moc za jakou koliv vaši zkušenost…
Pardon, ale já se zasekla u koupené 2 a půl leté holčičky
a co říká zubař?
Zubarka stále vrtá a léčí a ještě nejsme u konce nejhorší je i ta časová prodleva od návštěvy k další navsteve
říká ze se to vse opravi ale tech peněz co to stojí a nejhorší jsou ty bolesti
ach jo
Mě každé dítě stálo jeden zub- ulomily se. Jinak já mám celkově horší zuby, bohužel i z minulosti dost proplombované, takže se mi to začíná sypat. Ale to nebude kojením, spíš tam bude hrát roli i genetika. Já teda zachraňuju každý zub do poslední chvíle, stejně tak zubařka. Peněz mi líto není… Zkoušela jsi zubní hygienu? pořídit nějaké vitamíny? Určitě se tomu dá nějak předcházet a minimalizovat škody.
Soucítím, mám takovéhle zuby odjakživa. Vyplněné snad všechny stoličky, vyrostly mi duté nebo co. A v jednom kuse se mi kazí, a to jsem ještě ani nekojila, jsem 38 tt, tak jsem zvědavá, co to se mnou ještě udělá. Zubařka mi hned na začátku těhotenství doporučila měkký kartáček, samozřejmě mezizubní kartáčky nebo niť a kloktat parodontax - používat 2× denně 14 dní, pak 14 dní pauzu. A zatím ťuk ťuk, celkem to jde.
Ja mam zuby tez katastrofalni. Cistim a furt kazy. Jestli za to muze kojeni, nevim. Nejvic me stve, kolik penez clovek u zubare necha.
@Sima31 Po prvním dítěti (kojené 10 měsíců) jsem měla 2 drobnější kazi. Způsobeno hlavně tím, že jsem v zápalu únavy občas večer odpadla bez vyčištění zubů.
Po druhém dítěti (kojené 11 měsíců) ani jeden kaz.
První dítko kojeno 25 měs., zuby ok. Teď kojím druhého prcka a taky nic.
Asi máš k tomu nějaký předpoklad.
![]()
@Sima31 uplne stejne. kazi se mi jeden za druhym. s tema klapakama to mam podobne. a navic hruzu ze zubare
pred tehotenstvim a kojenim jsem mela zuby naprosto v poradku. moje zubarka tvrdi, ze si je spatne cistim, ze kojeni na to vliv moc nema. cistim si je uz 20let porad stejne. ![]()
@Feliccita Jen info: mě zubařka v těhotenství a při kojení parodontax „důrazně nedoporučovala“ -že prý to obsahuje nějaké miminku nevhodné látky.. Tak nevím
(já jsem teda ústní vodu parodontax používala, protože jsem nenašla lepší náhradu a malej je v pohodě) ![]()
Ahoj, ráda bych věřila tomu, že moje zuby a kazy jsou výsledkem ročního kojení, ale bohužel i moje zubarka tvrdí, že je to pouze o čištění, hlavně mezizubnimi kartáčky, pozor na stravu plnou jednoduchých cukrů atd. Doporucuje se čistit víckrát denně, nepit bublinkové nápoje
@Akzeretka Tak já už opravdu nevím, už všechny ty „příkazy/zákazy“ nějak nestíhám sledovat
ale musím říct, že když jsem tu vodu nepoužívala, tak jsem občas měla pocit, že snad vykrvácím z dásní
Už se těším, až tohle nebudu muset pořád řešit… smíš/nesmíš… ![]()
Mam 3 deti. Vsecky kojene a kaz mam opravovany posledni ve 20
Je mi 35.
Zuby si cistim jen rano
Nepouzivam usyni vodu ani jine speciality na zubni hygienu ![]()
Je možné že to bude i geneticky máma ma odhalené krcky a také dost kazu..mozna to bude i technika čištění
jen uz jsem z toho otravena mám momentálně uz 2 měsíce zavlozkovane 3 zuby a zaplombovat jdu v lednu a k tomu jeste další kazy a ta objednávací doba je hrozná a na soukromou kliniku penízky nemám…