Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
jen by mě tak zajímalo, jaké zuby Vaše děti potrápily nejvíc, když se klubaly?
Synovi teď lezou trojky nahoře a je to očistec! Doteď jsem znala jen neklidné, případně částečně proplakané noci, ale trojkama u nás růst zubů zcela změnil rozměr… narušilo nám to spací režim. Ovlivnilo to i denní fungování.
Pak už nás čekají „jen“ pětky, tak se hrozím toho, jestli to nemůže být ještě horší ![]()
Nejhorší jsou špičáky-takže trojky
Je to jejich tvarem do špičky, takže bolej, dokud nevyrostou celý.
Ostatní zuby jsou rovný, takže když už se jednou prořežou, tak už pak další růst nebolí
U Majdy byly nejhorší první zuby, s každým dalším se trápení zmenšovalo a stoličky úplně v pohodě, kdybych jí nečistila zuby, ani nevím, že už je má=)
Aktuálně malé lezou druhé pětky a mam pocit, že ty jsou nejorší
ale u nás zoubky nebyly zas tak strašnou událostí, zato koliky do skoro dvou let malé byly strašlivé. U zoubků, když je nejhůř, dam Calgel nebo Nurofen, dáseň pomasíruju, zchladim kousátkem, na koliku nefungovalo nic.
Špičáky, naprosto peklo, 3 týdny horečky, průjem, nespaní, noční pláč. Byla jsem úplně hotová. Stoličky mu vylezli, to jsem ani netušila, ale ty špičáky byly peklo ![]()
Žádné. Kdybych mu v té puse věčně necinkala lžičkou, tak ani nevím, že rostou. ![]()
@Raduš.ka44 píše: Žádné. Kdybych mu v té puse věčně necinkala lžičkou, tak ani nevím, že rostou.
ježiš, ani nevíš, jak ti závidim!!!
Ale to stejný mi řikala teta, že u obou dětí o zubech ani nevěděla!
to se někdo má…
Nejhorší pro nás byly jedničky nahoře-to bylo řevu. Ostatní už tak nějak v poho, v rámci možností ![]()
Ani u jednoho dítěte zuby netrápily extremne jen občas prujem nebo zvýšená teplota, ale řvaní v noci ne
Ahoooj
U nas to jsou spicaky, nejvic ji potrapil vlevo dole, to byl sileny urvany tyden, ve dne v noci, hur spala, budila se brekem a porad se po mne sapala, nemohla jsem nic delat, jak potrebovala byt u mne,
No ale uplne nejsilenejsi byly prvni zoubky v sedmi mesich, to se budila po pul hodinach v noci ![]()
Takze petkam zdar ![]()
Žádné
ani u jednoho, díky za to. Malý už jich má 9 a všechny jsem objevila náhodou když jsme blbly nebo tak
Prvních 6 zubů to byl očistec. U každého několikadenní teploty pořád kolem 40°C, vyrážka, pláč, zácpa, zvětšený játra, chodili jsme na odběry, dokonce nám dali doporučení i do nemocnice na hospitalizaci
. S každým dalším už to bylo klidnější. Teď je jí 16 měsíců a má 16 zubů
.