Zůstat doma 3 nebo 4 roky + a -

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11340
10.8.09 19:21
Anonymni píše:
Hkac díky za odpověď, myslela jsem si to, ale je to nesmyslně od státu vymyšleno.

Nechápu, co je nesmyslně vymyšleno ????????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
10.8.09 23:08

Ahoj, děkuji všem za příspěvky. Já si vůbec nejsem vědoma, že bych si už nějakou variantu vybírala. Navíc, když jsem byla naposled na sociálce (ale to už je víc než rok), tak mi úřednice dala formulář, na kterém si zvolím délku RP, a ještě leták, kde je napsáno, že pokud si nezvolím tříletou variantu do 21. měsíců věku dítěte, tak automaticky spadám do čtyřleté varianty. :nevim: Takže žiju v domnění, že mám ještě 2 měsíce čas 8)

Můžete mi, prosím, někdo odkývat, jestli jsem to dobře pochopila. Nejspíš si zvolím (doufám, že to ještě půjde) tříletou variantu RP. V práci si zkusím domluvit neplacené volno do 4 let dítěte. V září šoupnu dceru do školky na 4 hodiny denně a po 4. narozeninách na celý den a já buď půjdu do práce nebo na pracák :D Přičemž ten 4. rok už nebudu dostávat peníze, ale ani si nebudu muset plati ZP a SP, jo?

A ještě mám další dotaz. Můžu při si při tom všem přivydělávat na Dohodu o pracovní činnosti cca 500,– Kč měsíčně?

Děkuji … :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
11.8.09 08:05
maxak píše:
Ahoj, děkuji všem za příspěvky. Já si vůbec nejsem vědoma, že bych si už nějakou variantu vybírala. Navíc, když jsem byla naposled na sociálce (ale to už je víc než rok), tak mi úřednice dala formulář, na kterém si zvolím délku RP, a ještě leták, kde je napsáno, že pokud si nezvolím tříletou variantu do 21. měsíců věku dítěte, tak automaticky spadám do čtyřleté varianty. :nevim: Takže žiju v domnění, že mám ještě 2 měsíce čas 8)

Můžete mi, prosím, někdo odkývat, jestli jsem to dobře pochopila. Nejspíš si zvolím (doufám, že to ještě půjde) tříletou variantu RP. V práci si zkusím domluvit neplacené volno do 4 let dítěte. V září šoupnu dceru do školky na 4 hodiny denně a po 4. narozeninách na celý den a já buď půjdu do práce nebo na pracák :D Přičemž ten 4. rok už nebudu dostávat peníze, ale ani si nebudu muset plati ZP a SP, jo?

A ještě mám další dotaz. Můžu při si při tom všem přivydělávat na Dohodu o pracovní činnosti cca 500,– Kč měsíčně?

..JÁ SI MYSLÍM, že jsi to pochopila správně..ááá uřednice tě neoblafla…můžeš žádat 3 letou klasik do 21. měsíců dítěte..ale nevím jak to tam je jakým započatým měsícem…zkus si tam zajít o měsíc dříve - nebo třeba už ted.„poptej se a vem si třeba jen formulář“..aby jsi to nepropásla…a přivýdělek, myslím na RD můžeš mít jaký koli, ASPON SI MYSLÍM.
TŘEBA TI NĚKDO CHYTŘEJŠÍ, NEBO SPÍŠ ZNALEJŠÍ NAPÍŠE NĚCO JINÉHO. :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11340
11.8.09 11:36
maxak píše:

Ano, je to tak, jak píšeš. Přivydělat si taky můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
11.8.09 18:31

Děkuji všem za rady! Takže teoreticky bych to vymyšlené měla, teď jsem zvědavá, jak to dopadne v praxi :P :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11340
12.8.09 07:03

Ještě upřesnění: pokud budeš mít tříletý rodičák, tak můžeš dát dceru do školky klidně hned na celý den, protože o rodičák už nemůžeš přijít, když žádný mít nebudeš :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
12.8.09 18:39

Aha, tak super … :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie